Forumul Scientia

Fizică, astronomie şi aerospaţiale => Teoria fizicii particulelor => Subiect creat de: [RHF]{NC}The Eagle din Februarie 01, 2008, 07:24:37 a.m.

Titlu: Fizica Cuantica
Scris de: [RHF]{NC}The Eagle din Februarie 01, 2008, 07:24:37 a.m.
Update 19 ianuarie 2010: Am explicat pe siteul Stiinta Azi pe intelesul tuturor ce este cromodinamica cuantica.

In acest articol, care se afla pe un site de esoterism, metafizica si astrologie, ni se prezinta pe larg ideile care au dus la aparitia fizicii cuantice, creatorii ei, legatura dintre om si univers printre multe altele...
Citat
Notiunea de cuantica a fost impusa de catre savantul Herbert Planck (Premiul Nobel in 1918). Dezvoltarea bazelor fizicii cuantice s-a realizat de Albert Einstein, incepand cu teoriile privind relativitatea speciala si cea generala (premiul Nobel in 1921, dar nu pentru aceasta teorie, ci pentru lucrarile privind efectul fotovoltaic).

Citat
Punctul culminant al fizicii cuantice moderne a fost structurarea celor doua electrodinamici: "electrodinamica cuantica" - pentru care Julian Schwinger, Shinichiro Tomonaga si Richard Feynman au luat premiul Nobel in 1965 si "cromodinamica cuantica" - noua teorie a interactiunilor tari.
Pentru mai multe detalii intrati pe => CONSTIINTA SI MISTERELE FIZICII CUANTICE
 (http://www.esoterism.ro/ro/constiinta.php)
Spor si distractie placuta cand cititi!Merita!
Titlu: Re: Fizica Cuantica
Scris de: Adi din Februarie 02, 2008, 07:03:40 a.m.
Foarte interesant site. Tipul asta care se ocupa cu ezoterismul stie multa fizica, a inteles multe concepte bine despre mecanica cuantica si relatiivate. Totodata, are foarte multe greseli. Asadar nu trebuie luat de buna tot ce zice. Dar zise un lucru la cre nu m-am gandit niciodata. Dar parca are sens. Zice acolo ca "masa este energie in repaus". E parca inversul de la "un corp in repaus are totusi o energie, energia de repaus". Diferenta intre "in" si "de" e mare. Eneriga ar fi mereu in miscare, ca in fluctuatiile cuantice, dar cand o faci sa stea locului in timp o vreme, devine o particula. Ehe, asta fu partea mea de filosofie. Mersi, Eagle.
Titlu: Re: Fizica Cuantica
Scris de: Ella_Kosta din Aprilie 29, 2008, 01:52:44 p.m.
Einstein nu a pus bazele fizicii cuantice. Relativitatea nu prea are legatura cu fizica cuantica, tocmai acest lucru vor sa faca oamenii de stiinta din ziua de azi, sa le reuneasca intr-o singura teorie.

Bazele cuanticii au fost puse de Bohr.
Titlu: Re: Fizica Cuantica
Scris de: Adi din Aprilie 29, 2008, 09:59:55 p.m.
Intr-adevar, Einstei nu a pus bazele mecanicii cuantice, ci a fost unul din cei care au contribuit la aparitia teoriei mecanicii cuantice, explicand fenomenul fotoelectric. A fost prima aplicare cu succes a teoriei cuantelor lui Planck pentru a explica date experimentale reale din lumea atomilor. Chiar pentru aceasta a luat premiul Nobel in 1921, nu pentru teoria relativitatii.