Forumul Scientia

Diverse => Arhivă mesaje de pe vechiul forum => Subiect creat de: Coesite din Noiembrie 15, 2008, 03:05:17 p.m.

Titlu: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Coesite din Noiembrie 15, 2008, 03:05:17 p.m.
In cazul in care cei care participa la acest concurs urmaresc acest forum, vreau sa va spun cateva lucruri...

Cand mi-a venit ideea sa ma implic in organizarea acestui concurs, imi imaginam ca o sa se inscrie maximum 10 persoane. Se pare ca m-am inselat groaznic! Nu imi inchipuiam ca se vor inscrie ATAT DE MULTI participanti! Sunt foarte foarte fericita ca exista atat de multe persoane interesate de acest subiect! Felicitari!

Nu am avut timp sa ma uit pe toate documentele in detaliu, dar as vrea sa va dau cateva sfaturi ce va vor ajuta cu siguranta si cu alte ocazii:

1. Cand trimiteti un fisier de orice natura, asigurati-va ca extensia acestuia poate fi citit-a de oricine.
2. Daca vi se impune un format incercati sa il respectati, pentru ca acest lucru reflecta interesul vostru fata subiectul respectiv si cat de mult pretuiti ceea ce ati facut. Eu nu am primit acest sfat cand am avut nevoie de el, si am resimtit consecintele din plin.

  Toti participantii ar trebuii sa se simta mandrii, pentru ca acum stiti un pic mai multe despre planeta pe care traim. Aceasta este singura pe care o avem si momentan nici nu putem pleca altundeva.

Felicitari!

<Admin> Iata aici topicul intreg unde s-a pus la punct acest concurs de eseuri. (http://www.scientia.ro/forum/index.php?topic=713.45)</Admin>
 

Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Adi din Noiembrie 15, 2008, 05:39:35 p.m.
Felicitari, Coesite, pentru organizare. Iata ca eseuri tot vin! Cred ca sunt vreo 40 pana acum, este foarte bine. Va rog voi sa alegeti 10 si apoi o sa le citim toti pe astea pentru a stabili exact ordinea castigatorilor.
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Electron din Noiembrie 15, 2008, 08:40:12 p.m.
Legat de titlul topicului: ce inseamna "esee" si cu se sunt ele diferite de "eseuri" ?

e-
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Adi din Noiembrie 15, 2008, 09:26:12 p.m.
Bine remarcat, plurall corect este "eseuri". Modific acum. De altfel, avem un topic intreg concursului, dar inteleg si pe Coesite care a inceput un subiect nou, ca sa fie aici feedback, impresii, etc.
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Coesite din Noiembrie 16, 2008, 04:13:40 p.m.
Da, imi cer scuze pentru titlu...

Ideea a fost ca daca intra vre-un participant sa gaseasca usor topicul, in celalalt topic are ceva de cautat.
Daca deranjeaza puteti sa il mutati.
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Adi din Noiembrie 16, 2008, 04:17:49 p.m.
E buna ideea unui nou topic, e bine aici si am pus link chiar din primul post catre celalalt topic. Felicitari pentru numarul mare de participanti! Cand estimezi ca va fi gata corectarea, asa aproximativ? Peste 1, 2, 3 saptamani?
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Coesite din Noiembrie 16, 2008, 05:19:48 p.m.
Max o saptamana.
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Coesite din Noiembrie 16, 2008, 05:33:14 p.m.
Mai exista un concurs de matematica? Pentru ca am primit si un eseu despre Fibonacci si sectiunea de aur, si ma gandesc sa nu se fi ratacit :P.
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Adi din Noiembrie 16, 2008, 05:37:35 p.m.
Nu avem un concurs de matematica, dar trimite-mi-l si mie pe email ...
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Coesite din Noiembrie 17, 2008, 09:58:56 p.m.
Am corectat aprox. jumatate.

   Un eseu nu arata ca un referat! Nu trebuie sa aiba o structura schematica! Ideile trebuie prezentate cursiv fara a fi delimitate de subtitluri. De asemenea parerea personala este foarte importanta! Daca aceasta lipseste atunci lucrarea nu se numeste eseu ci recenzie.
Eseul trebuie sa aiba o structura logica, adica trebuie sa cuprinda o introducere, o prezentare a subiectului (ipoteza, problemele in cauza etc.) o dezvoltare a subiectului ( demonstratie, o rezolvare a problemelor -teoriile ce aduc solutionarea problemei etc.) o parere personala si o concluzie.


Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Adi din Noiembrie 17, 2008, 11:18:53 p.m.
De acord, Coesite. Asa cum spuneam, misiunea  noastra este de a invata tinerii nu doar sa nu plagieze, ci si cum se scrie un eseu. Vezi cata nevoie e de asta? La multe licee din tara nu sunt invatati asta.

Zic sa investim apoi timp si sa oferim feedback personal la fiecare in parte, sau grupati pe categorii, despre cum se scrie un eseu, despre cum nu se plagiaza. Eu le-am pus comentariu clar despre "cum se scrie un eseu", cu link la descrierea precisa ce o avem la concursul ce l-am realizat acum jumate de an la Stiinta.info, dar din pacate multi elevi nu il urmeaza. Nu are nimic, vor pierde puncte, dar important e sa le oferim feedback sa invete din asta. Chiar ma gandesc sa facem o a doua editie, pentru cei care nu au trimis eseu, sau pentru cei care au copiat, sa trimita un eseu propriu de data asta, pentru un premiu consistent.
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Coesite din Noiembrie 17, 2008, 11:37:58 p.m.
Ar fi oidee... stai sa il termin pe asta :P :-))

Si este foarte important sa invete ca prin copy/paste nu castiga nimic.
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Coesite din Noiembrie 19, 2008, 08:26:53 p.m.
Ok, am primit o serie de e-mailuri prin care mi se cerea confirmarea primirii unor eseuri pe care eu defapt nu le-am primit! Motivand ca au nevoie de aceasta confirmare pentru nota! Si nu stiu cum s-au gasit toti azi (mai exact acum!). Tin sa mentionez ca acest aspect m-a cam deranjat...Pentru cei care mi-au trimis eseul dar nu au primit confirmarea, tin sa mentionez ca eu am trimis confirmarile ca mass-uri (pentru ca era greu sa scriu cateva zeci de email-uri individuale) si de aceea este posibil ca aceasta confirmare sa fi fost retinuta in Spam (functie de setarile de securitate pe care le are fiecare utilizator pentru filtrele spamurilor).
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Adi din Noiembrie 19, 2008, 11:14:47 p.m.
Coesite, daca ti-au trimis eseurile si nu au ajuns la noi? Nu avem decat sa plecam de la ipoteza ca ei spun adevarul si sa le acceptam eseurile. E bine ca profesorii ii stimuleaza cu note. Cu atat mai mult trebuie sa fim atenti sa spunem  la profesorii lor pe cei care au copiat si plagiat si sa clarificam ce masuri iau profesorii contra lor. Noi le vom oferi cred o noua sansa sa scrie un nou eseu.

Te rog sa ma lamuresti ce anume te-a suparat si de ce, ca sa vad cu ce pot ajuta. Pot sa le ofer eu confirmare ca ai primit. Nu mi se pare greu sa le rspunzi la email. Iar daca nu ai primit inca eseul, cu atat mai mult e important sa le confirmi si sa le incluzi eseul la corectare! Altfel a doua oara nu vor mai trimite eseuri.

Mersi mult,
Adi
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Coesite din Noiembrie 20, 2008, 12:59:21 p.m.
Am trimis toate confirmarile (din nou). Am acceptat si lucrarile nou venite.

Maine (sunt sanse de 98%) sa le terminam de corectat.


ps: Adi vezi mailul meu.

Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Coesite din Noiembrie 25, 2008, 10:45:36 p.m.
Ok… Vreau sa le multumesc tuturor celor care au participat la acest concurs, nu am sa va spun ca ati fost toti la fel de buni pentru ca stiti si voi ca nu este adevarat. Daca imi permiteti as vrea sa va dau niste sfaturi care o sa va ajute si in alte situatii asemanatoare:

1.   Daca vi se impune un format, eset imperativ sa il respectati. Adica nu schimbati titlul, nu schimbati fontul si alte lucruri asemanatoare.
2.   Citi din diverse surse despre tematica respectiva si pe urma redati in cuvintele voastre ceea ce ati inteles. Nu trebuie sa cititi tratate de specialitate sau alte publicatii greoaie, dar daca citi doar o pagina web (de genul unei pagini din wikipedia) redati ceea ce ati citit cu cuvintele voastre. Este foarte important, invatati sa va exprimati, mai retineti ceva. Si in plus cel ce va corecteaza nu e prost sa nu vada linkurile din text ce se transfera in word, atunci cand dati copy/paste.
3.   In situatii de genul acesta parerea personala este una dintre cele mai importante lucruri. Este evident ca nu aveti cum sa aduceti o noua teorie stiintifica valida, si nimeni nu va cere asta, dar este foarte important sa spuneti ceea ce credeti voi despre subiectul de fata.
4.   Pentru cei ce au scris despre incalzirea globala: nu tot ceea ce se intampla pe planeta aceasta este rezultatul actiunii nefaste al omului. Acesta este motivul pentru care am dat tema aceasta, este foarte important ca omenirea sa realizeze ca existenta ei pe aceasta planeta este ca o jumatate de secunda dintr-o zi. Este adevarat omul face multe lucruri ne-ecologice, dar nu toate schimbarile au loc din cauza omului!

Cam atat cu sfaturile ...
Acum cateva detalii, ca sa le spun asa... Cei de la gimnaziu au avut parte de mai multa ingaduinta, si mi se pare normal pentru ca sunt mai mici.
Am primit vre-o doua eseuri nesemnate pe care nu le-am primit in concurs, imi pare rau regulile au fost destul de clare.

Inca o data, va felicit pentru initiativa si dorinta de a stii mai multe despre planeta pe care traim, pentru ca fie ca ne place fie ca nu, momentan nu avem altundeva unde sa ne ducem... Cineva dintre voi a zis ca peste 12 ani o a ajungem pe Marte, sper din tot sufletul! Ar fi o mare realizare pentru omenire!

Daca aveti intrebari, stiti mailul meu... scrieti oricand...

Si sper sa vedem castigatorii afisati pe site cat mai curand...
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Adi din Noiembrie 25, 2008, 11:27:04 p.m.
Foarte frumos feedback, Coesite. Noi am lucrat mul la noul layout si la formarea unor aliante intre siteuri de stiinta, insa o sa ne uitam pe eseuri cat de curand. Te tin la curent.
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Coesite din Decembrie 08, 2008, 04:02:25 p.m.
Merci mult Adi pentru ocazie! Multumesc Dianei pentru ajutor... si poate mai facem ceva de genul acesta si alta data, si sper sa pot ajuta mai mult.
Titlu: Re: Concursul de eseuri din Geostiinte
Scris de: Adi din Decembrie 09, 2008, 12:05:54 a.m.
Astazi am anuntat oficial castigatorii concursului de geostiinte. Multumiri mari tuturor, in special lui Coesite si colegii ei.

Din pacate, vreo 40 au plagiat, dar Diana mi-a dat lista a doar vreo 5-6. Cand am vazut asta era prea taraziu, asa ca nu am mai trimis lista elevilor la profesori, ci am invitat sa participe la un nou concurs pe cei care stiu ei ca au copiat. Sper sa ne aduca noi eseuri saptamana asta.