Daca vrei exemplu de stiinta, vezi parapsihologia, care lucreaza cu concepte reale: telepatie, precognitie, etc.
Multumesc pentru clarificare.
e-
Asta-i tot ce poti sa zici ? Macar un "multumesc ca mi-ai aratat erorile caii mele si mi-ai revelat adevarul".
Stii, faza asta pe care voi materialistii o aratati la adresa filozofiei si a altor stiinte de genul parapsihologiei doar arata ca nu sunteti intelectuali, ci doar pseuodointelectuali de facebook. Un om inteligent are o cunoastere larga asupra lumii in care se gaseste, iar batjocura nu exista pe lista lui atunci cand se implica intr-o conversatie. Voi pseudointelectualii de facebook, in micimea lumii voastre aveti impresia ca le stiti pe toate. N-ati citit o pagina de filozofie sau parapsihologie in viata voastra, dar aveti impresia ca deja stiti ca nu se ridica la standardele voastre inchipuite de respect. Uite 2 dintre articolele de parapsihologie pe care le-am citit in ultima vreme, unul care se bazeaza pe filozofia lui Whitehead si prin care incearca vreo 10 cai alternative de a explica precognitiile fara sa apeleze la a vedea efectiv viitorul, asta pentru ca "ocaziile de experienta" ale lui Whitehead au loc doar in prezent si au loc incorporand in ele ocaziile de experiente trecute. Eu nu sunt de acord cu interpretarea asta, dar e macar un articol care incearca sa faca ceva, sa aduca o explicatie ceva, nu bascalie de 2 bani cum fac pseudointelectualii:
http://www.anthonyflood.com/griffinparapsychology.htmSi inca una despre OBE-uri, cu exemplificare OBE-urile lui Monroe, un tip care la un moment dat in viata a inceput sa aiba sute de OBE-uri care erau atat confirmabile prin comparatie cu realitatea cunoscuta, cat si OBE-uri in alte locuri din alte realitati, cele mai impresionante fiind cele din Locale III:
https://www.scientificexploration.org/docs/33/jse_33_3_Tart.pdf Dar na, e mult mai facil sa nu citesti, sa ramai ignorant, si sa te dai mare telectual pe net.
Stiinta adevarata suna altfel fata de cum ati vrea voi sa sune. Voi vreti o realitate a mortii in care tot ce exista sunt particule moarte si noi nu suntem decat zombie umblatori. Dar realitatea adevarata e o realitate a vietii in care entitati vii interactioneaza intre ele si creeaza tot ce ne apare in jur. Va enerveaza la culme asta, pentru ca va duce cu gandul la Dumnezeu, si tremura oasele in voi la perspectiva iadului. E mult mai linistitor gandul pentru voi ca dupa moarte nu mai e nimic si ati scapat fara sa fiti supusi la suferinta eterna. E mult mai facila o realitate in care totul e moarte si voi puteti sa manipulati moartea aia dupa cum vreti voi. Va terifiaza o realitate in care sunt si entitati mai puternice decat voi pe care nu le veti putea supune.