Educaţie şi cercetare > Educatie

www.edinfo.eu- Prima platforma web de consiliere educationala din Romania

(1/1)

Adi:
Cluj-Napoca, 21 mai 2008

edinfo.eu este un proiect unic pe piata din Romania, sub forma unei platforme web, ce isi propune informarea in domeniul orientarii scolare si al consilierii vocationale, continand informatii referitoare la principalele institutii de invatamant preuniversitar si universitar din tara, oferta educationala a acestora, teste pentru stabilirea stilurilor de invatare si a inclinatiilor profesionale, oferind totodata facilitati de utilizare proiectate special pentru elevi.

Platforma www.edinfo.eu a fost conceputa din dorinta de a modifica si de a imbunatatii sistemul de informare pus la dispozitie de invatamantul romanesc, de a raspunde intrebarilor atat de frecvente legate de educatie si cariera, folosind o maniera de prezentare transparenta si accesibila. Este singura platforma web din Romania ce face corespondenta intre universitati, facultati si meseriile specifice fiecarei specializari in parte, detaliind inclusiv oportunitatile de dezvoltare profesionla ale fiecarui domeniu si pasii ce trebuie urmati in acest scop.
edinfo.eu se adreseaza in primul rand elevilor, oferindu-le posibilitatea de a-si crea propriile trasee educationale in functie de interesele lor personale si profesionale, de a compara alternativele, de a-si alege liceul sau universitatea potrivite si, in consecinta, cariera cea mai apropiata de aptitudinile lor. Proiectul se adreseaza si parintilor sau profesorilor, dandu-le posibilitatea de informare si participare activa la luarea unei decizii privind viitorul copilului sau elevului lor.
Proiectul se axeaza pe dezvoltarea unei retele de informare performante ce se bazeaza pe cele mai avansate tehnologii specifice Internetului, propunandu-si pe viitor oferirea de informatii privind sistemul de invatamant european, oportunitatile de dezvoltare profesionala oferite de Uniunea Europeana, cursuri de formare profesionala on-line si biblioteci virtuale.
edinfo.eu reprezinta puntea de legatura dintre sistemul educational si elev, profesor, parinte si alte institutii. Claritate si veridicitate sunt cei doi poli ce ghideaza intregul sistem de informare oferit, orientandu-se catre viitorul elevului si implicit catre cel societatii romanesti.
www.edinfo.eu este un proiect creat de redgrey.
redgrey. ofera servicii de dezvoltare instrumente software din 2005, avand in prezent un portofoliu de peste 300 de utilizatori ai produselor sale dedicate. Doar in anul 2007, produsele informatice dedicate (la comanda) dezvoltate in domeniul evaluarilor de afaceri si imobiliare si al distributiei au procesat sume de peste 5.800.000 RON, 40% din utilizatori fiind manageri. Proiectul edinfo, un instrument software dezvoltat pentru un public larg are estimati aproximativ 150.000 de utilizatori stabili si se bucura in prezent de aprecieri pozitive la nivelul institutiilor care au testat platforma.

redgrey., Cluj-Napoca, Strada Bisericii Ortodoxe, nr.6/1
Tel./Fax 0264.430.304
Director proiect Marius Pop marius.pop.@redgrey.ro
Tel. 0720.600.736
office@redgrey.ro
http://www.edinfo.eu

Adi:
Mi se pare o exclenta initativa. In plus, spre deosebire de proiectele noatre care sunt micute, firave si facute de voluntari de altfel ocupati cu cerctarea sau alte treburi, acesta initiativa este oferita de cineva din Romania, mai mult, o firma privata activa, cu putere financiara si dorinta de a avea si un rol social. Prin astfel de proiecte se dezvolta Romania.

In plus, constat ca exista foarte multe concursuri adresate tinerilor, prin care ei se pot autodepasi si iesi in evidenta. Inca cativa ani de dezvoltare impetuoasa a mediului online din Romania si tara noastra va avea foarte multe de castigat. Tinerii au tot mai multa informatie si acesta este esential.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă