Matematică şi Logică > Geometrie

Vectorul de pozitie

(1/2) > >>

Simona Alexandra:
Buna, cine poate sa-mi dea si mie mai multe informatii despre vectorul de pozitie al unui punct.

Electron:
Bine ai venit Simona. :)

In ce clasa esti la scoala, si pentru ce ai nevoie de aceste informatii? Unde ai auzit de acest concept, si cum se face ca nu ai aflat si ce inseamna?

e-

Simona Alexandra:
Bună, electron, sunt în clasa a IX-a, la mate-info, şi îmi trebuie pentru un referat. Am găsit eu ceva referinţe pe google, dar nu sunt prea bine explicate. În cartea de la şcoală nu scrie decât definiţia. Dacă se poate, doresc nişte explicaţii (eventual cu link) mai pe înţelesul tuturor. Şi aplicabilitatea în cazul unor probleme (de exemplu o problemă rezolvată şi explicată...).

Electron:

--- Citat din: Simona Alexandra din Decembrie 30, 2009, 01:11:31 p.m. ---Bună, electron, sunt în clasa a IX-a, la mate-info, şi îmi trebuie pentru un referat.
--- Terminare citat ---
Ok.


--- Citat --- Am găsit eu ceva referinţe pe google, dar nu sunt prea bine explicate. În cartea de la şcoală nu scrie decât definiţia.
--- Terminare citat ---
Of, si definitia aceea nu e suficienta pentru a intelege acest concept? Poti sa o citezi aici, sa vedem si noi in ce hal au ajuns manualele de azi?


--- Citat --- Dacă se poate, doresc nişte explicaţii (eventual cu link) mai pe înţelesul tuturor.
--- Terminare citat ---
Nu am link-uri despre asta, dar sunt dispus sa explic cu cuvintele mele acest concept, sper pe intelesul cel putin al elevilor de gimnaziu. Prima data vreau sa vad insa definitia deficitara din manual, ca sa stiu de unde plecam.

Apropo, de pe acum iti spun ca NU ai acordul meu sa copiezi cuvant cu cuvant eventualele explicatii de pe acest forum, sa le pui la tine in referat. Daca intelegi explicatiile atunci va trebui sa expui cu cuvintele tale conceptul in referat (si sa ne oferi si noua o copie a acestuia). Drepturile de autor sunt ceva serios, iar "datul mura in gura" pentru temele elevilor este ceva ce NU facem aici. Daca nu esti de acord cu aceste conditii, atunci discutia s-a terminat.


--- Citat --- Şi aplicabilitatea în cazul unor probleme (de exemplu o problemă rezolvată şi explicată...).
--- Terminare citat ---
Asta deja e o cerinta mult mai consistenta, si nu pot promite nimic. Daca vei intelege conceptul vei putea sa-l aplici la probleme. Iar probleme ar trebui sa existe in manual, sau nici atat nu mai fac manualele de azi?  :'(


e-

Simona Alexandra:
Da, electron, uite definitia din carte:
Definitie. Fie în planul P un punct fixat O. Daca M este un punct din plan atunci vectorul OM il numim vector legat (de punctul O sau de polul O) sau vectorul de pozitie al punctului M.
Eu doresc o explicatie mai pe inteles, pentru mine, ca sa pot sa aplic in rezolvarea unor probleme ( in referat oricum v-a trebui sa scriu definitia din manual). Practic doresc o explicatie mai buna a conceptului. Si sunt de acord sa nu dau copy/paste in referat. Iti multumesc!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă