Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Ultimele ştiri din ştiinţă şi tehnologie

Raze X ca rezultat al dezintegrarii materiei intunecate

<< < (5/5)

valangjed:

--- Citat din: MSorin din Decembrie 19, 2014, 11:10:26 p.m. ---Imposibilitatea detectiei 'materiei intunecate" este prezentata in: Trimble, V. (1987). "Existence and nature of dark matter in the universe". Annual Review of Astronomy and Astrophysics 25: 425–472.

Citez:

--- Citat ---Dark matter is one of the greatest mysteries in modern astrophysics. It is a kind of matter that accounts for gravitational effects that appear to be the result of invisible mass. Dark matter cannot be seen directly with telescopes; evidently it  at neither emits nor absorbs light or other electromagnetic radiation at any significant level. It is otherwise hypothesized to simply be matter that is not reactant to light.
--- Terminare citat ---

Deci "materia intunecata" asa cum este STIINTIFIC denumita (nu de mine), nu poate emite radiatie X in nici un domeniu spectral al benzii. Solutia este detectia indirecta.
[eliminat off-topic]

--- Terminare citat ---
Articolul prezentat de dvs. are o vechime de 27 ani.Cum a spus si user-ul Stark, initial nici gaurile negre nu trebuiau sa emita radiatie si totusi radiatia Hawking exista.Tocmai in asta sta noutatea din articolul prezentat de Harap Alb, faptul ca, se pare, materia neagra emite raze X ca rezultat al dezintegrarii.

Sieglind:
Val,

articolul Virginiei Trimble (din care am citat o singură propoziţie) era datat 2009.
La fel de bine aş putea aduce un fragment (abstractul) găsit pe net dintr-o altă lucrare a ei, DARK MATTER: PAST, PRESENT, AND FUTURE, publicată în M.M. Shapiro et al. (eds), Neutrinos and Explosive Events in the Universe, Springer, 2005.

The words “dark matter” are a shorthand for an enormous range of evidence indicating (a) that various astronomical mass-to-light (M/L) ratios are larger than can be accounted for by visible stars and gas at any temperature and (b) that M/L systematically increases as one measures it on larger and larger distance scales. The evidence is reviewed historically and attention given to the range of possible gravitating substances (collectively “dark matter candidates”) that might make up all or part of the stuff. A handful are currently taken seriously, but the total inventory is at least several dozen. Dark energy comes at the end, but is also to be taken seriously.

http://www.springer.com/astronomy/book/978-1-4020-3746-7

Eu nu am acces la lucrarea ei din 1987 (nici nu pot compara afirmaţiile / părerile lui MSorin cu studiul Virginiei Trimble). Mi se pare însă mai mult decât evident că însuşi reputatul astrofizician* afirmă răspicat:

"Cuvintele materie întunecată sunt o prescurtare pentru o gamă enormă (chiar aşa: enormă!) de dovezi (...)" pentru ca în final să pretindă aceeaşi necesitate de a lua lucrurile în serios şi în privinţa energiei întunecate.

De aici, până la a persifla (tu, "cercetător ştiinţific") munca reală a unor cercetători e cale lungă  ???  - nici măcar nu ştiu dacă distanţele-s astronomic măsurabile  ;)  

Deci, întrebarea mea era: Chiar toţi cei preocupaţi de dark matter & dark energy aberează?

------------------
* late edit: ok, e o "ea", ca să fiu politically correct  ;D

Şi "şi mai corect":

http://scholar.google.ca/scholar?q=Existence+and+nature+of+dark+matter+in+the+universe&btnG=&hl=en&as_sdt=0%2C5

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă