Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Gedankenexperiment (experimente imaginare)

Un sistem de genul asta poate fi considerat perpetuum ?

(1/6) > >>

night!:
Prima data mi-am imaginat un balansoar ce contine un balon ca in desenul de mai jos [ scuzati desenul ]
Luam in calcul ca balansoarul nu se defecteza si ca balonul nu are scapari de gaz.

desen : http://i126.photobucket.com/albums/p119/matacherazvan/DSCF5305.jpg?t=1277634376

Daca balonul ar contine heliu, sau hidrogen, un gaz mai usor ca aerul. care sa-i ofere destula forta sa se ridice pe el + un brat al balansoarului [ balansoarul e foarte usor, facut din hartie sau eu stiu ce material extrem de usor ].

Mod de functionare : Atunci cand bratul ajunge sus, balonul sub actiunea gravitatie si a unui plan inclinat...se va rostogolii pana jos, ajuns jos fiind mai usor ca aerul va ridica iar sistemul si`si va relua iar ciclul.

Corectare : partea finala a bratului va avea o sectiune mai adanca, pentru a impiedica balonul sa alunece in timp ce bratul urca.

-> va functiona perpetuu sau se va oprii ?

Corectare 2 : Balonul poate contine fragmente de pilitura de fier astfel incat in momentul alunecarii balonul sa fie atras in jos de magneti dispusi de-a lungul bratelor + gravitatie si ridicat in sus de gazul continut.
Astfel s-ar evita posibilitate ca balonul sa se blocheze undeva la mijloc. Desigur forta magnetilor nu va depasii forta gravitatiei.

Ar putea functiona acum sau am omis ceva ?

Inca nu stiu ce se va intampla la mijloc cand bratele ajung paralele cu solul, dar ma gandesc ca aici intervine viteza pe care o are obiectul. [ apasand cu un berbec pe usa nu o dobori, dar departandu-te si alergand cu el spre usa o spargi]. deci viteza cu care se rostogoleste va influenta trecerea balonului peste punctul de echilibru.

ICS:
Nu exista perpetuum mobile altul decat universul si si acesta poate disparea subit daca asa vrea Dumnezeu.

AlexandruLazar:
Sub acțiunea gravitației, balonul nu va coborî niciodată -- e mai ușor decât aerul și așa că săracul va trebui tot timpul să urce. Deci n-o să-l poți coborî în brațul celălalt decât cu un magnet care să-l tragă mai tare decât celălalt magnet. Interesant va fi pe urmă cum îl duci înapoi ;).

Electron:

--- Citat din: night! din Iunie 27, 2010, 03:44:21 p.m. ---[...]
Luam in calcul ca balansoarul nu se defecteza si ca balonul nu are scapari de gaz.
[...]
--- Terminare citat ---
Ai omis faptul ca traim intr-un univers care nu este ideal asa cum "iei tu in calcul".

e-

night!:

--- Citat din: Electron din Iunie 27, 2010, 04:55:47 p.m. ---
--- Citat din: night! din Iunie 27, 2010, 03:44:21 p.m. ---[...]
[...]
--- Terminare citat ---
Ai omis faptul ca traim intr-un univers care nu este ideal asa cum "iei tu in calcul".

e-

--- Terminare citat ---

Acilea scrie " Gedankenexperiment - Experimente imaginare de fizica, discutate de noi  "

--- Citat din: AlexandruLazar din Iunie 27, 2010, 04:18:52 p.m. ---Interesant va fi pe urmă cum îl duci înapoi ;).

--- Terminare citat ---

Asa cum am zis nu va urca tot ce aceiasi rampa ci direct in sus, ridicand odata cu el bratul balansoarului.

e- si ICS => discutiile contradictorii le faceti va rog pe privat, nu va contrariati in topicul meu despre univers si Dumnezeu.
multumesc

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă