Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina

Creat de calahan, Iunie 24, 2021, 10:50:51 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

atanasu

#60
Oare  textul acesta este emis de dl AF? Sau este o intepretare a dllui Calahan scrisa in limba acestuia? Oricum unde a aparut originalul?
Daca stiu acestea poate ca o sa-l pot comenta.

calahan

#61
Atanasu
Articolul respectiv l-am gasit intro lista foarte lunga de articole stiintifice postate pe site-ul -Academia.edu-. Trebuie sa derulezi mult, pana ajungi la articolele lui Adrian Ferent. Acolo articolele sunt date in engleza. Nu stiu prin ce minune, mie mi l-a dat tradus. Eu am intrat pe -academia.edu- cautand lucrari ale savantilor nostri. Lucrari care apar in acea lista. De aici s-a inteles ca m-am abonat la ei. Si prin urmare imi trimit in pemanenta lucrari de cercetare stiintifica. Tot apas pe -dezaboneazate-, dar nu are niciun efect. Vad ca lucrarile d-lui Gheorghe nu apar in lista lor. Si totusi mi-au trimis trei pdf-uri de ale d-lui inginer. Cu constanta gravitationala, cu identitatea dimensionala si ultima data cu formula lui Fresnel. La fel mi-au trimis pdf-uri ale lui Mircea Pentia, Bucur Rautu, Tudor Vasile, Nicolae Sfetcu si foarte multe articole ala lui Tudor Baracu. Dar acestia apar si in lista de pe site.

atanasu

#62
PUBLICAREA PE ACADEMIA.EDU NU E O GRANTIE SI DECI ESTE CA SI CE PUBLICAM NOI AICI. CINE  CREDE SI CONSIDERA CORET CE PUBICAM OK DAR SI INVERSUL ESTE LA FEL DE OK.
HABAR NU AM CINE ESTE ACEST AUTOR NECUNOSCUT , Adrian Ferenc si nu l-am gasit pe google.
Scuze ptr majuscule, nu am fost atent.

Asadar lasand deoparte toate acestea pe fond stim ca gravitonii sunt considerati niste particule elemetare ipotetice (existenta neddovedita) inca nedescoperite dar care dar prin care s-ar putea propaga gravitatia asa um lumina se propag prin fotoni.

Amanunte la:

1/ https://ro.wikipedia.org/wiki/Graviton

2/ https://en.wikipedia.org/wiki/Graviton

3/ https://pdg.lbl.gov/2020/tables/rpp2020-sum-gauge-higgs-bosons.pdf in care gasim valoarea masei ipotetice indicate si in /2 a fiind sub  6×10−32 eV/c^2 adica < 1,07x 10-67 Kg

Ajuns aici iti multumesc dle Calahan ca am ocazia sa gasesc o masa, este drept ca doar ipotetica  dar in domeniul stiintific nonelucubrant,   care concorda destul de bine cu cea mai mica masa din univers calculata de mine in 1983 si pe care eu o consider posibil sa fie a neutrinoului electronic care poate fi oricat de mica adica la fel cu a ipoteticului graviton.
Eu am dat-o din nou in textul reluat in 4 ianuarie 2021 de la la https://forum.scientia.ro/index.php/topic,5486.msg73007.html#new - Erata la "Cat cantareste UNIVERSUL si cat cantareste cea mai usoara particula?" unde am scris valoarea:  2,52*10^-68 kg adica 4,5*10-32 eV.

Revenind la textul dlui A. Ferenc,  personal consider ca nu are nicio consistenta dat fiind ca dupa  ipotezele cuantice  /1,2/  ipotetica particula se  considera avand tot viteza luminii, adica 3x10^8 m/s si nu acea valoare enorma data de Ferenc.

Daca in textul lui Ferenc se inlocieste denumirea de graviton cu cea de  exemplu  sa spunem de calahan sau de ferenci valoarea lurarii ramane absolut la fel. :)

calahan

Atanasu
Sa stii ca gravitonul nu poate sa fie calahan, fiindca calahanul este o constanta compusa din constante. Imi pare rau ca nu am putut sa iau linkul de la acea postare, fiindaca in momentul cand am intrat pe pagina de postare, pagina de la site s-a sters si nu am mai gasit-o.
Dl Virgil
Am vazut ce ai pus pe pagina de la cercetare si vreau sa spun ca nu se poate ca un electron accelerat la 1 volt, prin franare sa elibereze o cuanta gama de 1020 Hz. Eu cred ca electronul este accelerat la cateva sute de  KV  ca sa genereze prin franare fotoni gama.

calahan

Atanasu
CitatPUBLICAREA PE ACADEMIA.EDU NU E O GRANTIE SI DECI ESTE CA SI CE PUBLICAM NOI AICI
Adica dumneata spui ca noi am fi la nivelul savantilor care publica acolo, sau noi suntem la acelasi nivel ca acei savanti?. Nici dumneata nu poti sa admiti ca in tensorul radiatiei, dat pe -wikipedia- ar fi prezenti parametri fizici ai fotonului densitatea si presiunea. Parametri care ar face ca fotonul sa fie vazut ca un obiect. Imagine care nu ar fi compatibila cu modelul de unda al fotonului. Deci nici cei de la Wiki nu ar fi o garantie a postarilor. Dar atunci care ar fi siteul acela care sa fie o garantie sigura a valabilitatii teoriilor?

atanasu

#65
Siturile de specialitate sau generale cum ar fi revista Nature si inca si  altele.
De unde stii ce fel de savanti sunt cei care publica la Academia? mie Academia imi trimite mereu anunturi ca m-a ma pomenit cineva in lumea asta sau ca am nu stiu cate referiri etc, etc si probabil  asa este, dar ce garantie pe fond ofera aceste informatii.? Nema.
Dar ca sa aflu despre ce este in detaliu vorba, trebuie sa platesc si nu sunt deloc dispus sa fac asta.
In plus, de doua saptamani nu mai pot citi nici-un text anuntat de academia.edu  De ce? poate ca vor bani si atunci ma voi lipsi desi am gasit niste informatii interesante si care verificate de mine ulterior se confirma ca nu sunt inventii ale autorului. Insa doar atat.
Dar pentru tine care citezi lucruri aflate nu stii unde si cand, probabil in parc la un sah sau remii cu bosorogi, astea sunt amanunte nesentiale. 

PS A pus o intrebare Prince si poate-l ajuti si tu; eu nu am timp deocadata. :)
Desigur ca intr unul citat

atanasu

#66
Ps Publicatiile serioase din punct de vedere stiintific  evaluează calitatea unei lucrări ştiinţifice în baza unui proces de evaluare de tip peer-review si nu cred caaademi.edu  face asa ceva.

calahan

Atanasu
Acum am observat ca din neatentie mi-a scapat o gresala de exprimare, din care rezulta o repetare a ideii. Trebuia spus ca  dumneata ii consideri pe savantii care publica la -Academia.edu-, ca sunt la nivelul nostru sau noi suntem la nivelul lor. Trebuie sa recunosc ca nu pot considera de fel asa ceva. Noi nici macar jargoanele dialogului academic nu le avem. De aceea ei stiu imediat cu cine discuta si nu raspund nicio data la mesajele noastre. Dar in afara de aceasta digresiune, ce poti sa spui de tensorul radiatiei, dat pe -Wikipedia- , care imi pare ca dl Virgil nu il admite de loc, fiindca contine in formula acei parametri fizici, densitatea si presiunea, cu ajutorul carora dl Gheorghe a dat o explicatie neeterica si nerelativista a formulei lui Fresnel. Formula care se spune peste tot ca este verificata cu precizie in experimentul lui Fizeau. Dupa cum am vazut, dl Virgil s-a lasat ispitit de poezie si nu il mai intereseaza chestiunile celebre de fizica. Dumneata ce spui? Este valabil ce scrie acolo in -Wikipedia- sau este doar ceva metafizic fara de legatura cu fenomenul fizic? Adica putem sa il convingem pe dl Virgil de valabilitatea lui sau nu? Eu am convingerea ca prin tratatele dumnealui, a gasit cu siguranta si formula tensorului radiatiei.

calahan

PS  Presupun ca intrebarea lui Prince este aceea care se refera la masurarea sarcinii electrice in kilograme. Am raspuns ca ar trebui un factor de conversie cu 1020 ordine de marime mai mare. Dumnealui nu poate sa inteleaga ca identitatea dimensionala
masa-sarcina, nu este data de unitatile de masura, ci este data de identitatea efectului fizic produs in spatiu de cele doua tipuri de surse sau izvoare de miscare din universul fizic. Fiindca toate marimile fizice sunt masuri ale miscarii. Mai spunea ca a postat o antidemonstratie a identitatii masa-sarcina. Care este acea antidemonstratie? Eu nu am vazut-o. Poate sa imi indice unde o gasesc,

atanasu

#69
Ce ar fi sa nu mai presupui nimic in urma  discutiilor tale cu alti profesori aflati  in discutie si cu vanzatoarea de seminte de la coltul strazii si sa te uiti pe lista   ultimelor postari ca nu a postat acolo Prince mai mult de o postare.:)
Ps Este clar cat de redus este universul tau daca poti presupune ca un personaj care posteaza pe aici poate compara la gust mere cu gutui  si nu doar ca si unele si altele sunt fructe. Adica si cei ce scriu la Academia sau aici fara a pune in discutie curiculul lor, valoarea textului publicat aspra caruia nu decide nimeni  nu au nici-o creibilitate stiintifica mai mare unii decat ceilalti si am si explicat de ce dar tu vrei sa-ti faci motive de postari stupide si nu stiu de ce . Esti platit pentru asta?

calahan

Atanasu
Dupa dumneata, un site asa de serios ca -Academia- isi permite sa publice articole de stiinta neverificate de specialisti. Nu pot sa cred asa ceva. Si nici nu imi imaginez ca ce am comentat eu aici ar fi la nivelul stiintei unor savanti ca Nicolae Sfetcu, Tudor  Vasile, Bucur Rautu sau Mircea Pentia. Eu cred ca nu le ajung nici la degetul mic. Doar dumneata cu un C V-iu bogat poti incerca sa te compari cu acestia. Dupa mine site-ul -Academia-, este permisiv si nediscriminatoriu. De aceea publica multi savanti acolo. In timp ce cei de la -Nature- sunt foarte stricti si nu publica decat lucrari ale autorilor francezi. De aceea nu ai sa gasesti savanti straini publicati la ei.

calahan

#71
Dl Virgil
La linkul de mai jos gasesti o poza in care este prezentat sistemul solar sub forma de valuri si neuniformitati, adica cumva apropiat de reprezentarile dumitale. https://voilokmaikop.ru/ro/gravitaciya-vsemirnoe-tyagotenie-gravitacionnye-sily-zakon.html

calahan

#72
Dl Virgil
CitatCum ati ajuns la concluzia ca neutronii produc un camp electric alternativ?

Rasfoind pagina forumului, am gasit aceasta intrebare a dumitale, la care am omis sa iti dau un raspuns. Eu am inteles lejer, ca daca nucleonul este un sistem de 1840 de unde e-m, stationare si de amplitudine gigantica (de 998 KV~1MV), care se rotesc pe cercul de raza neutronului cu viteza c/274 m/s, iar fiecare unda are masa cat a unui electron si este formata dintr-o semiunda centripeta, cu directia campului electric de-a lungul razei si o semiunda centrifuga, cu campul electric tot de-a lungul razei, prin rotatia foarte rapida (1020 rot/s), produce in jur un camp electric alternativ cu frecventa de 1023 Hz. O astfel de structura nu poate decat sa apara neutra electric, fiindca nu va suferi nicio influenta a campului electric exterior. Faptul ca fiecare unda a neutronului are masa cat a electronului, sugereaza ca structura de rotor greu foarte-multipolar a neutronului, s-ar fi format in urma comprimarii la presiuni gigantice, a unei plasme de sarcini electrice. In conditiile lipsei de spatiu, sarcinile electrice s-ar fi contractat la jumatate si s-ar fi intrepatruns unele cu altele, ajungand la structura foarte stabila a nucleonului. In structura nucleonului se gaseste ca atractia electrostatica, dintre sferturile de sarcina de la capetele curentilor radiari antiparaleli (alternativi) este la echilibru cu forta de repulsie electrodinamica dintre curentii etero-electrici antiparaleli. Curentii electro-eterici radiari din sistemul undelor stationare ale neutronului ar fi sustinuti de potentialul electric al semiundelor si ar avea intensitatea de 3680 A sub diferenta de potential de 6,75 V. Aceasta structura face ca neutronul sa fie foarte rigid si nedestructibil. Peste campul electric radiar al semiundelor se suprapune campul centrifugal, aparut datorita rotatiei foarte rapide a nucleonilor. Suprapunerea campului centrifugal peste campul electric al semiundelor, produce o inegalitate a semiundelor. Fiindca se aduna in semiundele centrifuge si se scade in semiundele centripete. Aceasta inegalitate a semiundelor genereaza fluxul eteric de aspiratie al nucleonilor. Flux care genereaza campul gravific al substantei.

calahan

#73
Dl Virgil
Cred ca nu ai vazut aceasta postare a mea in care am expus foarte concentrat, modelul nucleonului asa cum l-am inteles eu. Si mi se pare foarte simplu de intuit. Fiindca nu ti-ai exprimat nicio parere in legatura cu acest model. Vin acum la dumneata cu alta intrebare, la care Atanasu s-a eschivat cumva si nu a vrut sa raspunda simplu. Daca in toate articolele cu formula relativista a gravitatiei, nu se dau dimensiunile fizice ale termenilor din formula, sunt sau nu indreptatit sa consider (asa cum zicea un domn chimist) ca termenii din ecuatie nu au dimensiuni fizice si prin urmare ecuatia ar fi doar metafizica?

atanasu

Adica vrei a spui  tu ca mai si intelegi cate ceva. Pai cu 7 clase  sau 4 cate vei spune maine ca ai  nici macar cum te cheama nu poti intelege . :)