Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Arheologie si Antropologie

Mituri si Legende

<< < (2/2)

atanasu:
Redeschid acest fir creat de un vizitator Dorin S. si care desi interesant nu a produs decat putine postari cateva zile in iunie 2013 pe cand u nu era pe aici si unde doar un user vikingul a incercat sa contribuie dar a renuntat si din 2016 nu a mai dat pe aici.
Acest fir ca toate cele lasate in parasire -adormire mai mult timp decat 120 zile te primeste cu un mesaj:

ATENȚIE: în acest subiect nu s-a mai postat de cel puțin 120 zile.
Dacă nu sunteți sigur că e bine să răspundeți aici, vă rugăm luați în considerare deschiderea unui nou subiect.

Este un mesaj binevenit ca sa nu redeschidem din greseala un fir vechi inchis in mod natural sau fara sa avem ceva consistent de spus.

In acelasi timp in peregrinarile mele prin tabla de materii a forumului si mai nou gasind ca are si o functie de cautare unde poti afla diverse denumii de topice care te pot interesa, am gasit multe fire intersante inchise dar care ar merita redescise asa cum este si acesta.

De exemplu referitor la acesta pe care-l redeschid acum daca il cunosteam mai demult poate ca nu cream un fir special intitulat "ADAM si EVA chiar au existat!" (https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5304.0.html)  pentruca intrebarea pusa de Dorin S. se refera si la mituri despre crearea omului si ce este Adam si Eva in Biblie decat un mit despre aceasta creare, care tot in firul acesta este pomenit si de vikingul in postarea sa unde se refera la crearea universului si a omului la Sumer unde asemanaor ca si la evrei dar inaintea lor omul este creat de zeul Marduk(Dumnezeul lor) din lut si sange: " Zeul Marduk ucide cei 11 monstri, pe Kingu si pe Tiamat. Pe Tiamat o taie in doua si dintr-o bucata creaza cerul, din cealalta pamantul. De asemenea el creaza oamenii din lut amestecat cu sangele lui Kingu. Ceilalti zei decid ca Marduk sa devina regele lor si acesta primeste cele 12 tablite ale destinului.
 Si deasemeni  observand ce scrie vikingi imi aduc aminte ca am auzit intr-o emisiune facuta cu reptatul OZN-olog autor de multe carti si articole, dr in matematica Dan Farcas ca in Maramures  exista asa numita legenda cu Fata padurii mai nou  coborand dintr-un obiect ce ar parea sa fie un  OZN si fiind foarte cunoscuta aceasta entitate miraculoasa in zona.
Asadar acest subietse poate lega si de subiectul OZN care este si el tratat si intrerupt la firul  "UFO - mit sau adevar? " (https://forum.scientia.ro/index.php/topic,4207.0.html) in deembrie 2012, subiect ce se poate continua in contxt UFO sau si aici in context legende si mituri.

Asadar cei interesati in 2013 de acest fir pot reveni sa continuie discutia, eu orcum avand ce spune referitor la Adam si Eva.

PS Am dat o cautare dupa "fata padurii" si am gasit aceast link:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă