Draga cipri, eu mi-am expus parerea mea despre infinit si nu stii tu ce pregatire am sau nu in domeniu.
Eu am afirmat un lucru la care am gandit mult si am incercat sa gasesc contraargumente si nu am gasit. Nimic nu este infinit! Nu a fost , nu este si nu va fi! Daca nu esti de acord atunci nu cred ca esti in masura sa ma judeci...
Repet, daca nu ai inteles, este parere personala si am explicat-o...
Cat despre idei dupa cum vezi ca am mult mai multe decat tine si in loc sa accept realitatea si teoriile asa cum sunt ele acum ca un "orb" , scuze de exprimare, eu le pun la indoiala si incerc sa le neg sau sa le imbunatatesc in masura in care pot.... Asta e treaba mea (si adu.ti aminte cine facea acest lucru, ce alt mare "prost", daca asa il numesti?)
Bineinteles ca pot sa gresesc dar daca nu dovedesti acest lucru, tot degeaba...
Eu asa vad acest infinit care dupa cum am spus nu cred ca il intelegi bine astfel incat sa poti sa faci operatii cu el.
Pacat ca nu ne potrivim in idei....
Numai bine!
PS: "matematica e ceva ce e independet de natura, e ceva invetat." Aaa, de acord, dar asta nu inseamna ca ESTE^infinit ceva si din matematica... teoretic nu are limite...dar repet, nu ESTE!
sper ca m-ai inteles
Eu chiar nu te inteleg. Tu faci aici afirmatii gresite, si in loc sa fii multumit ca este cine sa-ti arate greselile pe care le faci, nu tot pe a ta o sustii.
Infinitul nu exista material, fizic, matematic sau cum vreti sa ii spuneti.
Ma repet din nou, dar infinitul in matematica exista. in non-standard analysis exista numere care is infinit de mari si numere care is infinit de mici , si aceste elemente fac de exemplu parte din multimea numerelor hiper-reale.
Dece trebuie tu sa-ti tot sustii tu parerile cand ti-ar fi atat de usor sa te convingi. Daca n-ai carte de non-standard analysis atunci poti cel putin sa te uiti pe wikipedia la subiectul non-standard analysis sau la subiectul hyperreal numbers.
Eu am impresia vrei sa faci aici filozofie (in sensul negativ).
Si aceasta practica multi, adica, isi cauta un subiect unde cred ei ca stiinta nu are un raspuns, si acolo ei isi tot dau cu parerea fiindca stiu ca nu-i poate contrazice nimeni.
Cum poti tu sa zici ca te-ai gandit despre "infinit" cand nici nu cunosti definitia analitica a infinitului?
Cred ca aici apare o problema, unii vorbesc despre un infinit (care se defineste de matematica) si altii vorbesc despre un infinit pe care si-l imagina ei.
uite, sa ma intelegi, explica-mi te rog de ce 1oo este caz de nedeterminare si de ce 1/oo =0? Smiley Pe 1 poti sa il imparti la ceva nu nu are sens, la ceva ce nu are limite....
pai, nu ti-am explicat eu ca aceste expresii nu trebuie intelese ca operatii in corpul numerelor reale? Ele sunt doar niste "prescurtari" in analiza reala.
1/oo =0 este doar o prescurtare pentru urmatorul inteles:
(lim 1/x = 0) x->oo
si aceasta expresie este o prescurtare, care inseamna:
Fie f(x)= 1/x
Pentu fiecare epsilon mai mare de 0 exista un "c" element R in asa fel ca pentru fiecare "x" element Domain( f ) sa fie urmatoarea afirmatie corecta:
pentru x mai mare decat c urmeaza ca rezultatul absolut din operatia [ f(x) - 0] sa fie mai mic decat epsilon.
---------------
Deci vezi clar ca nu se opereaza cu oo , ci oo este doar un inlocuitor pentru o afrimatie care nu contine nicio infinitate.
Si din definita de sus a 1/oo este clar ca 1/oo (in sesul cu formalismul epsilon) este egal cu 0 . Si in caz nu-ti este clar ca 1/oo = 0 atunci poti sau lua o carte de analiza sau poti sa si cauti cu google, fiindca asemenea probleme se afla precis in google.
De ce n-ai cautat pana acum pe google dovada ca lim 1/x = 0 (x->oo) ?
intre 1 si 2 nu sunt o infinitate de numere dar nici un numar finit!
deci in acest caz matematic tu chiar crezi ca parerea ta are mai mare greutate decat o dovada din matematica?
Daca tot iti place asa sa sutii niste afirmatii, atuci fa bine si-ti alege niste subiecte in care nu poti fi contrazis.