Educaţie şi cercetare > Educatie

Facultatea de fizică din Magurele

<< < (4/7) > >>

AlexandruLazar:
Pe de altă parte, la nivelul la care sunt salariile și fondurile destinate cercetării în momentul ăsta, nici nu poți să le ceri oamenilor să facă mai multe, pentru că efectiv nu au nici cu ce, și nici conducătorii lor n-au cu cine. E ca și cum ai avea o mașină cu rezervorul gol și ai cere ca întâi să pornească motoarul, să ajungă până la stația de benzină, și pe urmă să pună problema de benzină.

Adi:
E un cerc vicios, cu asta sunt de acord. Dar trebuie inceput de undeva. Angajatul trebuie sa inceapa sa ia initiative sub forma de voluntariat pentru firma chiar daca patronul nu ia decizii de sus. Cand va vedea initiativa lui, va lua si el decizii de sus. La fel e si pentru profesori si rectori, sau cercetatori si directori de institut, sau cetateni si guvernanti. Eu cred ferm ca schimbarea trebuie sa inceapa si de jos si sa mearga in sus, iar numai sa asteptam sa faca guvernantii schimbari de sus in jos. Exemplu din fizica particulelor si bloguri. Fizicienii si-au facut bloguri si asta a fortat experimentele sa faca bloguri oficiale ale experimentelor. In fizica particulelor sunt cel putin 5-10 bloguri celebre si puternice, pe care si presa serioasa gen New York Times si Guardian le urmareste si raporteaza cand acolo sunt prezentate descoperiri in stiinta ce fusesera publicate in articole, dar cateodata si cand sunt doar zvonuri.

AlexandruLazar:
Sunt de acord cu ceea ce spui, din păcate cei care încep să schimbe lucrurile de jos sunt atât de puțini, și au atâtea piedici de jos și până sus, încât pe bună dreptate pleacă din țară. Nici eu n-am de gând să mai rămân pe aici prea mult timp...

tavy:

--- Citat din: Adi din Mai 01, 2011, 06:21:40 p.m. ---Vezi Tavi de ce nu e bine sa faci facultatea in tara? Ca inveti fara sa vrei de la profi ca e bine sa stai in turul tau de fildes si sa nu popularizezi stiinta, printe altele ...

--- Terminare citat ---
Adi, tu te ocupi cu popularizarea pseudoștiinței, nicidecum a științei. Ar fi și greu să faci popularizarea științei în condițiile în care îți lipsesc noțiuni elementare de fizică și te apuci și vorbești despre „temperatura medie” sau „sistemele de referință ne inerțiale nu pot fi descrise în TRR” sau despre „credința în știința oficială”, orice o fi însemnând „știința oficială”.
Pe de altă parte, internetul nu este singurul mijloc de popularizare a științei, de unde știi tu că eu nu m-aș ocupa de popularizarea științei prin alte mijloace? Mai mult, în România trebuie întâi schimbată mentalitatea oamenilor astfel încât să accepte știința în detrimentul credinței, până atunci popularizarea științei pe internet este ca și cum ai susține un concert în fața unui public format din 99% de surzi. Prefer să popularizez știința în fața unui public ceva mai receptiv și, între timp, să mă ocup, atât cât pot și mă pricep eu, cu schimbarea mentalității cu privire la credință.
Încerc de asemenea să determin oamenii să fie sensibili la argumente logice și nu la argumente ilogice (de genul apel la autoritate), asta este destul de greu, chiar tu te-ai dovedit insensibil la argumente logice în câteva rânduri dar ai fost foarte ușor convins prin apel la autoritate.

AlexandruLazar:
I can see it coming. Orice scrieți mai departe, trageți adânc aer în piept înainte să începeți să scrieți ;D.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă