Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Tangentele lui Cosmin Visan

<< < (4/61) > >>

Electron:

--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 16, 2019, 07:37:53 p.m. ---Ce-i aia "natura materiala" ? "Natura materiala" e doar o idee in constiinta. Constiinta e tot ce exista.
--- Terminare citat ---
Ai ceva dovezi stiintifice in acest sens? Sau emiti ipoteze neverificate si neverificabile (adica complet inutile), folosind termeni vagi precum "idee in constiinta", dand astfel dovada de o maxima ipocrizie cand pretinzi in acelasi timp ca "masa" si "greutatea" nu sunt definite stiintific?


e-

Electron:

--- Citat din: A.Mot din Octombrie 16, 2019, 07:55:10 p.m. ---Totul în univers este de natură materială , inclusiv DUMNEZEU.
--- Terminare citat ---
Esti sigur? Se poate detecta deci empiric acel zeu despre care vorbesti?


e-

Electron:

--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 17, 2019, 09:28:30 a.m. ---Constiinta = culori, sunete, gusturi, emotii, ganduri, etc.
--- Terminare citat ---
Interesanta ... definitie. De unde ai luat-o? Este cumva rezultatul consensului specialistilor in domeniu?

Ce e foarte ciudat la aceasta definitie este masura in care, folosind termeni atat de vagi, de la "culoare" si pana la "gand" (si nu oricum, ci doar o insiruire cu "etc" la final!), de fapt nu clarifica practic nimic in domeniu. Si mai ai tupeul sa pretinzi ca lipsesc definitiile stiintifice relevante pentru subiectul acestui topic?


e-

Electron:

--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 17, 2019, 09:43:12 a.m. ---Fiecare constiinta isi construieste propria lume.Evident, din anumite motive neintelese la ora actuala, desi fiecare constiinta traieste in propria lume, cumva se produce o sincronizare incat constiintele sa ajunga sa interactioneze intre ele in ceea ce pare a fi o lume comuna.
--- Terminare citat ---
Si aceasta limitare in intelegere ti se pare minora, irelevanta? Tu bagatelizezi mereu acea "sincronizare", de parca ar fi ceva trivial, si o dai inainte cu propavaduirea ipotezelor tale nestiintifice, si faci asta bagandu-te in seama aiurea in alte discutii ca un TROLL.

Daca ai vreo critica la demersul stiintific al Fizicii, te invit sa-ti faci un topic pentru asta si sa explici acolo care e problema ta de fapt, si arata cu acea ocazie cum anume ipotezele tale despre constiinta rezolva inacceptabilele probleme (atat ca abordare cat si ca rezultate) din restul stiintei actuale. Spor! 


--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 17, 2019, 09:43:12 a.m. ---Ceea ce fizicienii numesc "masa", "greutate", etc. sunt efecte indepartate ale interactiunii dintre constiinte.
--- Terminare citat ---
In primul rand, poate vrei sa explici cum anume cuantifici acea "indepartare", ca sa inteleaga si altii ce anume vrei sa spui cu asta.

In al doilea rand, chiar daca ai avea dreptate, si chiar daca acea "indepartare" ar fi extrema, discutia din acest topic despre ce anume si cum masoara balanta si cantarul este cat se poate de relevanta si stiintifica, folosind concepte cu mult mai bine definite decat cele din povestile tale cu care parazitezi tot mai multe topice.


e-

Cosmin_Visan:

--- Citat din: Electron din Octombrie 17, 2019, 10:55:04 a.m. ---
--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 16, 2019, 06:41:41 p.m. ---Cum sa tina de stiinta daca nu aveti concepte definite ?
--- Terminare citat ---
E ciudat ca faci astfel de afirmatii.
O prima explicatie ar fi ca esti atat de ignorant in domeniu incat inca nu ai aflat definitiile respective.
O a doua explicatie ar fi ca desi ai aflat de ele, ti se par insuficiente, din ceva motiv inca neelucidat.
O a treia ar fi ca hybrisul tau impiedica orice discutie constructiva cu tine pe aici.

--- Terminare citat ---

Pai zi definitiile. Ce-i aia "masa" ? Ce-i aia "sarcina elecrica" ? Ce-i ala "spatiu" ? Ce-i ala "timp" ? etc.


--- Citat din: Electron din Octombrie 17, 2019, 10:55:04 a.m. ---
--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 16, 2019, 06:41:41 p.m. ---Ziceti la nimereala "unicorn" si "Mos Craciun" si apoi ziceti ca unicorn = Mos Craciun la patrat,
--- Terminare citat ---
Daca asa vezi tu stiinta in general si Fizica in particular, atunci stai linistit ca esti complet pe langa subiect.

--- Terminare citat ---

Cu ce difera stiinta de modul in care afirm eu ca este ? Planeta Vulcan iti spune ceva ? Daca nu-ti spune nimic, hai sa iti elucidez eu: entitatile "existente" din stiinta sunt dependente de teorii. Ele exista doar raportate la teorii. Inventezi o teorie numita "Mecanica Newtoniana", iti rezulta ca planeta Vulcan exista. Inventezi alta teorie numita "Relativitate Generala", planeta Vulcan dispare, dar apare dark matter. Ti se pare ca toate entitatile astea au vreo existenta dincolo de artefacte alte teoriilor care le dau nastere ?


--- Citat din: Electron din Octombrie 17, 2019, 10:55:04 a.m. ---
--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 16, 2019, 06:41:41 p.m. ---si va asteptati ca altii sa va creada asa pur si simplu doar pentru ca ziceti voi.
--- Terminare citat ---
Ai putea emite asemenea aberatii doar daca nu ai avut niciodata contact cu mediul stiintific, nici in scoala, nici in facultate, nici in viata. Dar pentru ca e practic imposibil sa nu fi avut contact cu ele pana acum, inseamna ca esti doar un TROLL care vrea cu tot dinadinsul sa faca galagie degeaba pe acest forum.
e-

--- Terminare citat ---

Vezi mai sus explicatiile. Un credincios religios asa ca tine normal ca vede pe cineva care propovaduieste adevarul evident ca fiind troll, ca nu suporta sa vada ca dogmele lui sunt aratate ca fiind minciuni.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă