Eu studiez in Marea Britanie si ma pricep mai mult la universitatile de aici.
Care este diferenta intre examenul TOEFLE si Cambridge?
TOEFL si Cambridge sunt examene diferite, organizate de institutii diferite... TOEFL este "american", Cambridge e "englezesc". Pentru Marea Britanie, testul IELTS este foarte folosit. Dar TOEFL, care cred ca e mai simplu, mai ieftin si se da mai des, e recunoscut de probabil o gramada de universitati britanice, inclusiv Universitatea Oxford, daca vrei un exemplu renumit (stiu ca numele universitatilor Cambridge si Oxford starnesc interes :-) ); nu stiu de ce se chinuie lumea cu testele Cambridge sau IELTS.
Si de ce universitatile nu accepta orice tip de diploma prin care iti demonstrezi capacitatile la engleza?:-?
Pai, e normal ca universitatile sa accepte numai anumite diplome, si anume de la sursele in care au incredere si despre care stiu ca certifica abilitatile pe care universitatile le cer.
Intrebarea 1:cand ar fi perioada optima sa trimit un dosar de inscriere?
Pentru universitatile din Marea Britanie, trebuie sa trimiti aplicatia pana pe 15 ianuarie, anul in care vrei sa incepi facultatea (adica, de obicei, anul in care termini clasa a 12-a), sau, daca aplici la universitatile Cambridge sau Oxford sau la anumite programe (cum este, cred, medicina, si poate si altele) pana pe 15 octombrie, anul precedent anului in care vrei sa incepi facultatea. Poti aplica totusi si dupa 15 ianuarie, pana pe 30 iunie, cu o "late application" si, in anumite conditii, chiar si dupa aceea. Pentru a aplica in Marea Britanie,
trebuie sa folosesti
www.UCAS.com .
Pentru universitatile din Statele Unite cred ca se trimit de obicei aplicatiile prin decembrie, anul precedent celui in care incepi facultatea (in clasa a 12-a...).
Intrebarea 2:in caz ca esti acceptat,taxa se plateste integral la inceputul primului an sau pe parcursul anilor de studiu?
Pe parcursul anilor de studiu. In fiecare an platesti taxa pe acel an (integral sau in rate).
Intrebarea 3:pe site-urile universitatilor spune cat este taxa (de ex. costurile de pe ultima coloana a site-ului http://www.universities.ro/search?c=&p=&t=&m=&sm=&.x=60&.y=11).Costul e pt toti anii cat stai acolo sau per an?
Per an.