Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Biologie

GENUL si RASA sunt un concept cultural?

<< < (2/2)

atanasu:
Sunt niste blasfemii pentru orice om normal pentruca sunt mai inainte niste ineptii stiintifice adica niste blasfemii stiintifice.
a) Pi nu avea o relatie privilegiata cu subiectul in discutie dar Pi fiind un numar transcendent adica dincolo de imanent nu pot decat sa fac cate o gluma pe seama lui , o gluma de situatie caci nu pot sa explic  de ce chiar daca raportul circumferinta diametru este o constanta aceasta este un transcendent . Numarul transcendent nu este definibil decat prin ce nu este si nu prin ce este , este insa rationabil (vezi Ion Nicolescu) . Adica nu este nici rational si nici irational dar poate fi gandit in cazuri particulae  Cunoastem pi, e, e^pi, pi/e si cam atat si mai sunt cateva dar pentru unele dintre ele  inca nu s-a facut o demonstratie certa.
Vedem ca in relationarile dintre segmente de dreapta pot intra irationalele-si astea au constituit un scandal in Grexia antica- dar transcendentele  sunt peste capacitatea noastra de intuire fiind cantitativ similare cu irationalele adica un numar infinit de zecimale dar totusi...
b) Numaul zero pentru vechii greci nu exista . Ei nu concepeau nici nonmultimea si de acea Aristotel nu a reusit(nu si-a propus) ce am reusit eu adica sa reduca silogismele valide (19) la unul singur BARBARA(AAA) . (Vezi lucrarea mea in acest sens)

atanasu:
PS: O lista de numere transcendente : http://sprott.physics.wisc.edu/pickover/trans.html

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă