Intrebarea principala este:
1) Ce se obtine daca adunam o cantitate egala cu "minus infinit" si o cantitate egala cu "(plus) infinit" ? Prima data in matematica. Apoi, ce spune fizica, daca vrem sa facem asemenea "operatie" (cu energii, de ex.) ?
Avem următoarele relaţii

Ei bine, toţi membrii acestor egalităţi reprezintă aşa numitele „cazuri exceptate” din analiza matematică. Se numesc astfel deoarece valoarea lor poate fi orice număr real şi depinde de cazul concret al limitei calculate.
Abel, pe ce te bazezi cand faci aceste afirmatii? Care iti e sursa, adica?
M-as fi asteptat sa faci diferenta dintre "caz exceptat" si "netererminare". Din cultura mea matematica de pana acum, eu stiu asa:
"Caz exceptat" inseamna calcul imposibil de facut, care nu are NICI O VALOARE.
"Nedeterminare" inseamna ca se poate obtine orice valoare, in functie de cazul concret (foarte tipic in cazul limitelor).
Ca atare, nu sunt de acord ca toate expresiile de mai sus sunt "cazuri exceptate" si a pune semnul "=" intre ele e ceva foarte hilar (si evident GRESIT!). Nici macar intre nedeterminari nu poti scrie "egalitate". Dar in fine, ma bucur sa vad ce nivel de rigurozitate folosesti in matematica.

Macar acum stiu cu cine am de-a face.
2) Ce relatie exista intre A si B, daca A = infinit +1 si B = ininit? Este A=B ? A<B? A>B ? Dar daca A = infinit -1 si b = infinit?
În toate aceste cazuri, A=B.
Asa deci. Si egalitatea asta e stricta, ca si pentru cazurile cand A si B sunt finite? In cazul valorilor finite, din A=B rezulta imediat A-B = 0 (valoare fixa, nu limita de sir

) .
Ce inseamna "A=B" daca "A-B=nedeterminata" ?!?
3) Daca tot suntem aici, cate numere sunt mai multe, intregi (din multimea Z) sau naturale (din multimea N) ? Sunt "la fel de multe" ? Cum justifici raspunsul anterior, stind ca avem N strict inclus in Z dar ca Z nu este inclus in N ?
Defineşte ceea ce înţelegi prin „mai multe”. Două mulţimi echipotente au acelaşi cardinal. Faptul că o mulţime este strict inclusă în altă mulţime nu interzice ca acele două mulţimi să aibă acelaşi cardinal (caz în care mulţimile date sunt infinite şi aşa se defineşte infinitul).
De acord cu raspunsul tau, mai putin cu partea in rosu. Nu inteleg exact care e "definitia infinitului" despre care vorbesti. Poti fi mai explicit (si riguros) ?
4) Este "infinit" un numar real in matematica ? Dar in fizica?
Atât în Fizică, cât şi în Matematică, infinitul este un număr aparţinând dreptei reale încheiate.
Abel, "dreapta reala incheiata" nu exista, mai vezi si tu definitia dreptei din geometria euclidiana. Apoi, tot nu ai raspuns la intrebare, este "infinit" (cel putin in matematica) un numar REAL (explicit: este "infinit" inclus in R sau nu ?)
Apoi, in fizica nu se poate da o semnificatie unui numar, pana nu specifici ce marime caracterizeaza (ce unitate de masura are asociata). Adica "3" nu inseamna nimic in fizica, pe cand "3 metri", "3 secunde" sau "3 Volti" au semnificatie fizica. A raspunde ceva despre un numar, in fizica, fara sa specifici unitate de masura, dovedeste ca nu prea ai inteles ce e fizica si care e diferenta dintre matematica si fizica.
e-
<M1: inlocuit termen considerat "interpretabil">