Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Masina cu apa

Creat de RaduH, Februarie 02, 2009, 04:31:52 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Electron

Citat din: DEM din Martie 27, 2011, 02:52:49 PM
Randamentul este definit iar eu nu umblu cu ..abureli.
Cum definesti randamentul pentru acele cazuri in care tu spui ca este supraunitar? Hai sa te vedem daca vii cu abureli sau nu.

CitatCă nu pui mintea la treabă nu mă priveşte
Asta e destul de aproape de insulta. Ar fi cazul sa-ti masori cuvintele.

CitatÎn condiţiile în care eficienţa sau randamentul sunt definite drept raportul dintre valoarea consumată şi valoarea obţinută de catre un sistem, este uşor de acceptat că în jurul nostru sunt milioane de exemple de structuri care posedă capacitatea de a funcţiona cu randamente supraunitare.
Serios? Te rog sa dai 10 exemple de astfel de structuri.

CitatOrice plantă sau orice organism viu, produc mult peste ceea ce consumă.
Si cum anume demonstrezi asemenea aberatie? Fa analiza unui exemplu concret, sa vad si eu de unde scoti asemenea afirmatii.

CitatInternetul este plin de argumente.
Asta in sine nu este un argument. Nu de alta, dar nu toate aberatiile de pe internet constituie argumente.

CitatNu sunt aici pentru a face educaţia nimănui
Nu-ti cere nimeni sa educi pe cineva aici. Faci insa afirmatii aberante, iar daca ai vreo farama de integritate intelectuala iti vei sustine afirmatiile cu argumentele pe care le ai, fara a recurge la insulte.

Citatci doar pentru a conversa cu oameni inteligenţi capabili să absoarbă cunoaştere.
Nu stiu cum evaluezi tu nivelul de inteligenta al interlocutorilor tai, dar e irelevant pentru mine. Iar despre "capacitatea de a absorbii cunoastere", ce sa mai zic? Trebuie sa "absorbim" orice aberatie asa, fara nici o demonstratie? Imi pare rau, dar eu nu sunt dispus sa fac asa ceva.

CitatCe am afirmat, rămâne aşa, şi doar dacă nu vrei nu poţi fi de acord cu mine.
Asta e cumva un argument? Oricine poate abera orice, nu contest acest lucru. Eu cer doar argumentele pe care le ai, daca le ai, desigur.

CitatAtât timp cât nu acceptăm existenţa şi posibilitatea beneficiului altor forme de energie preluate gratuit din mediul înconjurator, vom discuta de randamente supraunitare.
(subliniare adaugata de mine)
Aici te contrazici in mod destul de ridicol. Daca e vorba de energie preluata de undeva, ea este consumata (oricat o apelezi tu ca "gratuita"), ca atare nu o putem ignora in bilantul necesar determinarii randamentului. De aceea iti cer sa vad cum definesti randamentul in cazul "supraunitar" pe cel putin un caz concret.

CitatCând însă vom putea înţelege natura celei de-a şasea forţe, pe care deja mulţi o utilizează în aplicaţii diverse(vrajitorii ;D), atunci vom fi de acord că legea a II a termodinamicii nu este contrazisă.
Cea de-a sasea forta? Care sunt primele 5 ?

CitatPână atunci însă, în faţa evidenţei, va trebui să acceptăm că există perpetuum mobile şi să ne facem cruce la minunăţii sau blestemăţii care "merg" singure.
Care evidenta? Fabulatiile de pe internet nu sunt "evidenta" pentru nimic, decat eventual pentru ignoranta si credulitatea unora.


e-
Don't believe everything you think.

AlexandruLazar

CitatExcitaţia armonică este o formă de transfer optim între sisteme. Laserul foloseşte pentru pompaj acest procedeu impreună cu sistemul rezonant optic. De asemenea, CONVERTOARELE EHD folosesc surse de pompaj care functionează pe acest principiu, dar şi clopotele, filtrele, multe multe sisteme, selectează valori folosind legea lui Gauss.
Confuzia este deplină dacă asociem sinusoida cu armonia ca sunet. Excitaţia armonică foloseşte impulsuri, mai exact tehnica video - nu ca imagine ci ca domeniu al electronicii. Sensul este de adaptare, transfer maxim de energie între două entităţi între care se face un transfer.

Bine bine, dar în ce constă? Sinusoida n-are nicio treabă cu armonia ca sunet, i se zice "armonic" de la "oscilatorul armonic". Deci, până la urmă care e funcția care descrie această excitație armonică? Ce expresie are, ce mărimi de intrare și ce mărimi de ieșire?

DEM

Nu ştiu ce şcoala ai. Dar capitolul "gâlceavă" l-ai studiat destul de bine.
Am făcut nişte afirmaţii. Le susţin pentru ca ele sunt de notorietate. Faptul că eşti agresiv şi vrei să îţi justific fiecare cuvânt pentru că la şcoală ai chiulit sau ai învăţat pentru note, este altceva. Nu voi intra în acest joc. Sunt altele mai bune de facut decât să duc o polemică absurdă cu cineva care defineşte "abureala" ceea ce nu a învatat la timpul potrivit. Aici este un loc pentru exerciţiu mental şi nu pentru orgolii sau aratat muşchii cervicali(mă vei întreba unde sunt dispuşi sau dacă exista aşa ceva...)
     Răspunsul la toate întrebarile puse a fost dat înainte să le concepi, încearcă să gândeşti logic dacă tot ai taiat "gratuit". În permanenţă primim dar în trufia noastră nu acceptam că generozitatea altora merită măcar respectul aprecierii, şi nu aprecierea ca "aberaţii" a ceea ce nu înţelegem.

Propun să ne oprim aici, discuţia nu este utilă nimănui. Dacă nu înţelegi ceva, caută, întreabă şi apoi vino cu argumente contra, pentru ca astfel să putem discuta la acelaşi nivel. Deocamdată "aburelile" mele te depăşesc şi mi-e teamă ca dacă "voi risipi ceaţa" te vei face de ruşine în faţa colegilor de forum pentru nivelul superficial, mascat prin aroganţă ori superioritate.
O mostră. Mă întrebi de cele cinci forţe. Nici măcar atât nu ştii? Nu ai auzit de contopirea a patru dintre ele în teorii acceptate iar a cincea.....Gravitaţia, nu are încă perechea prin care se pote unifica, aşa cum a visat Einstein, toate, într-o singură teorie? ...
În fine, ne oprim aici.
Voi răspunde doar acelora care ştiu să pună întrebări, sau o fac măcar într-un mod respectuos.
dem :(

Electron

Citat din: DEM din Martie 27, 2011, 05:10:45 PM
vrei să îţi justific fiecare cuvânt pentru că la şcoală ai chiulit sau ai învăţat pentru note, este altceva.
Atacurile la persoana nu sunt acceptate pe acest forum. Eu ti-am pus intrebari legate de afirmatiile tale, nu e nevoie sa te legi de activitatea mea scolara despre care iti dai cu presupusul in mod nesimtit si irelevant.

Citatcineva care defineşte "abureala" ceea ce nu a învatat la timpul potrivit.
Nu asa definesc eu abureala. Abureala e ceea ce faci cand redefinesti concepte consacrate dupa bunul plac obtinand afirmatii aberante in contextul serios pe care doreste sa-l pastreze acest forum.

CitatAici este un loc pentru exerciţiu mental şi nu pentru orgolii sau aratat muşchii cervicali(mă vei întreba unde sunt dispuşi sau dacă exista aşa ceva...)
Ti-am adresat intrebarile de mai sus pentru a-ti da ocazia sa-ti demonstrezi capacitatile mentale si argumentele pe care le ai. Asta e rolul acestui loc.

CitatRăspunsul la toate întrebarile puse a fost dat înainte să le concepi,
Iar tacticile astea ridicole? Daca raspusurile au fost date, te rog sa indici exact (de preferinta prin citate) care sunt ele.

Citatîncearcă să gândeşti logic dacă tot ai taiat "gratuit".
Incearca sa raspunzi la intrebari, daca ai cumva integritate intelectuala.

CitatPropun să ne oprim aici, discuţia nu este utilă nimănui.
Propun sa nu pretinzi ca ai puterea sa decizi cui serveste o anumita discutie, mai ales cand eviti raspunsurile la cateva intrebari directe.

CitatDacă nu înţelegi ceva, caută, întreabă şi apoi vino cu argumente contra, pentru ca astfel să putem discuta la acelaşi nivel.
Pai asta si fac. Am cautat logica in ceea ce ai afirmat bombastic pe aici si negasind-o am pus intrebarile de mai sus. Contra-argumentele le vei primi pe baza raspusurilor pe care le vei da, daca o vei face, desigur.

Primul pas este sa clarificam conceptele folosite de fiecare. Ceea ce ai afirmat tu despre randamente denota ca folosesti niste definitii aiurea pe care, intr-o discutie serioasa, trebuie sa le clarificam si sa vedem ce relevanta au. Daca te feresti sa clarifici aceste lucrui, inseamna ca nu doresti sa discuti serios, ci doar sa faci afirmatii gratuite (sic) si desigur irelevante.

CitatDeocamdată "aburelile" mele te depăşesc
Ai cam mult tupeu sa faci asemenea afirmatii. Oare chiar nu ai rusine deloc?

Citatşi mi-e teamă ca dacă "voi risipi ceaţa" te vei face de ruşine în faţa colegilor de forum pentru nivelul superficial, mascat prin aroganţă ori superioritate.
Ce induiosator! Adica vrei sa ma protejezi in fata "colegilor de forum" ? Tu chiar vorbesti serios? Eu imi asum cele spuse si daca la final se va dovedi ca am gresit asta va fi problema mea. Daca asta te impiedica sa raspunzi la intrebari, n-ai nici o grija, nu ma supar daca ma vei "face de rusine".

Intrebarile mele raman in picioare si astept raspunsuri serioase la ele.

CitatMă întrebi de cele cinci forţe. Nici măcar atât nu ştii? Nu ai auzit de contopirea a patru dintre ele în teorii acceptate iar a cincea.....Gravitaţia, nu are încă perechea prin care se pote unifica, aşa cum a visat Einstein, toate, într-o singură teorie? ...
Am intrebat ca sa vad in primul rand la ce te referi, pentru ca apoi sa ajungem sa vorbim despre relevanta acestei remarci facute de tine (despre "a sasea forta") in discutia de fata. De ce ti-e frica sa concretizezi afirmatiile tale?

CitatÎn fine, ne oprim aici.
Esti liber sa te "opresti" unde doresti. Pacat insa ca nu doresti sa porti o discutie serioasa pana la capat.

CitatVoi răspunde doar acelora care ştiu să pună întrebări, sau o fac măcar într-un mod respectuos.
Mod respectuos? Tocmai tu esti cel care a lansat atacurile la persoana aici, eu incerc sa-ti atrag doar atentia sa ai grija ca asa ceva nu e acceptat pe acest forum, dorind sa avansam discutia cu argumente nu cu insulte.

Astept sa-ti retragi insultele lansate pana acum fata de mine si sa raspunzi la intrebari, daca ai integritate intelectuala suficienta.


e-
Don't believe everything you think.

sicmar

@DEM
De ce n-ai spus, de la început aşa, maestre barosan?
Păi, nu-i de ici de colo să fie pe forum cineva care vrăjeşte cu a şasea forţă!.
Să vezi scriitura unui perpentum mobile excitat armonic!.

P.S.
Să port cravată violet când citesc?
Ar fi de folos ceva descântece de argint-viu?

Mishulanu

Citat din: DEM din Martie 27, 2011, 02:52:49 PM
Orice plantă sau orice organism viu, produc mult peste ceea ce consumă. Unii oameni însă sunt defecti şi consumă cu mult mai mult decât produc, aceasta însă tot ca urmare a intervenţiei "creatoare" a produselor sociale
Nici o planta sau orice alt organism viu nu produce energie neta, ci doar consuma. Singura entitate care produce energie neta este soarele, prin fuziune nucleara. Odata ajunsa pe Pamant, energia asta e prelucrata si transformata in o gramada de feluri, iar o parte este consumata de formele de viata existente pe planeta noastra.

CitatPână atunci însă, în faţa evidenţei, va trebui să acceptăm că există perpetuum mobile şi să ne facem cruce la minunăţii sau blestemăţii care "merg" singure.
Poti da un exemplu de perpetuum mobile?

Anatol

Inteligenti oameni la Romania, dar practica intrece gramatica!
Referitor la legile termodinamicii, cine s-a gandit cu zece ani in urma ca e posibil aceste becusoare diod, care consuma 10% energie din cata lumina produc, cuptorasul cu microunde la fel.
Daca ar fi acest site unul care, in acest topic,(ori propunerea cu electrodul special) sa caute daca intradevar japonezii au gasit o fregventa speciala pentru descompunerea apei, si de facut un generator de fregventa variabila, unde se poate conecta tensiuni diferite, si de incercat de descompus apa la practica , atunci discutiile vor fi altele.

AlexandruLazar

Citat din: Anatol din Martie 27, 2011, 08:03:52 PM
Inteligenti oameni la Romania, dar practica intrece gramatica!
Referitor la legile termodinamicii, cine s-a gandit cu zece ani in urma ca e posibil aceste becusoare diod, care consuma 10% energie din cata lumina produc, cuptorasul cu microunde la fel.

Fii serios. Cuptorul cu microunde e cunoscut de prin anii '50, LED-urile cam tot de pe-atunci. Nu văd ce treabă are asta cu ce am discutat până acum.

Încă o dată -- răspunsul la întrebarea asta se poate da simplu și la obiect sub forma unei funcții matematice, nu-i nevoie de nicio gâlceavă. Care e expresia acelei excitații armonice de care vorbești?

Anatol

Fii serios. Cuptorul cu microunde e cunoscut de prin anii '50, LED-urile cam tot de pe-atunci. Nu văd ce treabă are asta cu ce am discutat până acum
-aceste constructii au un randament de 500% fata de legile termodinamicii.?
Si poate si apa sa fie descompusa cu 3 banuti?

DEM

@Sicmar
Barosane? în jargon ţigănesc mă onorezi, mulţumesc. Poţi discuta cu mine deschis ....la minte, dar şi cravata o poţi slăbi puţin. A şasea forţă trebuie să existe, chiar se manifestă şi poate fi controlată de cei care pot levita, iar cine o va descoperi, cu siguranţă va fi demn de un premiu Nobel.
Lasă miştocăreala si documentează-te. Un perpetuum mobile avem în Bucureşti, chiar dacă sintagma este incorectă.

@Mishulanu. Nu există energie ci doar expresia mc2 care spune altceva, materie care poate produce lucru mecanic. Plantele consumă şi produc în cadrul unui biotop, conform unui ciclu, rezultanta fiind una greu de egalat prin acţiunea umană. Nu este puţin lucru circuitul carbonului, al oxigenului şi apei, dar şi multe alte beneficii mediului în care trăiesc.
Vorbeam însă despre motorul cu apă, mai exact cu hidrogen. Plantele cu frunze palmate produc în urma fotosintezei, hidrogen iar cele cu frunze aciforme, oxigen.

@Anatol. Corect. Magnetronul a fost construit de englezi prin 1939 iar aplicaţia civilă pentru cuptorul cu microunde în SUA, prin anii 50. Randamentul acestuia este derizoriu, chiar acum la zeci de ani de dezvoltare. Led-urile mult mai târziu, abia în ultimii ani optoelectronica a trecut la producţii economice profitabile. Poate era vorba despre tuburile NIXIE, cu descărcare în gaze.

Da, în curând şi apa va putea fi descompusă cu 3 bani(depinde si de cantitate).

Apreciez întrebările sau chestiunile ridicate inteligent. Şi le voi răspunde pe măsură.

AlexandruLazar

CitatLed-urile mult mai târziu, abia în ultimii ani optoelectronica a trecut la producţii economice profitabile. Poate era vorba despre tuburile NIXIE, cu descărcare în gaze.

E bine că ești de acord cu mine dacă pare postat de alt user (Anatol n-a dat folosit quote la postul meu de mai sus ;D). Dar oricum, dimpotrivă -- LED-urile au apărut mult mai devreme (1927); cele de eficiență energetică mare, bune pentru iluminat, sunt de prin anii '70 ce-i drept.

Deci cum e cu excitația aia armonică?

Anatol


DEM

Citat din: AlexandruLazar din Martie 27, 2011, 11:19:40 PM
CitatLed-urile mult mai târziu, abia în ultimii ani optoelectronica a trecut la producţii economice profitabile. Poate era vorba despre tuburile NIXIE, cu descărcare în gaze.
E bine că ești de acord cu mine dacă pare postat de alt user (Anatol n-a dat folosit quote la postul meu de mai sus ;D). Dar oricum, dimpotrivă -- LED-urile au apărut mult mai devreme (1927); cele de eficiență energetică mare, bune pentru iluminat, sunt de prin anii '70 ce-i drept.
Deci cum e cu excitația aia armonică?


Da, ai dreptate, am cumulat raspunsurile. Pentru exactitate redau din wikipedia, în 27 era mult prea devreme.

"Efectul de electroluminiscenţă a fost descoperit în 1936 de către cercetătorul Georges Destriau, în laboratorul fizicienei atomiste Marie Curie. Descoperirea a fost dezvoltată în anii următori până la un produs de serie, o folie luminiscentă. În 1962 a fost descoperită dioda electroluminiscentă, LED, un produs semiconductor care emite lumină dacă i se aplică tensiune electrică.(http://ro.wikipedia.org/wiki/Electroluminiscen%C8%9B%C4%83)"


Referitor la excitaţia armonică, răspunsul este mult prea simplu, dar si neprofesional să discut soluţii tehnologice pentru care mii de cercetatori se străduiesc, în speranţa obţinerii unor randamente superioare în obţinerea hidrogenului.
Există în schimb pe Youtube realizari ale unor amatori care folosesc acest procedeu. Cam barbar, dar pentru un electronist sau un fizician - teoretician ori experimantalist, sintagma folosită de mine este de maximă exactitate şi eficienţă.

Domeniul nu mă interesează practic, am postat aici pentru divertisment şi ....descoperirea unor tineri inteligenţi.
dem :)

Anatol

Ma duc in dictionar sa caut cei aceia exitatie armonica.

Dem@ Secretile levitatiei sant niste smecherii si multe se gasesc la youtube, desi iluzionistii profesionali rusi sustin ca au oponenti mai puternici din cauza tehnologiilor inalte ce le folosesc.

AlexandruLazar

CitatReferitor la excitaţia armonică, răspunsul este mult prea simplu, dar si neprofesional să discut soluţii tehnologice pentru care mii de cercetatori se străduiesc, în speranţa obţinerii unor randamente superioare în obţinerea hidrogenului.
Există în schimb pe Youtube realizari ale unor amatori care folosesc acest procedeu. Cam barbar, dar pentru un electronist sau un fizician - teoretician ori experimantalist, sintagma folosită de mine este de maximă exactitate şi eficienţă.

Ok, ok, deci până la urmă care e expresia ei ;D?