Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Staţia spaţială internaţională, sonde spaţiale şi călătorii spaţiale

Cum a demontat stiinta teoriile conspiratiilor privind misiunile lunare?

<< < (2/5) > >>

Quantum:
Si un considerent politic: "dusmanii de moarte" ai Americii din vremea respectica, Uniunea Sovietica si aliatii ei, nu au contestat oficial aselenizarea. In conditiile "cursei spatiale" dintre SUA si URSS, nu cred ca ar fi fost un prilej mai bun de propaganda decat o deconspirare a unei conspiratii.
Mai sunt si oglinzile lasate pe Luna care sunt folosite pentru a masura distanta cu laser dar nu imi amintesc detaliile.

morpheus:

--- Citat ---Si un considerent politic: "dusmanii de moarte" ai Americii din vremea respectica, Uniunea Sovietica si aliatii ei, nu au contestat oficial aselenizarea. In conditiile "cursei spatiale" dintre SUA si URSS, nu cred ca ar fi fost un prilej mai bun de propaganda decat o deconspirare a unei conspiratii.

--- Terminare citat ---
da, si mie mi s-a parut mereu asta un super-argument...

--- Citat ---Mai sunt si oglinzile lasate pe Luna care sunt folosite pentru a masura distanta cu laser dar nu imi amintesc detaliile.

--- Terminare citat ---
banuiesc ca te referi la asta.

HarapAlb:

--- Citat ---Mai sunt si oglinzile lasate pe Luna care sunt folosite pentru a masura distanta cu laser dar nu imi amintesc detaliile.

--- Terminare citat ---
De obicei astea nu intra la categoria dovezi pentru ca s-ar fi putut trimite cu ajutorul unor misiuni robotizate.

Parca anul trecut sau acum doi ani o misiune indiana a fotografiat si filmat zona de asenelizare.

Quantum:

--- Citat din: morpheus din Aprilie 08, 2011, 12:25:23 a.m. ---banuiesc ca te referi la asta.

--- Terminare citat ---
Da, multumesc pentru link.

Amenhotep:
Ar mai ramane de explicat de ce in unele cazuri cruciulitele de pe obiectivul aparatului foto par a fi sub obiect, creeand astfel inpresia unui trucaj. Explicatia oferita de NASA (si care se poate demonstra si experimental destul de usor e adevarat) este ca intensitatea mare a luminii albe distorsioneaza liniile subtiri.  Obiectele din poze care pareau ca se suprapun, intr-adevar erau albe.

--- Citat ---Parca anul trecut sau acum doi ani o misiune indiana a fotografiat si filmat zona de asenelizare.
--- Terminare citat ---

Da, e vorba de sonda indiana Chandrayaan-1 lansata in octombrie 2008. Ei au zis ca au identificat in fotografii locul de aselenizare al misiunii Apollo 15.
http://www.physorg.com/news171102159.html

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă