Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Articolele domnului Alexandru Mironov, absolut superbe ...

Creat de Adi, Iunie 17, 2008, 01:35:33 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

In acest articol, domnul Alexandru Mironov prezinta cateva din tehnologiile deja in teste si cu potential mare in viitor pentru a produce energie in noi feluri: energia valurilor marii sa fie recuperata; resturile animale de la abatoare sa fie transformate in petrol; carbunele sa fie transformat in gazolina; dioxidul de carbon din atmosfera sa fie transformate in gazolina ...

http://www.cronicaromana.ro/index.php?editie=1719&art=89134
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

In acest articol, domnul Mironov vorbeste despre cele doua crize mondiale din ultimele luni (invadarea Georgiei de catre Rusia si criza financiara mondiala) si despre criza energetica care este de fapt cauza fundamentala a acestor crize. Continua apoi cu noi exemple de progrese spre masini hibride sau masini electrice, sau de studii pentru noi surse de energie. Dumnealui este convins ca petrolistii vor fi infranti de o societate dornica pe inovatie si pe un trai decent in o lume curata. Articolul intreg din Cronica Romana este aici.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Saptamana aceasta domnul Alexandru Mironov comenteaza asupra faptului ca dascalii ar trebui sa educe mai mult decat materia lor scolara. In primul rand, ar trebui sa ii invete pe copiii sa traiasca sanatos. Si dumnealui se opreste asupra a trei puncte: educatia sexuala; educatia alimentara; educatia respiratiei corecte.

Articolul complet, absolut superb, aici. 
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Domnul Mironov discuta despre posibilitatea existentei altor planete care sa poata sustine viata.
Articol complet aici.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

In acest numar, domnul Alexandru Mironov da exemple de scoli de vara pentru elevii interesanti de cunoastere dincolo de programa scolara, unde elevi se intalnesc cu specialisti in diferite domenii pentru a afla incotro merge lumea aceasta. Morala dumnealui este ca vacanta de vara trebuie sa fie mai scurta si sa fie mai activa, cu oportunitati de cunoastere pentru tineri. Lenea nu face casa buna cu cunoasterea si progresul, conchide dumnealui.

Articol complet in Cronica Romana.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

De data asta nu va prezentam un articol al domnului Alexandru Mironov, ci o editie a emisiunii "Stiinta si Spiritualitate" din 15 noiembrie 2008 de la TVRM. Un interviu cu "parintele apei grele in Romania", domnul academician Marius Peculea. Fara apa grea, centrala nucleara de la Cernavoda nu ar exista astazi. Mai mult, apa crea a fost construita pe o tehnologie pur romaneasca, dupa doua decenii de cercetari si construire de prototipuri. Domnul academician povesteste foarte frumos nu doar partea stiintifica, ci mai cum statea treaba in cercetare, in industrie, in salarizare atunci, in comunism si in economie planificata. O lectie de istorie a Romaniei, de istorie a stiintei si ingineriei si nu in ultimul rand de patriotism.

http://stiintasitehnica.ro/index.php?news=130
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Se pare ca am uitat sa pun ultimele doua articole ale domnului Mironov din Cronica Romana, asa ca iata-le aici.

11 nov 2008, scurta istorie a revistei Stiinta si Tehnica, care a implinit anul acesta 60 de ani de activitate. (link)

04 nov 2008, despre scoala viitorului, unde se invata in joaca, asa cum se reuseste la scoala/tabara de vara Atlantykron in Romania, de mai bine de 20 de ani (link)
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

gafalda

#22
Alexandru Mironov este in primul rand un om politic special, axat pe impactul stiintei asupra socialului.
Este un ziarist de exceptie, un monitor al vietii stiintifice in randul tineretului.  Si un animator al tinerelor sperante, poate prea exaltat. Pentru seniori sunt altii.
Dupa 1944 pana in 1989 rusii au controlat in cea mai mare parte viata stiintifica din Romania, avand numerosi raportori.  Dar si francezii erau raspunzatori de "bunul mers".  Doctoratele (externe) se dadeau numai in aceste doua tari. Dupa 1989 USA si Marea Britanie au devenit puterile dominante la noi, lucru care se vede. Mai de curand, nou trezita UE incearca si ea sa ne fie muma, luandu-ne fiii cei mai buni.
Oamenii politici internationali trebuie sa actioneze "uniti", sa prevada si sa modeleze viitorul planetei.  Indiferent de cate sacrificii va cere omenirea, si va cere !.
Scopul scuza mijloacele, din pacate.   

Adi

Interesant articol, Gafalda.

In alta ordine de idei, iata ultimul articol, de marti, al domnului Mironov. A particap la o intalnire de afaceri intre Romania si Turcia unde ca jurnalist de stiinta a promovat faptul ca in Romania se fac la Ramnicu Valcea progrese in cercetarea pilelor de hidrogen, ca avem know-how in ceea ce priveste centralele nucleare sigure Candu de tip canadian si ca desi Turcia are petrol si carbune, normele draconice pentru a intra in UE ii vor impune sa treaca si ei pe mai multe energii alternative si aici Romania ii poate ajuta. De asemenea, dumnealui a mai participat si la o intalnire a industriei petrolului si gazului din Romania unde ei sa dea socoteala pentru impactul industriei acesteia asupra mediului.

Domnul Mironov a lansat cu aceasta ocazie ca fiecare scoala din Romania sa aiba un mic panou solara, o mica eoliana, o mica statie meteorologica si tot asa ...

Articolul complet
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Articolul de martea aceasta este dedicat celor mai vechi locuitori ai planetei Pamant, bacteriile.

http://www.cronicaromana.ro/index.php?editie=1769&art=91244
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ioan12358

este bine ca si printre noi oameni care ne mai invata un pic poate asa vom iesi din starea asta de "moarte"  in care pare ca am cazut

Adi

Asa este, domnule Ioan. Articolelel dumnealui, plus emisiunile Stiinta si Spiritualitate tot de dumnealui le gasiti mereu la Revista presei de la StiintaAzi.ro, care apare zilnic. Continuati sa vizitati siteul nostru!

De asemenea, si noi, desi nu asa de celebri si asa de priceputi, incercam sa ii calcam pe urme, oferind stiri de stiinta pentru publicul romanesc.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

#27
De mult timp nu am mai promovat articolele minunate ale domnului Alexandru Mironov, dar ele apar in fiecare marti in Cronica Romana. Va incurajez sa le urmariti.



Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro