Cred ca, dar asa doar la o prima vedere si fara sa fac o documentare ampla pe subiect, ca:
1) Sufletul este cel legat de corpul nostru temporal de eul personal si cuprinde ce ne defineste afectiv, volitional si ca intelect rational si care dispare odata cu corpul odta cu distrugerea fizica a acestuia. Rudimente de suflet au si animalele in sensul mai ales al afectelor
2) Spiritul este eul transcendent comun tuturor oamenilor adica care le confera o singura calitate constiinta de sine, un singur instrument rational fundamental fara de care nu se poate dezvolta inteligenta si anume constiinta identitatii cu sine si prin extensie descoperirea legii fundamentale a logicii aica legea identitatii si imediat conform dualismului spirit/suflet si pe cea a noncontradictiei, cel care se poate defini si prin termenul grecesc nous si pe care eu il interpretez ca reflectarea nousului divin in om.
3) Gandirea reflectarea prin imagini si/sau prin limbaj(notiuni) a lumii sensibile sau ideatice si legarea acestora prin judecati de tip silogistic, reduceri la absurd sau inductive in mod complet(inductii incomplete este posibil sa faca si animalele superioare) . Este daca vreti acel tip de cunoastere pe care un computer nu-l va putea realiza nicioadata adica este gandirea la care poate ajunge viul fecundat de nous.
Astea sunt simple opinii care sunt destinate lui LadyNewton si nu-mi cereti mai mult .