Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Gedankenexperiment (experimente imaginare)

Incercare de extindere a TGR

<< < (2/27) > >>

Abel Cavaşi:

--- Citat din: Electron din Aprilie 22, 2008, 09:10:04 p.m. ---Eu personal cred ca acest topic a fost deschis in categoria corecta, deoarece este exact vorba despre un experiment mintal, de genul carora Einstein a folosit cu mare succes.
--- Terminare citat ---
E posibil să ai dreptate.

--- Citat ---Pe de alta parte, nu vad de ce s-ar califica ideea din acest topic in categoria de "critica", ea pare mai degraba o interpretare care se vrea o extensie a interpretarii actuale, si nu o "revolutie". Acea unificare de care vorbeste Adrian M nu a fost obtinuta pana acum, deci e cel mult un "pas inainte", dar nu o "rasturnare de situatie".
--- Terminare citat ---
În măsura în care această teorie nu va critica nimic din Ştiinţa actuală, sunt de acord. Vom trăi şi vom vedea.

--- Citat ---Imi pare rau Abel, dar nu ma pot abtine sa nu comentez: :P
--- Terminare citat ---
Foarte bine faci! :D Tocmai de aceea mai stau pe aici, pentru că văd că există cineva care „se leagă” de ceea ce spun eu.

Mavriche Adrian:

--- Citat din: Abel Cavaşi din Aprilie 22, 2008, 05:38:10 a.m. ---Salut, Adrian!
Eu zic (şi am zis întotdeauna :) ) că este foarte interesantă teoria ta!

Totuşi, până să fii luat în seamă va mai trece mult pentru că lumea se uită întâi la fleacuri. De exemplu, întâi lumea se uită că tu ai postat acest topic cu majuscule, de parcă el ar fi buricul Pământului şi cel mai important topic scris vreodată. Apoi, lumea se uită la faptul că ai postat topicul la „Gedankenexperiment” în loc să îl postezi la „Critici ale paradigmei curente in stiinta”. Apoi, lumea se uită la greşelile tale inadmisibile precum „Imaginaţivă” sau „întro”, etc. Într-un anumit fel, asemenea erori grosolane denotă faptul că ai citit foarte puţin. Dacă ai fi citit suficient, ai fi întâlnit des expresiile „Imaginaţi-vă”, respectiv, „într-o” şi ţi le-ai fi însuşit.

Îţi recomand ca, având această teorie interesantă în minte, să te pui serios pe citit înainte de a încerca să vorbeşti cu oamenii de Ştiinţă, ca să vezi cum se integrează teoria ta în ansamblul cunoştinţelor actuale. De exemplu, trebuie să afli ce se ştie azi despre accelerarea sarcinilor electrice şi trebuie să ştii ce s-a mai spus prin teoria relativităţii generalizate despre câmpul electromagnetic.

--- Terminare citat ---

  Va salut domnule Abel,

  Ati observat (sau ar fi trebuit sa observati) ca materialul care il stiati de pe alt forum l-am reformulat in aceasta noua forma si datorita unor observatii facute de dumneavoastra.De aceia nu vad de ce atata rautate...
  Este adevarat ca regulile gramatici sau schimbat si eu am cam ramas in urma,dar vad ca si ...atii au aceleasi probleme.Si totusi eu nu consider ca au citit foarte putin,pentru ai trimite apoi la studiu.
  Despre postarea acestui material,vad ca sunt mai multe opinii si de aceia consider ca cel mai indreptatit sa faca... lumina este domnul administrator.Daca dumnealui considera ca trebuie mutat atunci asa sa fie,daca nu...o sa discutam si aici (cred ca nu va este prea greu).
  Fara a fi "buricul pamantului",cineva foloseste majuscule pentru a evidentia ceva important (de exemplu ..."să te pui serios pe citit înainte de a încerca să vorbeşti cu oamenii de Ştiinţă"... ).EU am considerat ca este un subiect foarte important si de mare actualitate si de aceia am folosit majuscule.
  Daca cateva mici amanunte (asa sunt pentru mine) va opreste sa discutam depre ideea in sine,atunci eu o sa le corectez tocmai pentru a putea avea o discutie in continuare.
  Prin urmare,ce se ştie azi despre accelerarea sarcinilor electrice şi ce s-a mai spus prin teoria relativităţii generalizate despre câmpul electromagnetic,si cum vin aceste lucruri in contradictie cu teoria mea?

 Cu stima,A.M.

Mavriche Adrian:

--- Citat din: Adi din Aprilie 22, 2008, 06:34:45 a.m. ---Salut! Interesanta teorie.

Prima replica este ca nu poti comunica prin un camp electric. Cum comunici prin un camp electric? Poti comunica prin camp electromagnetic, lumina. Un camp electric iti da doar o forta, iar daca misti sarcina sa variezi forta, creaza camp electromagnetic.

In al doilea rand, pleci de la niste ipoteze si faci o unificare conceptuala. Dar ipotezele sunt reale?

In al treilea rand, intr-adevar, ai grija sa semnele de punctuatie si la gramatica. Legat de "intro", intr-adevar, acum se scrie corect "intro", nu "intr-o" (care e grafia veche de acum un an).

 

Cu bine si astept raspunsul tau,
Adi

--- Terminare citat ---

Am onoarea sa va salut si eu domnule Adi,
 
      Legat de...replica dumneavoastra:
      1.Va rog sa-mi evidentiati fraza in teoria mea,unde eu spun ca se comunica prin camp electric;
      2.Care vi sau parut dumneavoastra ca sunt ipotezele de la care am pornit?Despre ce ipoteze vorbiti?
      3.Eu am scris "intro" legat si tocmai de aceia am fost...certat.Daca mai sunt greseli va rog sa mi le semnalati.

   Cu stima,A.M.

Mavriche Adrian:

--- Citat din: Electron din Aprilie 22, 2008, 09:10:04 p.m. ---
--- Terminare citat ---

--- Citat ---Pe de alta parte, nu vad de ce s-ar califica ideea din acest topic in categoria de "critica", ea pare mai degraba o interpretare care se vrea o extensie a interpretarii actuale, si nu o "revolutie". Acea unificare de care vorbeste Adrian M nu a fost obtinuta pana acum, deci e cel mult un "pas inainte", dar nu o "rasturnare de situatie". In fine, poate ma insel, cine stie mai bine sa ma corecteze.
--- Terminare citat ---
   
 
    Am onoarea sa va salut domnule...Electron,

   Eu unul cosider aceasta teorie...pasul inainte nu unul dinte pasi inainte.Si aceasta pentruca ..."Acea unificare de care vorbeste Adrian M nu a fost obtinuta pana acum".Nu este o rasturnare de situatie  ci (eu zic) rezolvarea acestei probleme.


--- Citat ---Legat de ideea in sine, mi se pare ca vorbesti pur si simplu de doua referentiale, dintre care unul este neinertial, si e caracterizat de o acceleratie constanta, care poate fi echivalata cu un camp gravitational, asa cum a aratat Einstein cu un experiment mintal adecvat.
--- Terminare citat ---  Dupa cum afirma Einstein in T.R.G.,toate referentialele sunt egale.Deci fenomenele sunt aceleasi pentru toti observatori,numai ca le dam interpretari diferite.Putem spune ca vedem fenomenele din doua unghiuri diferite.


--- Citat ---Dar, echivalenta campului electric cu unul magnetic, in functie de referentialele inertiale alese, si producerea campului electromagnetic de sarcinile accelerate nu este ceva nou in fizica.
--- Terminare citat ---

   Nu stiu care cuvinte v-a facut sa credeti ca am echivalat campul electric cu un camp magnetic.Puteti sa mi le evidentiati?


--- Citat ---Singura "revolutie" pe care o percep eu, este incercarea de a unifica gravitatia cu celelalte campuri la energii relativ mici, in timp ce atat Modelul Standard, precum si Teoria Super Stringurilor, tind sa o "caute" la energii foarte importante, precum cele implicate in Big-Bang spre exemplu.
--- Terminare citat ---

     Numai aceasta vi se pare "revolutia"?Atunci trebuie sa discutam ideia in sine,sa-mi spuneti de ce nu vi se pare ca am facut unificarea acestor campuri?


--- Citat ---Daca reusesti sa construiesti o teorie coerenta (cu ea insasi) si care sa fie compatibila cu observatiile de pana acum (si viitoare), vei fi apreciat si aici si in alte parti, oricat de "revolutionara" sau contra-intuitiva e teoria in general. Personal te incurajez sa mergi inainte cu idea, si sa vezi unde ajungi. Sunt curios cat este ea de evoluata, si cum va evolua ea in viitor.
--- Terminare citat ---


  Aceasta teorie este mult mai ampla,dar pentruca unele persoane sau plans ca este prea...tehnica,am gasit(asa cred eu) o varianta mai accesibila.Am sa postez si cealalta forma.Problema e ca nu stiiu unde sa o postez.Eu vreau sa fie considerata o Teorie Noua.
  Vad ca sunt obiectiuni.As vrea sa discutam pe aceste...obiectiuni.
  Deci unde as avea parte de mai multe critici?Aici sau pe alta categorie?

Cu stima,A.M.

Mavriche Adrian:

--- Citat ---author=Abel Cavaşi link=topic=162.msg1635#msg1635 date=1208893914]
--- Terminare citat ---

--- Citat ---În măsura în care această teorie nu va critica nimic din Ştiinţa actuală, sunt de acord. Vom trăi şi vom vedea.
--- Terminare citat ---
    Domnule Abel,
  Teoria mea nu critica nimic din stiinta actuala.Este o rezolvare a unei probleme...nerezolvate.
  Daca nu sunteti de acord (si observ ca nu sunteti) haideti sa dicutam.Spuneti care sunt partile care vi se par in neconcordanta cu...Stiinta actuala.

   Cu stima,A.M.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă