Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Arheologie si Antropologie

Dovezi arheologice fara raspuns in fata bibliei

(1/2) > >>

sumalan dorin:
 
 Daca in studiul biblic teologii si cei care,cred in aceasta carte vin cu argumentul suprem "trebuie trait,ceea ce citesti !" altfel nu poti sa intelegi ce este scris in biblie.Si atei nu au cum intelege corect ceea ce este scris in biblie.Atunci sa comentam din punct de vedere stiintific ,dovezi arheologice care nu au raspuns in fata bibliei.

 
"Minerii din Africa de Sud au scos la lumina sute de sfere metalice de origine necunoscuta. Ele au circa 3 cm diametru, iar unele au incrustate linii paralele, asemeni unor santuri, de jur-imprejur. Sferele par a fi facute de mana omului, desi specialistii nu pot explica in ce fel au fost realizate liniile. Metalul din care sunt facute e atat de dur incat nu poate fi zgariat nici cu un instrument din otel. Pana in prezent au fost descoperite 2 feluri de sfere : unele au o tenta albastruie cu reflexe alburii,celelalte sunt scobite pe dinauntru si umplute cu o substanta alba poroasa. Stratul de roca din care au fost extrase aceste sfere dateaza din precambrian, vechimea lor fiind estimata la 2,8 miliarde ani." Sursa:
 http://www.doare.net/stiinta/descoperiri/282-cele-mai-ciudate-artefacte-descoperite

2,8 milioane de ani?!? pai biblia ne spune altceva ,ceva de genul catorva mii de ani a fost "facuta" Terra.

morpheus:

--- Citat din: Şumi din Aprilie 20, 2011, 07:49:16 p.m. ---Sursa:
 http://www.doare.net/stiinta/descoperiri/282-cele-mai-ciudate-artefacte-descoperite

--- Terminare citat ---

Cel mult putem discuta despre asta intr-un topic deschis recent pe tema inexplicabilului. Stiinta a datat lucruri chiar mai vechi, deci nu vad de ce am pune in discutie vis-a-vis de biblie tocmai artefactele de care vorbesti. Lucrurile sunt clare. Ce rost are sa insistam pe tema asta?

Pe de alta parte, ca sa mut topicul acolo unde spuneam, am nevoie de o referinta mai serioasa. Poti sa ne dai si alte surse pentru informatia asta, care sa contina detalii suplimentare? Eventual ceva in engleza, imagini, cercetari pe tema asta...

AlexandruLazar:

--- Citat ---pai biblia ne spune altceva ,ceva de genul catorva mii de ani a fost "facuta" Terra.
--- Terminare citat ---

Unde? Bagă aici un citat  ;D

sumalan dorin:
  Morpheus,nu am deocamdata.Dar uite acum voi cauta pe net,iar daca sit-urile o sa ti se para destul de seriose si bune de luat in seama e ,ok.Perfect daca vei muta discutia acolo,in orce caz,eu tot voi continua sa combat idei din biblie sau biblia intreaga,ajutat de colegul nostru,Alexandru.

Alexandru ,nu am citate.In timpul asta ma uit  si pe biblie is la geneza...inca :D
--- Citat din: morpheus din Aprilie 20, 2011, 07:59:58 p.m. ---
--- Citat din: Şumi din Aprilie 20, 2011, 07:49:16 p.m. ---Sursa:
 http://www.doare.net/stiinta/descoperiri/282-cele-mai-ciudate-artefacte-descoperite

--- Terminare citat ---

....deci nu vad de ce am pune in discutie vis-a-vis de biblie tocmai artefactele de care vorbesti. Lucrurile sunt clare. Ce rost are sa insistam pe tema asta?

--- Terminare citat ---

da,dintr-un punct de vede numai are sens sa continuam.Dar totusi ,ei ( credinciosi biblici) nu ne iarta,ne intoxica zi de zi cu ..apocalipse si..pocainte...macar de-ar avea maicute frumoase!

sicmar:
Dacă informaţiile date sunt exacte, în special:

--- Citat din: Şumi din Aprilie 20, 2011, 07:49:16 p.m. ---Stratul de roca din care au fost extrase aceste sfere dateaza din precambrian, vechimea lor fiind estimata la 2,8 miliarde ani.
--- Terminare citat ---
şi originea sugerată a fi artificială,

--- Citat din: Şumi din Aprilie 20, 2011, 07:49:16 p.m. ---Ele au circa 3 cm diametru, iar unele au incrustate linii paralele, asemeni unor santuri, de jur-imprejur. Sferele par a fi facute de mana omului, desi specialistii nu pot explica in ce fel au fost realizate liniile. Metalul din care sunt facute e atat de dur incat nu poate fi zgariat nici cu un instrument din otel.

--- Terminare citat ---
atunci nu religia este în dificultate ci ştiinţa.

Pentru adepţii creaţionismului, pentru că de fapt la ei te referi că ar fi în dificultate nu la religii în general, este simplu să răspundă, exact la fel cum răspund în cazul fosilelor: Odată cu crearea Pământului au fost create şi suszisele bile cu caracteristicile lor cu tot (inclusiv aparenţa vechimii).

Mai greu este ca ştiinţa să explice artefractele care sunt cu 2 mld de ani mai bătrâne decât apariţia vieţii pe Pământ. Într-o asemenea situaţie ştiinţa trebuie să admită vizite extraterestre.

Eu am mari dubii privind realitatea celor prezentate.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă