Geologie, mediu şi ştiinţe planetare > Incalzirea globala: efecte si cauze

Gheata de la Polul Nord se topeste in 2008

(1/14) > >>

Adi:
In sfarsit, usor, usor, stirea aceasta pe care noi am oferit-o inca de acum cateva luni patrunde si in presa romaneasca, ea aparand in mai multe ziare in ultimele zile. Gheata de la Polul Nord se va topi anul acesta pentru prima data in ultimele mii de ani ...

http://www.adevarul.ro/articole/2008-primul-an-fara-gheata-la-polul-nord/357986

Adi:
Si EvZ preia stirea, dar vedeti mai ales comentariile cititorilor romani.
http://evz.ro/articole/detalii-articol/809922/Polul-Nord-fara-gheata/

E semn clar ca e nevoie de popularizarea stiintei.

raul:
eu am incercat sa mai citesc din comentariile articolelor de la diverse ziare , dar nu prea pot.......mi se pare tare obositor....scriu cu prescurtari, comenteaza aiurea pe langa subiect..........de aceea nu ma mai uit peste comentarii.

gasparRadu:
Cred că o să avem nevoie de ceva mai de impact. Nu toată lumea citeşte articole, nu toţi ştiu de gheţari şi topirea acestora... am aveam nevoie de ceva eveniment de impact, gen Earth Day dar mai mare ;D. Earth day te roagă frumos să stingi lumina pentru o oră... come on, nu e destul. Dacă se ajunge la un nivel critic a încălzirii globale, o să fie impuse, probabil chiar militar, nişte limitări. Nu e mai bine să fie alegerea ta personală să-ţi salvezi planeta decât să-ţi fie impus?

Trebuie invadate ştirile cu veşti, instrucţiuni cum putem împiedica topirea acestora. Că fiecare putem face câte puţin, spre exemplu reducerea emisiilor de freon (e puţin dar e un început). Trebuie făcute documentare video, date pe post... discovery se chinuie dar nu urmăreşte toată lumea discovery. Spoturi inter-publicitare, gen "tutunul dăunează grav sănătăţii" pe tema încălzirii globale şi consecinţelor acesteia, legătura dintre încălzirea globală şi topirea gheţarilor. Să nu mai pomenim de schimbarea unor norme de emisiuni de CO2, trebuie făcute mai stricte, că nu e destul, developarea unei metode de a combate CO2-ul emis de autovehicule... etc. Sunt sute dacă nu mii de minţi strălucite în lumea asta. Dacă au toţi un scop comun sigur se vor găsi rezolvări la multe din problemele curente. Se vorbea la un moment despre o plantă modificată genetic care ar putea să absoară cantităţi masive de CO2 (am văzut tot în ceva documentar de pe Discovery). Dacă se lasă deoparte măcar odata interesul personal, nevoia de bani cât mai mulţi, şi ne axam pe salvarea planetei şi implicit a noastră... am realiza ceva.

Adi:
Asa este, se poate, dar inca nu se vrea. Uite, de exemplu, Romania e tare mandra ca a adus o investie Ford in Romania, adica bunul nostru economic va depinde si de a produce masini si deci a polua mai mult. Iar toate tarile din estul Europei produc si mai multe masinin ca noi.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă