Pt. atei dar nu numai va sugerez o piesa:
...
Imi plac versurile enorm, exprima exact opinia mea despre problema religiei.
Am vizionat clipul si nu cred ca mi-ar face placere sa-l revad. Are impregnat in el o stare negativa si incita la violenta. Indiferent in numele cui se face apelul catre violenta, nu aduce nimic bun. Violenta atrage violenta.
Pe urma, daca stai putin sa analizezi mai in profunzime problema o sa descoperi ca nu este imaginea completa a starii de fapt. Este adevarat ca in numele religiei s-au comis multe atrocitati, dar la fel de adevarat este ca multi oameni de stiinta si-au pus serviciile in scopul distrugerii si crearii de alte atrocitati: ca sa amintesc cateva contributii: armele chimice, biologice, napalmul etc. armele nucleare, transplantul de organe de la copii rapiti catre acceptori bogati, sunt doar la suprafata.
Prin urmare, nu dogma este periculoasa ci oamenii, indiferent de dogma. Acestia stau in spatele dogmelor de orice fel si pot fi rai, extrem de rai, prosti, malefici etc. Nu dogma trebuie condamnata, ci cei care o folosesc cu scopuri marsave, criminale.
Dupa ce o sa imbatranesti putin si o sa mai castigi experienta de viata, cunostinte din multe alte domenii, iti garantez ca gusturile tale se vor schimba. Nu este gresit sa-ti placa heavy metal, insa dupa o varsta nu te mai reprezinta.
Referitor la religie, parerea mea este ca nu trebuie interpretata ad-literam asa cum poate o fac cei care o propavaduiesc. Vazuta insa din alte unghiuri, te poate duce catre rezultate complet neasteptate. Nu o vedeti ca pe o invitatie in rai, ci mai degraba ca pe o ghicitoare/poveste care are tâlcul ei. Nu propavaduiesc religie, dintr-un motiv f. simplu: nu sunt credincios, dar nici inrolat in vreo dogma anume. Daca iti poti elibera mintea de adevarurile gravate de catre altii, incepi sa descoperi propriul tau adevar. Este un inceput si cred ca lumea ar fi mai buna daca tot mai multi ar urma o astfel de cale.