Generalităţi, reguli de funcţionare, propuneri utilizatori, voluntarii Scientia > Să ne cunoaştem! Cartea de vizită a utilizatorilor forumului.

Prezentarea unui strain

(1/3) > >>

Geb:
Buna seara,

Urmaresc forumul de ceva timp, dar am ezitat mult sa imi fac un cont pentru ca, chiar daca o iubesc, din pacate romana nu e limba mea nativa.

Doar sper sa-mi iertati greselile ortografice si gramaticale. Daca vedeti vreo greseala, sa stiti ca nu ar fi o problema pentru mine sa fiu corectat, din contra. Sper ca imi voi putea imbunatati vocabularul meu stiintific in romaneste.

Sunt foarte interesat de studiile stintifice in care oamenii de stiinta din Romania au fost implicati, pur si simplu pentru ca este un domeniu in care mai am mult de descoperit.

Sunt un pasionat de stiinta in general si de biologie in particular. Acum, ma concentrez asupra originea vietii pe Pamant, dar ma plac si fizica nucleare, astrofizica,particulele elementare si mai multe lucruri.

Cu prietenie,

Geb.

Electron:
Bine ai venit!

De curiozitate, care este limba ta materna? Sa stii ca te exprimi foarte bine in romaneste, iar in urma participarii pe forum cu siguranta ca iti vei imbunatati nivelul.

Spor la dezbateri,

e-

Geb:
Buna Electron,

Multumesc frumos pentru compliment!

Limba mea materna este franceza. Am avut sansa sa stau in Romania cateva luni, perioada in care am invatat limba voastra. Unul dintre scopurile mele in viata este sa scriu intr-o zi frumoasa ca un nativ in romaneste. Probabil ca pasul urmator ar fi sa incep cu diacriticele corecte romanesti, dar nu azi. ;D

Sincer sa fiu, desi este un subiect care imi place mult, atunci cand este vorba de stiinta, momentan nu prea am vocabularul potrivit sa-mi exprim gandurile asa cum ar trebui. Este unul dintre motivele pentru care mi-am creat un cont.

Vom vedea cum o sa ma descurc...  ;)

Geb

Sieglind:
Bun venit pe forum, Geb! Şi nu mai fi atât de modest - nu e cazul  ;)

Vorbeşti şi scrii româneşte la fel de bine ca orişicare dintre noi (dacă nu chiar mai bine)  8)

Ceea ce mă face să cred că eşti un geniu, mai ales că această ştiinţă (că 'ştiere' parcă nu merge, nu?) ţi s-a întipărit în doar câteva luni  :D
Remarcabil cum reuşeşti să strecori corect în ţesătura frazei nişte cuvinte atât de complicate, cum ar fi 'mai' sau 'doar', adverbe care nouă, mai mult sau mai puţin nativi, ne dau de furcă.

Ce mă nedumereşte însă e altceva: cum în răstimp de câteva ore (sau preţ de un rând sau două) reuşeşti să-ţi corectezi exprimarea (subiect care imi place mult, imediat după ce scriseseşi ma plac si fizica nucleare), deşi nimeni nu observase vreo eroare. Eşti fantastic! Învaţă-ne şi pe noi cum faci  :)

Cu mărturisită admiraţie,

    S.

P.S. Dă-le încolo de diacritice. Who cares?  :D

Geb:
Iti multumesc pentru corectarile.

Ma rog, am stat cam sase luni in Romania. Acum cand ma gandesc, probabil ca astfel de perioada nu merita calificarea "cateva" luni. In plus, desigur faptul ca vorbeam deja italiana cand am ajuns in Romania m-a ajutat foarte mult. ;D

Imi place mult modul tau de a scrie, ceva ce imi mai face sa cred ca mai am mult de invatat si ca inca nu este timpul sa renunt la modestie. Oricum, mereu este loc de mai bine, nu? :P De exemplu, voi incerca sa folosesc mai mult conjunctia "insa" asa cum ai facut tu.

Este o diferenta intre a scrie exact ca un roman, si a face o traducere aproape literala din franceza. Ca sa ajung la acest nivel, trebuie tocmai practica cu nativi! ;)

Geb

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă