Forumul Scientia

Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate => Energii alternative/criza energetica => Subiect creat de: SilviaMtP din Decembrie 17, 2009, 11:31:33 a.m.

Titlu: Exportul solutiilor industriale integrate – profitabil in vreme de criza
Scris de: SilviaMtP din Decembrie 17, 2009, 11:31:33 a.m.
Pe piata interna volumul investitiilor in petrol si gaze a scazut pe fondul recesiunii, foarte multe proiecte industriale fiind anulate. Totusi, anul 2009 s-a dovedit benefic pentru companiile romanesti care au exportat solutii integrate de dezvoltare a capacitatilor de explorare, productie si modernizare in beneficiul companiilor straine ce activeaza in industria energiei.
Productia interna de energie electrica a totalizat, in primele zece luni din 2009, putin sub 20 de milioane tone echivalent petrol, in scadere cu aproape sapte la suta fata de perioada similara din 2008, conform datelor provizorii publicate de Institutul National de Statistica.
“Daca pe piata interna productia a scazut si au fost anulate multe proiecte investitionale, pe piata externa tendinta manifestata de contractorii proiectelor industriale este de a incheia parteneriate cu un furnizori unici, care sa ofere solutii integrate. Companiile industriale romanesti care au reusit anul acesta sa-si exporte serviciile si sa contracteze proiecte in afara tarii si-au putut mentine o cifra de afaceri comparabila cu 2008 si chiar au inregistrat cresteri.”, declara Ion Andronache, presedintele Syscom 18, unul dintre liderii nationali in domeniul automatizarilor industriale si sistemelor de masura.
Pana la finalul anului, Syscom 18 estimeaza vanzari totale de cca 1,6 milioane euro la export, 2009 fiind cel mai profitabil an pentru companie din perspectiva exporturilor.
Syscom 18 activeaza pe plan extern din anul 2000, odata cu contractarea unui prim proiect in Siria. Ulterior compania a executat lucrari si a livrat echipamente in Iran, Libia, Bulgaria, Ungaria dar mai ales in Kazakstan, unde a livrat sisteme de automatizare pentru doua statii mari de prelucrare gaze.In prezent compania are in derulare doua proiecte in Orientul Mijlociu: modernizarea unui terminal petrolier in portul Aqaba (Iordania) si livrarea unor schiduri fiscale pentru produse petroliere in Iran.
“Obiectivul nostru pentru urmatorii 5 ani este ca 20-30 la suta din cifra de afaceri sa fie reprezentata de exporturi. Faptul ca Syscom 18 este integrator de sistem este un argument solid in selectia companiilor pentru implementarea proiectelor externe. Clientii nostri din afara tarii sunt incantati de posibilitatea lucrului cu o singura companie care sa asigure proiectarea, livrarea tuturor echipamentelor, elaborare software, integrarea in sistem si punerea in functiune. In plus, avem o serie de avantaje fata de concurentii straini prin oferirea de echipamente si servicii de calitate la preturi mai bune decat ale multinationalelor.”, declara presedintele Syscom 18.