Matematică şi Logică > Geometrie
LINIA DREAPTA sau Despre NATURA liniei drepte
A.Mot-old:
--- Citat din: atanasu din August 06, 2020, 07:43:52 p.m. ---Dle A.Mot , cand dai probleme da-le in mod general adica erga omnes, ca altfel se poate crede ca-ti imaginezi ca esti un examinator al unora in cazul de fata al meu. Tu asa te crezi? :)
Dar ca sa nu ma consideri ca fac parte din categoria celor tafnosi care, prin ograda asta de fapt se pare ca sunt toti, evident cu exceptia mea, uite incerc sa -ti raspund:
a) La postarea referita de tine din 21 iulie iti pot spune ca prin doua puncte independent deorice se poate duce o singura linie dreapta, iar daca sunt ma multe si care nu sunt coliniare poti face cate combinatii sunt posibile de doua puncte care combinatie fiecare traseaza o dreapta distincta
b) Printr-un punct de pe o dreapta nu se poate duce nici-o paralele cu dreapta data decat daca ai vrea sa speculezi zicand ca o dreapta este paralela la ea insusi. :)
PS. Cand am putin timp ma uit si la demonstratia ta de le Fermat.
Numai bine ,
a.
--- Terminare citat ---
a) Aș dori un răspuns mai clar , deoarece punctele pot fi coliniare , necoliniare sau o parte coliniare și altele necoliniare....
b) Demonstrează că printr-un punct de pe dreapta (d) nu se poate duce nicio dreaptă paralelă cu dreapta (d) , excluzând faptul că o infinitate de drepte ar putea coincide cu dreapta (d).
atanasu:
Pentru ca sa nu uit eu in cazul in care revin la postulat:
Din https://en.wikipedia.org/wiki/Parallel_postulate#CITEREFHendersonTaimiņa2005:
"The parallel postulate is equivalent, as shown in,[26] to the conjunction of the Lotschnittaxiom and of Aristotle's axiom. The former, states that the perpendiculars to the sides of a right angle intersect, while the latter states that there is no upper bound for the lengths of the distances from the leg of an angle to the other leg"
Navigare
Du-te la versiunea completă