Eu cred că e o opțiune, doar că un pic mai radicală

. Așa cum există bărbați pentru care BBW înseamnă raiul pe pământ, așa sunt și alții cărora le plac direct bărbații. Cât privește clasificarea ca boală psihică, eu unul nu o găsesc ofensatoare, cel mult temporară, ținând cont că bolile psihice sunt prin natura lor niște fenomene mai "alunecoase" decât alte boli și că, de-a lungul istoriei, multe lucruri (inclusiv epuizarea fizică a sclavilor) au fost privite drept boli psihice.
Mesajul lui graethel l-am citit de când l-a postat, dar mi s-a părut că nu am nimic de adăugat la el. Și eu văd lucrurile aproximativ în același fel:
Daca Dumnezeu ar fii logic si demonstrabil, nu am mai vorbi de credinta.
Dixit. Am un respect sincer pentru oamenii care păstrează în sufletul lor credința în Dumnezeu. Treaba lor cum au ajuns la concluzia în care cred. Respectul mi-l pierd atunci când încep să găsească tot felul de justificări absurde ca să împace știința cu credința lor, și mai ales atunci când încearcă să inoculeze și altora justificările lor.
Întrucât nimeni nu s-a întors până acum ca să raporteze detaliat și imparțial ce i s-a întâmplat după ce a murit, până la momentul când ne ia naiba sau cine ne-o lua, răspunsurile pe tema asta găsite de fiecare dintre noi sunt la fel de bune, și încă n-a primit niciunul din ele proba că ar fi corect sau greșit. Prin urmare, atunci când cineva afirmă că ceea ce crede el e corect și ceea ce alții cred e greșit, nu mai e un act de credință ci unul de orgoliu, pentru care n-am niciun fel de simpatie.
unt de acord ca pe motive religioase s-au petrecut fapte inimaginabile. Insa mi se pare absurd sa dai vina pe o carte sau pe Dumnezeu pentru asta. Vina este a faptasului. Oamenii ucid si comit fapte inimaginabile si fara sa stie de Dumnezeu sau de Biblie si stiind foarte bine despre ele. Pentru ca oamenii au alegerea de a comite sau a nu comite fapte rele.
Mă așteptam ca până acum cineva să semnaleze asta

. Ce mă preocupă la faptele amintite de mine din Biblie nu e faptul că sunt acolo; așa, dacă le luăm la rând, nici poveștile fraților Grimm nu sunt mult mai blânde. Ce vroiam să semnalez e felul cum oamenii au plasat, în timp, responsabilitatea crimelor lor către o putere superioară care le-ar fi ordonat, astfel încât să eludeze responsabilitatea faptelor lor. E genul de gândire prin care Chiril din Alexandria a fost canonizat pentru ocrotirea pioasă a învățăturilor ortodoxe, nu anatemizat pentru persecuțiile religioase și masacrele împotriva alexandrinilor. Este un comportament pe care organizațiile religioase îl cultivă (nu știu dacă voit sau nu), în loc să încurajeze responsabilitatea, asumarea faptelor și concluziilor și căutarea sinceră a unor adevăruri personale.