Intrebare - Daca CV-ul meu de elev ce iese de pe bancile liceului arata cam asa: medie in 9-12 aproximativ egala cu 9, insa mediile la mate, fizica si info (domeniile pe care vreau sa merg) sunt numai de 9 si de 10, voluntariate (cum e asta de la StiintaAzi.ro), abilitati in comunicari (de exemplu - participari in sesiuni de comunicari stiintifice, la mine e geografie - intr-a IX-a am ajuns si pe tara), diplome la examene de limba (mai incolo se va rezolva si problema asta), iar media mea la bac e una onorabila, sa zicem tot 9, se pune ca e un CV cu care chiar am sanse daca aplic? - atentie, nu exista participari la olimpiade - e punctul meu slab asta... Evident, o scrisoare de recomandare de la un profesor, ca am inteles ca trebuie si aia.
Asta e un model de "cum ar trebui sa se prezinte un elev care aplica"? Am o sansa cu o asemenea carte de vizita? Ar mai fi ceva piese-lipsa? Exista imbunatatiri? Stiu ca sunt neincrezator in mine, dar cu timpul sper sa imi rezolv si acest defect...
Plus ca nu prea inteleg cu bursele...De exemplu eu aplic pentru Anglia sa zicem, primesc un raspuns pozitiv de la universitatea x (cazul ideal). Ei trebuie, probabil, sa imi spuna clar ce imi ofera/ce imi asigura si ce bani trebuie sa le dau lor. In orice caz, oriunde m-as duce trebuie sa imi asigur un venit lunar destul de consistent pentru a ma intretine si pentru a mai plati cine stie ce taxe de scolarizare...Capitolul asta de finantare e cel care ma deruteaza cel mai mult...Daca e cineva care poate sa imi faca o sinteza a ce bani primesc/trebuie sa dau, raman recunoscator.