Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Arheologie si Antropologie

Speciile humanoide din trecut

(1/4) > >>

Adi:
Cea mai veche fosilă de hominid biped, Lucy, Australopithecus afarensis, a fost trecută în format digital prin CT scan Lucy este cea mai faimoasă fosilă umanoidă, descoperită în 1974 în Etiopia, fiind cea mai veche fosilă bine reconstrituită a unui hominid biped. Având înălţimea şi mărimea creierului unei maimuţe, dar mergând clar în două picioare, Lucy a demonstrat că hominizii au cunoscut o creştere a creierului şi deci a inteligenţei abia după ce au început să meargă în două picioare. Dar alte întrebări încă rămân. Pentru ca mai mulţi cercetători să poată studia aceste fosile, dar şi să fie păstrate pentru totdeauna pentru umanitate, cercetătorii de la University of Texas în Austin, SUA, au creat o imagine digitală a fosilelor, folosind tehnici de imagistică medicală. Totodată, va putea ajunge în fiecare şcoală din lume. În prezent, fosilele se află la o expoziţie la Houston Museum of Natural Science din SUA.

ciprian_sa:
Dacă vă interesează subiectul, a apărut un număr special din GSA Special Papers dedicat problematicii hominizilor din cornul Africii: http://www.gsajournals.org/perlserv/?request=get-specialpub-toc&isbn=978-0-8137-2446-1

Adi:
Sigur, multumim mult, sa mai trimiti!

Adi:
Sunteti la curent cu descoperirea cum ca omul preistoric avea creierul un pic mai mare decat al omului modern? De aici unii deduc ca omul preistoric era de fapt mai inteligent decat suntem noi astazi. Iar azi la Antena 3 aflam ca independent de ei, un roman a avut aceasta idee ("teorie revolutionara" cum o numesc jurnalistii).

http://www.antena3.ro/life-show/cultura/un-roman-este-autorul-unei-teorii-revolutionare-omul-cavernelor-a-fost-mult-mai-inteligent-decat-noi-116217.html

In link este link si catre blogul acestui roman.

mircea_p:
Ai si ceva surse pentru descoperirea asta? Nu a romanului, ci a celorlati. "Omul  preistoric" e prea vag ca afirmatia sa aiba sens. Au existat multe versiuni (nu stiu dac sant specii, genuri, etc) si unele sigur aveau creierul mai mic decat homo sapiens. Deci cred ca s-a descoperit ca "omul preistoric", in general, avea creoerul mai mare.
Care din ele il avea mai mare?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă