Geologie, mediu şi ştiinţe planetare > Geologie si stiinte planetare

Măsurarea temperaturii atmosferice și punerea în evidență a schimbărilor climatice

(1/18) > >>

tavy:

--- Citat din: Adi din Ianuarie 31, 2011, 08:16:38 p.m. ---ci doar sunt curios daca publicul roman chiar stie ca incalzirea globala e realitate

--- Terminare citat ---
Să înțeleg că tu susții că avem de-a face cu o încălzire globală? Cum ai determinat asta?

--- Citat din: mircea_p din Ianuarie 31, 2011, 08:18:17 p.m. ---Sondajul e pe site-ul RADO, cel putin daca urmezi linkul dat de OP.

--- Terminare citat ---
Acum am găsit site-ul. Este cel puțin ciudat că acest „Observator Atmosferic Român” nu are un site în limba română. Am impresia că este doar un alt „institut” care sifonează fonduri cu minciuna încălzirii globale cauzată de activitatea umană.

--- Citat ---Today News: January,  2011
Global warming is already affecting the earth in a variety of ways. Some researchers indicates that many tree species might become extinct due to climate change if no action is taken in time.
--- Terminare citat ---
Ăștia nici nu au aflat că nu se mai discută despre încălzire globală, de când modelele climatice care previzionau această încălzire au fost falsificate, acum sunt la modă „schimbarile climatice”. Cu schimbările climatice este mai greu să o dai în bară, dacă previzionezi „schimbări climatice” ai șanse minime să greșești pentru că până acum nu știu să se cunoască o perioadă în istorie când să nu fi avut loc schimbări climatice.

AlexandruLazar:
După engleza de baltă de pe site, cu siguranţă e al unui institut român. În rest -- doar un comentariu, eu nu ţin minte să se fi făcut vreo discuţie serioasă despre încălzirea globală pe baza unor modele teoretice care să prevadă asta, ci pe baza unor măsurători care indică destul de clar creşterea temperaturii medii anuale şi pe perioade de cinci ani în toate regiunile Terrei. Nu ştiu a ce sună asta pentru alţii, da' pentru mine sună a încălzire.

Adi:

--- Citat din: mircea_p din Ianuarie 31, 2011, 08:18:17 p.m. ---Sondajul e pe site-ul RADO, cel putin daca urmezi linkul dat de OP.
E cam greu sa nu-l gasesti.

--- Terminare citat ---

El se referea la altceva. Ca daca cauti pe google dupa "Observatorul Atmosferic Roman" pe prima pagina nu gasesti site-ul RADO, ceea ce arata ca au dus o munca de aproape zero pentru optimizarea siteului pentru google, sau macar de a il promova cu linkuri spre el de la mai multe siteuri, sub numele de "Observatorul Atmosferic Roman". Aici sunt complet de acord cu el. Trebuie ca laboratorul sa faca ca siteul lui sa poata fi gasit pe google.

Adi:

--- Citat din: tavy din Ianuarie 31, 2011, 08:32:39 p.m. ---
--- Citat din: Adi din Ianuarie 31, 2011, 08:16:38 p.m. ---ci doar sunt curios daca publicul roman chiar stie ca incalzirea globala e realitate

--- Terminare citat ---
Să înțeleg că tu susții că avem de-a face cu o încălzire globală? Cum ai determinat asta?

--- Terminare citat ---

Am facut o greseala de ortografie. Voiam sa spun ca "ei sunt curiosi". Si mi se pare foarte corect sa fie curiosi ce crede publicul roman despre incalzirea globala.

--- Citat ---
--- Citat ---Today News: January,  2011
Global warming is already affecting the earth in a variety of ways. Some researchers indicates that many tree species might become extinct due to climate change if no action is taken in time.
--- Terminare citat ---
Ăștia nici nu au aflat că nu se mai discută despre încălzire globală, de când modelele climatice care previzionau această încălzire au fost falsificate, acum sunt la modă „schimbarile climatice”. Cu schimbările climatice este mai greu să o dai în bară, dacă previzionezi „schimbări climatice” ai șanse minime să greșești pentru că până acum nu știu să se cunoască o perioadă în istorie când să nu fi avut loc schimbări climatice.

--- Terminare citat ---

Imi pare rau, dar nu exista nicio dezbatere despre incalzirea globala la nivel de oameni de stiinta. A fost arata ca exista. Eventual e dezbatere daca ea e produsa de oaemni in proportie de 90% sau doar de 1%, dar incalzirea globala e reala. Doar trebuei sa te uiti la graficul temperaturii anuale si globale de la 1770 incoace.

Nu exista nicio dovada a falsificarii datelor. Daca te referi la scandalul de anul trecut de la East Anglia University, ei bine, e doar scandal fara dovezi, si in plus dovezile incalzirii globale nu erau doar de la acele studii, ci de la alte studii independente, gen NASA ...

Dar independent de asta, ei nu au spus ca exista incalzire globala, ci doar au intrebat pe oameni daca ei cred ca exista sau nu. Deci au facut complet corect.

Adi:

--- Citat din: AlexandruLazar din Ianuarie 31, 2011, 08:46:56 p.m. ---După engleza de baltă de pe site, cu siguranţă e al unui institut român. În rest -- doar un comentariu, eu nu ţin minte să se fi făcut vreo discuţie serioasă despre încălzirea globală pe baza unor modele teoretice care să prevadă asta, ci pe baza unor măsurători care indică destul de clar creşterea temperaturii medii anuale şi pe perioade de cinci ani în toate regiunile Terrei. Nu ştiu a ce sună asta pentru alţii, da' pentru mine sună a încălzire.

--- Terminare citat ---

Complet de acord. Incalzirea e masurata, e clara. Apoi modele pot doar explica de ce s-a incalzit si sa estimeze cat se va incalzi in viitor. Acolo, da, exista dezbatere. Dar ca s-a incalzit de la 1770 incoace, aia e clar.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă