Educaţie şi cercetare > Cercetare

Inventatorul Iustin Capra

<< < (2/2)

Adi:
Nu cred ca are ceva deosebit, ci a facut o alta. Orice mica schimbare face o inventie noua. Si pare facuta in colaborare cu cei de la Honda. Pacat ca nu sunt astea detaliate clar in articole. Si ca el nu are niste declaratii de presa clare.

mircea_p:

--- Citat din: Adi din Septembrie 10, 2009, 10:50:24 p.m. --- Orice mica schimbare face o inventie noua.

--- Terminare citat ---
Dar inventatorul nu devine celebru pentru acet tip de inventie.

RaduH:

--- Citat ---Dar inventatorul nu devine celebru pentru acet tip de inventie.
--- Terminare citat ---
A devenit si Grigore Nica la un moment dat chiar mai celebru decat el pentru nici un fel de inventie. Sau daca ar avea una eu nu stiu care e.
Pentru asta nu sunt de vina ei, pentru asta e vinovata presa.
Oricum mie mi se pare un om cu o imaginatie debordanta si nu cred ca complect nebuna din moment ce se mai si poate face ceva practic.
De exemplu triciclul acela ma intereseaza personal sa existe si sa mi-l pot permite eventual. Eu n-o sa ma sui pe motocicleta dar respect pasiunea motociclistilor. De fapt nici sa merg pe sosea nu mi se pare extraordinar. Dar sa pot avea asa ceva cu care sa pot merge cat decat repede si in perfecta siguranta, nu pe trotuar ca nu-s chiar asa, dar pe pista de biciclisti chiar ma intereseaza. Plus ca o pot lua cu mine usor sa o duc acasa si daca stau la bloc la etaj. Ar putea sa contribuie si la descongestionarea traficului. Nu cred ca la noi da la altii care sunt si civilizati ar putea sa conteze.

--- Citat ---In privinta trotinetei electrice nu am inteles ce este deosebit la ea? Vreau sa zic, comparativ cu alte masinarii similare, cum ar fi de exemplu cea pe doua roti cu care merg politistii prin mall?
--- Terminare citat ---
Nu cred ca am vazut ce zici tu. E adevarat ca nu prea cumpar de la mall. Da probabil ca pot fi lamurit. Pe aceea a politistilor o pot duce acasa usor ? Stau la bloc la etajul patru, adica nu am nici lift. Si in fine nu stim ce diferente pot sa apara intre ele la executie, adica in final si la pret. Chiar ca mici modificari din acestea pe care sa le consideri inovatii si nu inventii pot sa produca o gramada de bani. Trebuie gandita si economic treaba, nu cred ca trebuie sa merite neaparat un premiu Nobel.

Mai mult si insist. Daca un inventator din acesta face ceva asemanator cu ceva facut, fara sa i se poata contesta originalitatea inseamna ca poti utiliza acel ceva, evitand sa-i platesti drepturi de autor unui strain.

odragos:
@RaduH
Am vazut si eu inventiile dl. Iustin la TIB. M-am si plimbat cu o trotineta electrica. Am intrebat cat costa si mi s-a spus ca nu este de vanzare, ca dl. Iustin Capra nu construieste cu scop comercial ... ca le face din placere. M-am intrebat ce sursa de venituri are ...
Ar fi dragut sa vedem inventiile astea cu o eticheta de pret pe undeva, in Romania, sau daca nu avem noi bani de ele, macar in strainatate. Eu unul nu prea vad rostul inventilor care nu sunt comercializate. Chiar mi se pare inutil sa brevetezi ceva ce nu intentionezi sa produci si sa exploatezi din punct de vedere comercial.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă