Nu urmez nimic dar citesc din placere, cu interes si curiozitate orice simt ca imi poate oferi raspunsuri.
Interesant, trebuie sa recunosc ca e un alt model decat cel cu care am fost crescut eu, si datorat erei informatiei 
Eu, cand eram tanar
ma gandeam ca trebuie sa invat toata fizica, pana la teoria relativitatii, ca sa pot spune ceva despre gravitatie, sau ca trebuie sa il citesc pe Kant ca sa spun ceva despre existenta. Nu a fost asa, insa am avut un oarecare parcurs educativ, de la simplu la complex, de la antici la moderni, in ordine insa (vezi Lumea Sofiei). Modelul tau de educatie este insa dispersiv, iei de aici si de acolo, ce apare, pare ca fara un mentor. Nu ti se pare ca in felul asta te dispersezi? Poate in detalii nesemnificative si poate in directii aleatoare care nu duc la izvorul primordial al cuanosterii (daca asa ceva o fi existand...)?
numai de bine
cristi
Intr-adevar cred ca am un alt de model dupa care imi ghidez straduinta de a cunoaste.
Ma ghidez dupa o tendinta de fapt care se afla in mine si imi e cat se poate de naturala si fireasca.
Eu ma intreb si caut. Observ, analizez de una singura in primul rand , imi trezesc curiozitati iar apoi incep sa le caut in diverse parti si carti si domenii.
Am un mod cam imprastiat de a culege informatii , caci foarte multe lucruri imi trezesc intereseul si curiozitatea . dar pe masura ce le voi acumula cred ca le voi si organiza .
Ca int-un puzzel, acum strang piesele iar dupa le voi aseza pentru ca innevitabil fac conexiuni intre informatii.
Ma bucur foarte mult ca ai amintit de Lumea Sofiei.
Este una din cartile care m-a facut sa imi dau seama ca e important in acelasi timp sa cunosti baza, fundamentul , istoria si perspectiva de ansamblu. Cred ca din cauza ei am ajuns sa fiu interesata si de tot ce tine de istoria stiintelor pentru ca fara a avea o perspectiva de ansamblu risti sa te limitezi in vederi .
Imi place sa gandesc sau sa privesc totul din temelie si in ansamblu asa ca inevitabil voi citi despre toate etapele si perioadele cunoasterii umane dar cred ca voi face asta pe masura ce eu voi ajunge sa imi dau seama de importanta de a face asta.
Asa ca asta ar cam fi modeul meu, mai intai mai intreb imi dau raspunsuri iar dupa caut si compar .
Nu astept sa vad ce au gandit altii inaintea mea pentru a putea sa gandesc si eu ci sunt doar curioasa de alte moduri sau perspective ale gandiirii.
Nu caut sa imi confirm raspunsurile asa cum zicea Mircea, pentru ca nu ma inchid in propriile raspunsuri, le compar mai degraba si le reconsider daca este cazul.
O noapte frumoasa!