Buna ionut si multumesc pentru comentarii.
Cred ca in modelul BB, la momentul zero, dimensiunea Universului nu era zero ci nedeterminata. In acest moment cam toate caracteristicile Universului actual diverg si nu mai au sens. Asta reflecta lipsa noastra de informatie cu privire la acel moment.
Si eu incercam sa subliniez ca dimensiunea Universului era diferita de zero. Chiar daca aceasta e nedeterminata as zice ca suntem siguri ca era
nenula. Eu am ridicat problema existentei acelui "spatiu" inainte de BB.
Particula asta elementara care era universul o consideri ca fiind localizata intr-un spatiu exterior? Din TR cred ca rezulta ca la moment 0 spatiul (Universul) era infasurat datorita energiei "infinite" concentrate intr-un singur "punct". Deci acea particula elementara din ipoteza ta ar trebui sa fi fost cam tot ce exista. In exterior nu era nimic, nici macar spatiu. E vreo deosebire intre BB si modelul tau aici?
Nu cred ca exista ceva in afara Universului, nici macar spatiul. Problema
mea este aceea ca nu-mi pot imagina "nimicul" din afara universului. Neexistand nici timp nici spatiu, nu putem spune "cand" si "unde" a avut loc Big-Bangul.
Deosebirea fata de BB e aceea ca nu a existat o "explozie" initiala.
Voi incerca o analogie "2D":
Avem un ecran TV.
1. O "particula" (una singura!) loveste ecranul si "explodeaza", imprastiindu-se pe toata suprafata lui, formand o imagine pe ecran. Asta e teoria BB.
2. Particula loveste centrul ecranului, dupa care se deplaseaza cu viteza pe suprafata ecranului ca un prompter (fara sa se "dilate" sau sa se imprastie), formand aceeasi imagine. Asta e ipoteza mea.
Teoretic, un observator extern nu ar putea sa spuna care varianta e corecta.
Banuiesc ca ai vrut sa spui impulsul in loc de viteza.
Da, asa e.
Nu cred ca interpretarea asta chiar merge. Am mai spus si in alte posturi. Principiul de incertitudine al lui Heisenberg se refera la lipsa de informatie cu privire la o anumita stare cuantica. Pe masura ce micsoram cutia pierdem din informatia cu privire la impulsul electronului. Asta nu inseamna ca electronul isi mareste sau micsoreaza impulsul. Impulsul electronului ramane acelasi atata timp cat el este liber numai ca din punct de vedere teoretic noi nu il mai putem determina cu aceeasi precizie atunci cand ii stim pozitia foarte bine.
Eu inteleg ca o particula e caracterizata de ambele "coordonate" (impuls si pozitie). Indiferent care e "ponderea" intre informatiile despre una si despre cealalta, informatia generala despre particula respectiva e aceeasi.
Inteleg analogia pe care vrei sa o faci. Trebuie insa sa ma lamuresti daca in modelul tau spatiul si Universul sunt lucruri diferite sau au o evolutie strans legata. Daca grosimea peretilor cutiei este infinita, cum ar fi putut trece el de peretii cutiei?
Cu privire la sintagma "teoria oficiala" cred ca termenul asta induce in eroare multa lume si unora le da un sentiment ca exista undeva o autoritate care dicteaza "teoria oficiala" in detrimentul oamenilor cu idei (e cazul, de exemplu, userilor din grupul Sandokan si altii).
Asa cum am spus mai sus in "afara" Universului nu exista spatiu (la fel ca in cazul teoriei BB). Prin "pereti de grosime infinita" incerc sa "definesc"
nimicul 
Am folosit sintagma "teorie oficiala" pentru a ma referi la teoria acceptata oficial
in acest moment. Nu am folosit-o in sens peiorativ.