Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Ultimele ştiri din ştiinţă şi tehnologie
Hibele teoriei Big-Bang-ului,si ipoteze sau sugestii alternative.
princehansolo:
Atanasu, o întrebare cu răspuns de 1000 de puncte :)
Câte stele vezi tu în nopțile fără nori?
Am întrebat asta legat de universul vizibil...
Eu îmi aduc aminte de o singură noapte, când eram copil, și am văzut Drumul Robilor (sau Calea Lactee). Sunt curios să știu dacă cerul din altă parte decât sunt eu arată tot la fel cu cerul pe care îl văd eu.
atanasu:
La munte sau la mare daca esti intr-o zona intunecata se vede superb adica plin de stele care paca ar cadea p tine. Desigur Galaxia nostra se vede cel mai bine si este cea mai populata. In legatura cu acestea exista si un paradox numit al lui Olbert. :)
atanasu:
Mircea ma bucur ca ai revenit. Sper sa fii sanatos si voinic.
Ca eu nu sunt nici una nici alta.
mircea hodor:
Abia astazi ,rasfoind dupa atita timp din nou acest topic v-am citit nelinistit mesajul,sper din tot sufletul ca sinteti "sanatos si voinic" la acest moment.Daca mai mult sau mai putin intimplator imi cititi mesajul,nu va ia mult sa-mi raspundeti nu-i asa?Astept vesti
atanasu:
Mircea,
Bine ai revenit si multumesc de intrebare.
Traiesc!
Dar nu stiu ce este cu "electron" si el ar merita ca moderatorii (adminul)sa ne spuna daca este sanatos cci obligat sa intre evident nu este.
Eu am cam termint de postat ce aveam de spus pe acest forum dar si pe altele(am comunicat ideile mele pe care le consider intr-o anum masura originale si la Academie asa ca mi-am facut datoria care umanitate(specie) si sunt "liber".
Dar referitor la dilatarea universului la Big-Bang poate ca am si scris despre analogia cu dilatarea elastica(legea lui Hooke) a unei sfere sau foi plane sau curbe cu curbura mica de preferinta din ceva elastic care ar simula analogic(ca tot ii place lui Virgil analogia) dilatarea universala la Big Bang dupa o lege exponentiala viteza - spatiu cum a aratat si Hoyle cat si eu independent de el (doar epigonism, dar pentru mine important) asa ca poate ca eterul este o materie elastica insezizabila in imanenta noastra.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă