Forumul Scientia

Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate => Ultimele ştiri din ştiinţă şi tehnologie => Subiect creat de: ajaybali din Martie 10, 2010, 06:02:09 p.m.

Titlu: transportator de energie
Scris de: ajaybali din Martie 10, 2010, 06:02:09 p.m.
Din cate stiu eu, hidrogenul nu are cum sa fie o sursa de energie, ci doar un transportator de energie, o baterie. Adica iei energie de undeva - curent electric din energie solara sau a vantului, produci hidrogen din apa - apoi transporti hidrogenul acolo unde ai nevoie de energie, il arzi in aer, obtii apa si energie si gata. Dar omul nostru zice ca nu mai vrea transport de hidrogen. Astfel, pare sa sugereze ca foloseste o cantitate finita de apa continuta in rezervor si apoi pe baza ei tot produce procedeul la nesfarsit, fiind astfel un perpetuum mobile. Dar poate totusi masina ar trebui alimentata mereu cu noi cantitati de apa, ceea ce ar fi ieftin, dar nu ar inca legile termodinamicii, caci ar fi un perpetuum mobile.


<Adi: Am scos linkurile cu reclame>
Titlu: Re: transportator de energie
Scris de: Adi din Martie 10, 2010, 06:19:38 p.m.
Asa este, presa tot vorbeste de hidrogen ca sursa de energie, pe cand de fapt este o sursa de a stoca energia pe care o produci altfel. Hidrogenul este de fapt o baterie.