Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Psihologie

Efectul Placebo in religie

(1/27) > >>

sumalan dorin:
 
  Salutari

 Pe ce se bazeaza religia in as atrage numerosi adepti? Pe ce se bazeaza religia cand un om se vindeca "miraculos" ,astfel incat pana in acel moment boala de care suferea era incurabila? Intr-adevar se apleaza la credinta lui in ceva "autoputernic" denumit generic -dumnezeu.Placebo in religie ce efecte mai poate avea? Voi ce credeti?

 P.S : o rugaminte daca se poate, fara patima in raspunsuri .Chiar daca unele posibile raspunsuri or fi "ciudate" din punct de vedere rational asa cum  intelege fiecare, dar fara patima!

AlexandruLazar:
Eu nu cred că există vreo astfel de vindecare miraculoasă. Încă n-am citit despre vreuna altundeva decât în ziare de mâna a doua.

sumalan dorin:
 
 Salutari

 Pai da ,si eu tot in ziare de mana a doua am citit de astfel de "cazuri" .Iti dai seama ca nu mi-am umplut creierul cu detalile din ziar.Era prezentat un barbat care a suferit de cancer in stadiu terminal ,dupa care a trecut la o alta confesiune religioasa mai exact s-a "pocait" ,doctori i-au spus ca numai au ce ii face .Astfel omul cu princina a ales calea credintei in ceva autoputernic denumit si "dumnezeu",si astfel s-a vinecat .Bine ,in interviul respectiv individul respectiv dadea si citate din biblie despre credinta,boala si ca ii multumeste ,dumnezeului ca s-a vindecat.

 Nu cred ca este doar o tehica de manipulare a celor de la ziar sau a acelui redactor,deoarece in interviul respectiv s-a luat si declaratii de la doctor.

valangjed:
Si crezi ca doctorii nu pot fi platiti (tinand cont de salariile pe care le au) sa spuna tot felul de prostii?Integritatea morala e un lucru greu de gasit in ziua de azi.
Poate fi vorba si de anumite efecte psiho-emotionale dar de cele mai multe ori cred ca sunt simple sarlatanii facute in goana dupa rating.

sumalan dorin:
 
  uite,la asta chiar nu m-am gandit.Da asa e,probabilitatea sa fie adevarat ceea ce spui e destul de mare,acum depinde de cat de bine a fost platit.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă