Internet > Securitatea datelor. Viruşi, antiviruşi, firewall
Atacuri cibernetice
sumalan dorin:
Salutari
O stire preluata de pe sit-ul antena3 despre "cate atacuri cibernetice sunt pe secunda pe lume"
http://www.antena3.ro/high-tech/cate-atacuri-cibernetice-au-loc-in-fiecare-secunda-poti-sa-le-urmaresti-aici-186734.html
Iar aici,vedeti harta atacurilor: http://map.honeycloud.net/
sumalan dorin:
Salutari
Profit de topicul deschis de subsemnatul pentru a va intreba despre atacuri cibernetice,deoarece ziarele bubuie cu astfel de stiri .Ba auzi ca nu stiu ce guvern a fost atacat cibernetic ba ca nu stiu ce organizatie a fost tinta unui atac.
Intrebare :doar obiectivele importante sunt atacate sau si computerele oamenilor obisnuiti?Voi ce credeti?
AlexandruLazar:
Ambele. La prima vedere poate parea oarecum inutil sa iti bati capul cu calculatorul unui utilizator obisnuit, dar in realitate sunt destule informatii personale care pot fi valorificate de un eventual atacator. Totusi, de regula in cazul PC-urilor "de acasa" e vorba de atacuri de o tipologie diferita fata de cea asupra retelelor unor institutii.
Sieglind:
Dispariţie icon din systray.
Nu că ar fi "atac cibernetic" :o ... dar n-am ştiut unde să mă vaiet: îmi şterge iconul antivirusului după ce accesez un anumit site. Programul rămâne ok, dar ca să capăt un nou icon a trebuit să-l dezinstalez - instalez din nou. Cam primitivă rezolvarea ;D, nu-i aşa?
Am Windows 7. Mergeam pe browser Firefox.
Mulţumesc :)
sumalan dorin:
--- Citat din: AlexandruLazar din Octombrie 08, 2012, 12:46:15 p.m. ---Ambele. La prima vedere poate parea oarecum inutil sa iti bati capul cu calculatorul unui utilizator obisnuit, dar in realitate sunt destule informatii personale care pot fi valorificate de un eventual atacator. Totusi, de regula in cazul PC-urilor "de acasa" e vorba de atacuri de o tipologie diferita fata de cea asupra retelelor unor institutii.
--- Terminare citat ---
Salutari
Si cum ne putem apara ?exista vreo solutie? A,da ,putem sti daca pc-ul "de acasa" a tost tinta unui atac?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă