Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Gedankenexperiment (experimente imaginare)

O posibilă catastrofă cosmică.

<< < (2/7) > >>

Teodor Sarbu:
De fapt ceeace doresc eu este: ce se îmtâmplă cu orbita pământului după ce corpul în cauză trece aproape de el?

Electron:

--- Citat din: Teodor Sarbu din Decembrie 15, 2011, 04:00:33 p.m. ---De fapt ceeace doresc eu este: ce se îmtâmplă cu orbita pământului după ce corpul în cauză trece aproape de el?

--- Terminare citat ---
Orbitele planetelor din Sistemul Solar vor fi afectate de prezenta unei planete in plus, in functie de distanta la care se afla 'intrusul'. Efectele exista indiferent de distanta, dar cu micsorarea distantei fata de o planeta in particular (de ex fata de Pamant), efectul va fi mai pronuntat pentru acea planeta.

La intrebarea ta nu se poate raspunde in nici un fel in mod relevant, pana nu se stabilesc parametrii situatiei: distante, viteze, mase etc. Pana atunci, raspunsul este: da exista efecte in functie de distanta, viteza, masa etc. La asa intrebare, asa raspuns.

e-

Teodor Sarbu:
Să zicem că diatanţa minimă dintre suprafeţele în cauză este de 300km. Restul datelor mase şi viteze le-am scris deja, dar dacă ţii neapărat le pot mai scrie o dată, ca să nu mă acuzi de sâcâială inutilă.

Electron:
Eu as prefera sa faci o figura care sa arate orbitele luate in considerare, pentru ca, repet, efectul prezentei unei planete noi in apropierea Pamantului exista si inante de "trecerea razanta" si va continua dupa. Deci, trebuie specificat "de unde apare planeta noua" si "unde se duce" la scara mai mare, nu doar in ce priveste distanta minima pe care acum o fixezi la 300 km.

Si inca ceva : esti sigur ca o planeta cu masa lui Marte si cu viteza Pamantului poate avea orbita despre care vorbesti? Ia verifica.

e-

Teodor Sarbu:
Probabilitatea ca un corp ceresc să treacă pe lângă pământ o apreciez intuitiv o dată la 5 miliarde de ani, mai repede mai mult. Iar ca acest corp să aibă viteza pământului este imposibil. Deci ce am presupus este doar un exerciţiu de fizică. Din acest motiv cred că subiectul îşi avea locul la fizică. Dar este bine şi aici. Totuşi cred că am dat mult mai multe date despre problemă ca să mai aibă farmec. Există toate datele ca să se aprecieze calitativ ce se va întâmpla. florine poate ne ajuţi şi tu puţin, nu cu calcule ci cu o apreciere calitativă a fenomenului. Prima a fost corectă, dar am vrut să te aduc în mod artificial aici. Scuze.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă