Buna seara si ma scuzati daca va intreb ceva ce s-a mai discutat pe acest site.E cam tarziu si nu am timp sa citesc toate cele 43 de pagini de pe aici:P
In primul rand,ma numesc Cristina si sunt eleva in clasa a11-a la cel mai bun liceu din Galati(e cotat ca fiind al 3-lea pe ţară),insa niciodata nu mi-a placut matematica.De aceea,am ales sa intru la profilul filologie-bilingv engleza unde,de anul acesta nu am mai studiat biologia,chimia,matematica,fizica.Doresc sa aplic in Marea Britanie si sunt putin confuza...Voi da in vara aceasta examenul de limba engleza CAE(Certificate in Advanced English)-e un fel de moda ca examenul acesta sa fie dat in liceul meu.Nu sunt destul de pregatita sa dau Proficiency pentru ca mi se pare a fi riscant pentru nivelul meu de engleza,insa aspir la un A la CAE(sper,totusi sa nu iau mai putin).M-am informat pe diferite site-uri,chiar am citit si aici ca la universitatile din Scotia taxele sunt 0(waw!).Nu sunt hotarata nici in privinta profilului,dar,avand in vedere ca profilul meu nu prea imi permite sa aplic pentru courses ce implica matematica si toate celelale,ma gandeam sa aplic pentru Law&Criminology sau Psychology(vreau sa dau bacul la psihologie).Am si cerificatul ECDL(European Computer Driving Licence),insa nu prea cred ca ma va ajuta in mare masura mai departe.Acum ramane sa ma pregatesc pentru CAE...insa nu stiu daca trebuie sa dau si IELTS(colegii mei spun ca daca ai Cambridge-ul - cu valabilitate pe viata- nu prea ai de ce sa mai dai si IELTS).Am vazut ca majoritatea universitatilor cer IELTS.Stiti cumva daca e adevarat?odata ce am CAE sa mai trebuiasca si IELTS sau se pot echivala?Tot ce sper este sa nu iau mai putin de A...Anyway...Sper sa imi oferiti mai multe detalii..imi e frica din cauza ca mi s-a spus ca englezii nu prea vor umanisti..si daca,totusi,se aplica pentru UK...trebuie sa am grade-uri foarte mari la examenele de limba engleza.
Va multumesc anticipat!