Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

O dată pe an, chimia contemporană își prezintă noutățile la București

Creat de SilviaMtP, Mai 20, 2010, 05:06:05 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

SilviaMtP

Cea de-a douăsprezecea ediție a Simpozionului naţional cu participare internaţională "Conferinţele de Chimie Contemporană", organizat de Syscom 18 și S.C. Biblioteca Chimiei S.A., desfășurată în data de 14 mai a.c. la București, a reunit peste 100 de specialişti, personalități de marcă din peisajul științific românesc și internațional. Manifestarea științifică a fost onorată de prezența domnului Academician Ionel Haiduc, Președintele Academiei Române.
Conferințele de Chimie Contemporană vizează prezentarea rezultatelor din mai multe domenii ale chimiei, cu accent pe domenii de vârf (tectonică moleculară, nanotehnologii, știinţa şi ingineria mediului). Manifestarea academică permite cercetătorilor din România să ia contact direct şi să stabilească colaborări reale cu cercetători din mai multe ţări, implicaţi în programe internaţionale de cercetare. Conferințele de Chimie Contemporană urmăresc dezvoltarea de noi direcţii de cercetare, în domeniile de vârf ale chimiei, cu implicaţii economice şi sociale.
Prezentările susținute de invitații din mediul universitar și științific au evidențiat ultimele descoperiri în domeniul chimiei contemporane, punctând problemele actuale ale chimiei, direcțiile majore de cercetare în chimie, situația și perspectivele industriei chimice.
Prof. Dr. Ing. Mir Wais Hosseini a deschis reuniunea cu lucrarea "Tectonica moleculară: de la unități structurale la arhitecturi cristaline". Lucrarea profesorului Hosseini tratează formarea rețelelor moleculare, fenomen a cărui cercetare științifică se află încă la început, dar care își găsește aplicabilitatea în generarea de rețele controlate structural.
Bogdan Simionescu, membru al Academiei Române și directorul Institutului de chimie macromoleculară ,,Petru Poni" din Iaşi, este unul dintre promotorii români ai cercetărilor care au perspectiva unei aplicaţii practice. Lucrarea prezentată în cadrul Conferințelor de Chimie Contemporană, "De la polimeri funcționali la arhitecturi macromoleculare", accentuează importanța polimerilor funcționali ca elemente de construcție versatile pentru obținerea de arhitecturi nanostructurate și noi materiale plastice.
În cadrul celei de-a patra ediții a Conferinţelor de Chimie Contemporană, ca în fiecare an, au fost decernate premiile acordate autorilor celor mai bune articole publicate în ,,Revista de Chimie" şi ,,Revista Materiale Plastice", ambele finanțate din fonduri proprii de compania Syscom 18.
Evenimentul a fost organizat de Syscom18, în colaborare cu S.C. Biblioteca Chimiei S.A., Revista de Chimie, Revista Materiale Plastice, sub egida Academiei Române şi a Societății de Chimie din România. Reuniunea a avut loc la Hotelul Athenee Palace Hilton, sala Diplomat.

b12mihai

Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Si eu sunt de acord. Am rugat-o pe Ioana sa promoveze evenimentul pe site.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

SilviaMtP

Multumiri!
Si daca avem noutati din domeniu, cu mare drag va dam de stire!

Adi

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

blabla24

Anul acesta in septembrie daca nu ma insel are loc si ICOSECS 7 (International Conference of the Chemical Societies of the South-East European Countries) ce se va desfasura la Bucuresti. Conferinta se organizeaza o data la 2 ani si printre tarile organizatoare din anii trecuti se numara: Grecia-1998 si 2000, Romania-2002, Serbia-2004, Macedonia-2006 si Bulgaria-2008. De organizare se ocupa Facultatea de Chimie din cadrul Universitatii din Bucuresti in colaborare cu alti parteneri (imi cer scuze dar nu-mi mai amintesc firmele...le stiam acum cateva saptamani).

Adi

Ma bucur sa aud ca se organizeaza conferinte internationale si in Romania. Acestea intaresc colaborarea stiintifica cu oameni din alte tari si astfel intaresc experienta stiintifica a tarii noastre.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro