Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Gedankenexperiment (experimente imaginare)

Motor inertial

(1/2) > >>

princehansolo:
Am gasit (de mult de tot - prin 2006) ideea de motor inertial: http://rexresearch.com/thornson/thornson.htm sau rezultatul de pe google.ro la cautarea "motor inertial": https://patents.google.com/patent/US20010035059

Am incercat sa fac un prototip cu o masina de gaurit pe post de motor si am ars motorul...

Cine doreste mai multe detalii - sa-mi ceara.

princehansolo:
Care a fost ideea mea de forță de tracțiune? Am pornit de la următorul raționament:
- o roată descentrată, în mișcarea ei circulară, trage de ax în direcția descentrării din cauza forței centrifuge.
- dacă producem o descentrare dinamică (descentrarea să își păstreze poziția față de ax) - adică forța centrifugă să aibă aceeași zonă descentrată - forța centrifugă ar deveni o forță motoare.

Spuneți-mi dacă este logic ce-am spus.

atanasu:
Si cum pastrezi pozitia descentrarii neschimbata fata de ax caci ea se invarte odata cu roata. Sau cel putin asa mi se pare.
Ps Nu am avut timp sa caut textul cu masa universului.

valangjed:
Forța centrifugă este reacțiunea(legea a III-a a lui Newton) unei forțe motoare care imprimă mișcare de rotație unui corp material. Dacă dispare forța motoare, dispare și forța centrifugă. Corpul va mai face câteva rotații din cauza principiului inerției, dar până la urmă se va opri din cauza forței de frecare. Considerând corpul aflat în vid perfect și neinfluențat de forțe externe, acesta se va roti neîncetat, dar simpla încercare de a "extrage"energie din această rotație înseamnă aplicarea unei forțe externe.

Povestea mașinii de găurit ar trebui să-ți dea de înțeles că acea excentricitate a sarcinii a introdus o frecare mai mare în lagărele mașinii, motorul electric a fost forțat să suporte un cuplu reactiv mecanic mai mare, pentru a compensa acest cuplu reactiv în motor a crescut curentul(intensitatea curentului electric), sârma bobinajului s-a încins(efect Joule) și motorul s-a ars. Nu mă pricep la explicații, nu sunt un bun pedagog dar sper că ai înțeles.

atanasu:
Imi place raspunsul lui Valangjed dat in domeniul imanentei si poate ca eu care ma simt atras(se vede din cercetarile mele)  de contactul(tangenta)  cu Divinul si cu Natura transcendenta intr-un cuvant u Transcndenta, nu trebuie sa ma bag dar cei u perpetuum mobile poate ar trbui sa se concentre realmente in domeniul imanentei si de exemplu sa semene gaselnitele lor cu asa ceva (poate avem un fir si pentru inventii deosebite romanesti si acolo ar  trebui sa postez linkul asta)
https://www.businessmagazin.ro/business-hi-tech/povestea-inventatorului-roman-care-este-pe-cale-sa-schimbe-lumea-cu-21450813

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă