Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Ultimele ştiri din ştiinţă şi tehnologie

Utilaj forajer pe bază de maşini forajere inteligente expeditoare in sondă

(1/12) > >>

Anatol:
Am brevetet un utilaj forajer pentru forarea sondelor cu adâncimi de câţiva zeci de km, şi postez până când rezumatul fiindcă nu am găsit încă cum pot trece desenele din calculator aici pe forum, poate imi sugerează cineva  :-[.

Rezumat:

  Invenţia se referă la forarea sondelor, în particular la un utilaj forajer pe bază de maşini forajere expeditoare inteligente care poate fi utililizată  la forarea sondelor  extrem de adânci.
 Utilajul forajer pe bază de maşini forajere expeditoare(4), prin caracteristicile sale constructive, este destinat pentru forarea sondelor cu adâncimea de aproximativ treizeci de kilometri, la temperaturi de pâna la plus aproximativ şapte sute de grade odată ce în construcţia utilajului forajer ce coboară în sondă nu sunt incluse detalii care necesită temperatură stabilă, şi construcţia utilajului este prevăzută să nu depindă de diferenţele mari de presiuni atmosferice din adâncurile sondei cu cele de la suprafaţa planetei .
  La baza forajului sunt incluse detaliile; cadrul (3), şinile (2) pentru circulaţia lanţul (5) pe care sunt situate maşinile inteligente expeditoare (4) care efectuază săpatul sondei şi eliminarea din sondă a materialului ce se sapă, o maşină augziliară( 8.) pentru pregătirea maşinilor expeditoare(4) pentru expediţia în sondă cu destinaţia forajului, secţiunea de răzuire a sondei ce include o rolă cu roţi dinţate(1) combinată cu rola cu roţi dinţate (53) unde lanţul (5) cu maşinile forajere expeditoare(4) formând o combinaţie de spirală lărgeşte suprafaţa săpatului în comparaţie cu lăţimea maşinii forajere expeditoare.
 Maşină augziliară (8.) cu şenilele (50 şi 51) înmagazinează energie mecanică în arcurile(27) a maşinilor expeditoare(4) care la răzuirea sondei  îşi aplică energia înmagazinată fiind deblocate de către blocatorii (30) unde prin intermediul cilindrilor rotativi de răzuire (29) este efectuată răzuirea sondei. La eşirea din sondă maşinile expeditoare(4) sunt curaţate de materialul care a fost săpat de către injectoarele cu presiune de aer(42)  ale maşinii augziliare(8.).
 Utilajele de intermediere care din cauza lungimilor extreme a utilajului forajer ce coboară în sondă, sunt necesare să fie segmentate din cauza necesităţii de a duce propria greutate ce creşte odată cu cresterea lungimii utilajului forajer care coboară în sondă, ce includ  roţile dinţate (12) care preia şi retrasmite mişcarea lanţului (5) ce formează transportorul pentru circulaţia maşinilor forajere expeditoare,  cilindru hidraulic (13) cuplat cu  suporturile (16) care contactează cu pereţii sondei pentru circulaţia a întreg utilajului forajer prin sondă, puse în mişcare de  pompa de ulei (18), fortunul de ulei (20) cu supape cu comandă electronică (19).

virgil 48:
 Ai obtinut brevetul sau ai depus documentatia? La O.S.I.M?
 Textul lasa mult de dorit. Nu am auzit pana acum de utilaj forajer,
 ci de utilaj de foraj. Nici "masini expeditoare in sonda" nu are inteles. 
 Daca nu ai un prieten care sa-ti faca corectura (traducerea) putem
 incerca sa te ajutam.                                               
 In mod sigur stie cineva  cum sa postezi desenele.

Anatol:
În rezumatul unui brevet nu se desecritizează nimic! Doar se arată ca e ceva nou şi se scrie câte ceva nedumeriri dupa cum văd. Numai eu am făcut o generalizare că restul descriirei deacum pare cititorului să nu fie numaidecât necesară. Şi pare simplu dar mai sunt încă 16 pagini. Oricum am să brevetez mai departe pentru a avia influenţă în toată lumea, deşi văd că în România agenţii de brevetare îi revine 90 de procente din venit şi inventatorului 10 procente.

Anatol:
Buna, aici am scris utilaj forajer dar în cerere -utilaj de foraj, am controlat şi eu prin internet când scriam deşi rămânea să nu înţeleg. Maşini expeditoare în sondă, ... altă dată nu am subliniat şi sa crezut că pe suprafaţa pământului.  Bine mai revin acum plec pe câteva zile.

virgil 48:
Cand revii, modifica si tu numele topicului astfel: Utilaj de foraj performant(...sau asa ceva).
Nu trebuie sa reproduci identic titlul din cererea de brevet.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă