Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Biologie
Factori care duc la formarea multitudinii si diversitatii tuturor vietatilor
atanasu:
Nu resping ideile tale si desigur ca ar merita cercetate. Daca s-ar dovedi ca exista o gena a raselor(sau mai multe)influentate de conditiile astro-geo-magnetice, pe langa celelalte influente ale mediului, asta ar fi o contributie majora la teoria moderna privind rasele si speciile. Desigur in contradictie cu niste imbecili care sustin ca rasele sunt concepte culturale sau ca sexele sunt o simpla intamplare biologica, sustinere care este nu numai o imbecilitate corect-politica, prima decurgand din teama de rasism, ala adevarat adica criminal si nu ala corect, biologic si asta a doua, din teama de homofobie a gay-lor ajunsi in functii politice importanta, in plus este de-a dreptul criminala si antiumana si de fapt contra vietii, reproducerea(inmultirea) fiind cea care conserva viata pe termen indefinit, conservarea individului(alimentatie, frica etc) fiind cea care coserva viata pe termen limitat.
Asadar, considerand ca rasele poarta in ele, din tot felul de cauze pe care nu le discut, dar unde intra si ideile tale, evolutia biologica in cadrul unei specii, deci intreaga evolutie cantitativa morfologica a vietii sexuate (de cea asexuata nu ma ocup caci nu prea stiu bine cum stau treburile pe acolo) cred ca specia este cea prin care se poarta evolutia calitativa, trecerea de la o specie la alta fara posibilitate de intoarcere(separare reproductiva) prin saltul calitativ specific dupa acumularea cantitativa bin cadrul rasei.
Incearca sa faci o documentare exhaustiva in engleza , franceza si germana chiar si in rusa la subiect cu niste cuvinte cheie destepte si daca ajungi la o concluzie la acest subiect(s-ar putea cautand una sa gasesti si alta) anunta-ne, dar in rest discutia pur amatoristica cum am facut-o eu in mailul anterior, este inutila. Desigur ca daca sunt si altii dispus sa dedice timp unei astfel de cercetari, personal cred ca merita sa o faca. Succes.
meteor:
In general ai inteles ce vreau sa spun, dar mai fac un mic rezumat: Eu cred caci diversivitatea de vietati de pe planeta se datoreaza anume locului in care stramosii lor au trait, deoarece fiecare loc e diferit punct la punct si foarte posibil ca sunt multi factori necunoscuti biologiei poate chiar si fizicii, care duc la crearea genomului asa cum a ajuns in momentul dat.
Modificarile mai profunde a genomului (de exemplu aparitia unei specii noi care are nu 46 cromozomi ci 47, o modificatie foarte serioasa) eu nu stiu si nu is convins cum se intimpla.
Ptivitor la minoritatile sexuale, sau abaterile (persoanele cutare nu poarta nici o vina), la fel daca am analiza locurile unde apar cel mai des si invers locurile unde apar cel mai rar, daca am afla ce factori bio-fizici sunt in acele zone, posibil sa se rezolve cutarea problema.
Incearca sa fii mai calm, nu in asa mod radical sa te exprimi fata de cineva, da sunt unii rasisti- nationalisti care sunt inbatati de ideea ca natiunea lor mai nu e de provenenta extraterestra, dar ce sa le faci, mai sunt si asa oameni .
atanasu:
Scuza-ma, dar cum spunea Buda prostia este un pacat capital si pe mine ma calca pe nervi. dar nu e nimic extraterestru in asta si cu minoritatile de orce fel ar fi ele eu nu am nimic ca doar nu prin majoritati a evoluat omenirea dar indiferent de asta regula este data de majoratitate minoritatea fiind accidentul, deviatia fericita sau nu prin care progrseaza sau regreseaza ceva.
meteor:
@ Geb tu vei pune vreun comentariu aici sau nu ?! Astept tot azi -mine si raspunsul tau, ca din cite am inteles esti un mare pasionat si priceput in biologie.
Geb:
Sincer sa fiu, diversitatea vietii si baza ei nu prea ma intereseaza in detaliu. Eu sunt pasionat de ce s-a intamplat pe Pamant exact inainte sa apara primele forme de viata.
In rest, ideea cea mai buna ce as putea propune in legatura cu subiectul tau, ar fi sa cauti, sa gasesti si sa citesti publicatiile stiintifice, ca sa stim in sfarsit care ar fi opinia reprezentand un fel de consensus stiintific in acest domeniu. Domeniul in care, il repet, sunt pur si simplu praf.
Navigare
Du-te la versiunea completă