Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Tangentele lui Cosmin Visan

<< < (5/61) > >>

Cosmin_Visan:

--- Citat din: Electron din Octombrie 17, 2019, 10:58:17 a.m. ---
--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 16, 2019, 07:37:53 p.m. ---Ce-i aia "natura materiala" ? "Natura materiala" e doar o idee in constiinta. Constiinta e tot ce exista.
--- Terminare citat ---
Ai ceva dovezi stiintifice in acest sens? Sau emiti ipoteze neverificate si neverificabile (adica complet inutile), folosind termeni vagi precum "idee in constiinta", dand astfel dovada de o maxima ipocrizie cand pretinzi in acelasi timp ca "masa" si "greutatea" nu sunt definite stiintific?
e-

--- Terminare citat ---

Ce dovezi vrei pentru faptul ca sunt idei la care te gandesti tu ca si constiinta ? Cred ca interpretezi ce zic eu mai mult decat ce zic. Cand zic ca sunt idei in constiinta, zic ca tu ca si constiinta te gandesti: "hmm... masa... greutate... cool!", nu ca constiinta e un ocean cosmic de idei in care masa si greutatea din fizica plutesc. Ele sunt doar idei la care te gandesti tu si nimic in afara de idei.

Cosmin_Visan:

--- Citat din: Electron din Octombrie 17, 2019, 10:59:45 a.m. ---
--- Citat din: A.Mot din Octombrie 16, 2019, 07:55:10 p.m. ---Totul în univers este de natură materială , inclusiv DUMNEZEU.
--- Terminare citat ---
Esti sigur? Se poate detecta deci empiric acel zeu despre care vorbesti?
e-

--- Terminare citat ---

Nu stiu despre ce zeu o vorbi el, dar Eul etern se poate identifica cat se poate de clar: tu esti Eul, eu sunt Eul, toate constiintele din lume sunt Eul.

Cosmin_Visan:

--- Citat din: Electron din Octombrie 17, 2019, 11:05:20 a.m. ---
--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 17, 2019, 09:28:30 a.m. ---Constiinta = culori, sunete, gusturi, emotii, ganduri, etc.
--- Terminare citat ---
Interesanta ... definitie. De unde ai luat-o? Este cumva rezultatul consensului specialistilor in domeniu?

Ce e foarte ciudat la aceasta definitie este masura in care, folosind termeni atat de vagi, de la "culoare" si pana la "gand" (si nu oricum, ci doar o insiruire cu "etc" la final!), de fapt nu clarifica practic nimic in domeniu. Si mai ai tupeul sa pretinzi ca lipsesc definitiile stiintifice relevante pentru subiectul acestui topic?
e-

--- Terminare citat ---

Ce ti se pare neclar la ce sunt culorile ? Culorile se invata la gradinita.

Cosmin_Visan:

--- Citat din: Electron din Octombrie 17, 2019, 11:18:28 a.m. ---
--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 17, 2019, 09:43:12 a.m. ---Fiecare constiinta isi construieste propria lume.Evident, din anumite motive neintelese la ora actuala, desi fiecare constiinta traieste in propria lume, cumva se produce o sincronizare incat constiintele sa ajunga sa interactioneze intre ele in ceea ce pare a fi o lume comuna.
--- Terminare citat ---
Si aceasta limitare in intelegere ti se pare minora, irelevanta? Tu bagatelizezi mereu acea "sincronizare", de parca ar fi ceva trivial, si o dai inainte cu propavaduirea ipotezelor tale nestiintifice, si faci asta bagandu-te in seama aiurea in alte discutii ca un TROLL.

Daca ai vreo critica la demersul stiintific al Fizicii, te invit sa-ti faci un topic pentru asta si sa explici acolo care e problema ta de fapt, si arata cu acea ocazie cum anume ipotezele tale despre constiinta rezolva inacceptabilele probleme (atat ca abordare cat si ca rezultate) din restul stiintei actuale. Spor! 


--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 17, 2019, 09:43:12 a.m. ---Ceea ce fizicienii numesc "masa", "greutate", etc. sunt efecte indepartate ale interactiunii dintre constiinte.
--- Terminare citat ---
In primul rand, poate vrei sa explici cum anume cuantifici acea "indepartare", ca sa inteleaga si altii ce anume vrei sa spui cu asta.

In al doilea rand, chiar daca ai avea dreptate, si chiar daca acea "indepartare" ar fi extrema, discutia din acest topic despre ce anume si cum masoara balanta si cantarul este cat se poate de relevanta si stiintifica, folosind concepte cu mult mai bine definite decat cele din povestile tale cu care parazitezi tot mai multe topice.


e-

--- Terminare citat ---

E ca banii: un efect sociologic. Fizica e sociologia constiintelor primitive. Ca sa obtii rezultate concrete trebuie sa ai habar ce simt acele constiinte primitive ca sa poti intelege la ce interactiuni pot duce acele experiente. Ma indoiesc ca cineva va putea afla vreodata. Ca si preocupare umana, fizica e doar tehnologie, nu stiinta. Stiinta e cea care iti releva adevaruri, nu ceva care inventeaza concepte fara nicio legatura cu adevarul, doar pentru a crea tehnologie. Daca vrei exemplu de stiinta, vezi parapsihologia, care lucreaza cu concepte reale: telepatie, precognitie, etc.

Electron:

--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 17, 2019, 04:35:46 p.m. ---Daca vrei exemplu de stiinta, vezi parapsihologia, care lucreaza cu concepte reale: telepatie, precognitie, etc.
--- Terminare citat ---
Multumesc pentru clarificare.

e-

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă