Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Biologie
Sistemul nervos
io:
Ce se intampla concret in organismul meu atunci cand ma doare un dinte, sau, cum se naste si ce e durerea?
Ma intereseaza indeosebi ce face creierul.
Adi:
Oh, buna intrebare. Intr-adevar, durerea, ca si alte lucruri, se simte in creier. Organele de simt doar acumuleaza informatii care sunt transmise la creier de nervi. Mai departe, nu stiu nici eu, dar si eu doresc sa aflu.
sumalan dorin:
Salutări.
Io,când ai timp dute la bibliotecă şi caută o carte intitulată "Fiziologia şi fiziopatologia sistemului nervos" -I.Teodorescu Exarcu,edt Medicală 1978.Întrebările tale,cu siguranţă îşi vor găsi răspunsurile căutate.Cartea are 1066 de pagini,şi ca să îţi faci o idee,cam ce cuprins are,îl voi detalia puţin.Iar dacă ,ţi-am stârnit interesul,biblioteca te aşteaptă,să ei de pe raftul ei,plin de praf o carte bună.
O parte din cuprinul cărţii: "Elemente de bază implicate în elaborarea funcţiilor nervoase
Fiziopatologia transmiterii sinaptice şi neuromusculare.
Elaborarea,trasmiterea şi prelucrarea informaţiei în sistemul nervos
Funcţiile somatice
Fiziopatologia atenţiei
Structurile nervoase implicate în determinarea conştinţei
Scoarţa cerebrală
Evoluţia conştinţei
Fiziopatologia somnului
Neurofiziologia învăţării
Vorbirea şi dominanţa cerebrală.
Funcţiile vegetative
Activitatea nervoasă superioară"....restul cuprinsul îl vei descoperi în carte.
io:
E, daca ar mai avea io rabdarea de alta data!
Multumesc pt. raspunsuri.
io:
Bineinteles ca suna "apetisant" cuprinsul, poate am sa imi testez din nou rabdarea, ar trebui sa fie scrisa insa intr/un stil de larga popularizare si chiar sa depaseasca niste limite impuse si autoimpuse de cei care au intocmito si de sistemele din care ei fac parte, ca sa imi starneasca asa mult interesul incat blazarea in care lancezesc sa cedeze teren.
Revenind la tema acestui topic:
E adevarat ca durerea (a unui dinte sa zicem) e o stare care e traita in reprezentare, in "holograma" dintelui din creier, adeca e cumva virtuala?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă