Diverse > Critici ale paradigmei curente in stiinta

Tangentele lui Cosmin Visan

(1/61) > >>

Cosmin_Visan:
"Universul" e doar o idee in constiinta. Cosmologia corecta este aceea ca la inceput tot ce exista era Eul, iar Eul fiind singur a decis sa uite de el, si astfel a mers la culcare. Noi acum, fiecare din noi, suntem Eul care viseaza. Cand ne vom trezi ne vom aduce aminte.

atanasu:
Imi placi,  adica esti amuzant si ca sa te traduc scriu si  semnez: Universul este Eul nonnombrilist!:)

Cosmin_Visan:
Ce-i aia "masa" ? Imi place cum materialistii vorbesc cu atata certitudine despre chestii de care n-au habar ce sunt. Dar daca doamna profesoara la scoala le-a zis "masa!", trebuie si ei sa repete sa para telectuali.

Electron:

--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 15, 2019, 09:04:43 a.m. ---Ce-i aia "masa" ?
--- Terminare citat ---
Masa e o caracteristica a materiei, folosita in fizica pentru a descrie continutul Universului si chiar pentru a face predictii folosind legile matematice la care s-a ajuns in urma observatiilor empirice.


--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 15, 2019, 09:04:43 a.m. --- Imi place cum materialistii vorbesc cu atata certitudine despre chestii de care n-au habar ce sunt.
--- Terminare citat ---
Depinde ce vrei sa spui cu "a avea habar ce este" masa. Cand te duci la piata sa cumperi "un Kg de mere", si vanzatorul intelege ce vrei tu, si tu obtii ceea ce ai cerut, ceea ce dovedeste ca amandoi "aveti habar" ce inseamna acest lucru si ca va puteti pune de acord despre asta.

Putem modela Universul care ne inconjoara in mod util, indiferent de "explicatia ultima, fundamentala" a caracteristicilor sale. Cumparaturile din piata se vor face intotdeauna fara probleme, indiferent de modelul fizic al gravitatiei si de intelegerea specialistilor sau a oamenilor de rand asupra "cauzei" masei. Cu alte cuvinte, pretentiile tale de "certitudine absoluta" sunt destul de exagerate, si nicio teorie stiintifica nu a promis vreodata asa ceva.


--- Citat din: Cosmin_Visan din Octombrie 15, 2019, 09:04:43 a.m. ---Dar daca doamna profesoara la scoala le-a zis "masa!", trebuie si ei sa repete sa para telectuali.
--- Terminare citat ---
In cea mai mare parte, educatia consta in a afla si folosi corect conventiile formualte de inaintasi (incepand cu limbajul), pentru a te putea intelege cu ceilalti si a functiona intr-o societate umana. Faptul ca asta ti se pare tie de batjocura e destul de ingrijorator. Si apropo, modul tau neglijent de exprimare este si mai ingrijorator.


e-

Cosmin_Visan:
Deci practic voi discutati aici o problema de lingvistica: cum sa atribui cuvinte experientelor comune din constiinta astfel incat sa contribui la functionarea societatii. E bine atunci. Aveam impresia ca discutati stiinta.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă