Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Modelul de Univers al lui Paul

Creat de paul, Ianuarie 18, 2009, 11:21:22 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Anatol

 Am internet mobil , cum pot face o donatie paypal?

AlexandruLazar

Nu ştiu sigur, pentru asta va trebui să iei legătura cu Adi.

Adi

#47
Citat din: Anatol din Decembrie 09, 2010, 05:03:19 AM
Am internet mobil , cum pot face o donatie paypal?

In stanga sus pe site la StiintaAzi.ro e mare logo-ul cu paypal. Dai click acolo si te duce la formular. Mersi mult! Apreciem donatiile, pentru plata hostingului, sau premii pentru voluntari. Te asteptam!

PS. Nu mai stiu de ce, dar nu mai era afisat pe site. Acum l-am afisat iar unde am zis, in stanga sus pe Stiinta Azi.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Anatol

Prin paypal  de pe cartele bancare se face donatia? Si aici pe site gasisem undeva si un cont bancar unde as putea trimite donatia,nu-l mai pot gasi.Eu nu ma folosesc de carduri bancare, nu am necesitatea.

Anatol

Referitor la universul virtual.

  De la inceput se poate de creat doar cateva sute de particole virtuale doar cu proprietatea de a se atrage intre ele(cu o oarecare putere de atractie), care ar trebui sa formeze sfere automat, chear in spatiul cela virtual.?
Asemenea istorie este la picatura de apa , ia singura capata forma sferica pe principiile: lucrarea se afla in topicul de mai jos "Modelul lui Anatol Croitoru",punctul.3.

Si aciasta ar fi o descoperire de acum?, orce nucleu cunoscut din natura noastra trebue sa aiba forma sferica pe acest principiu. Si as avia propuneri cum mai departe de ajuns la un univers virtual(pentru lucrari de laborator) sa ajunga sa  corespunda cu realitatea.

Si pana cand aici nu trebuesc investitii mari la programare(?), conlucram, impreuna cautam sa descoperim.Dar daca necesita mai multi bani,  eu am sa vin si aici cu sustinere financiara, din partea mea sa se stie ca la un oarecare proect pot veni cu cate aproximativ o suta de euro.
     

D-nul AlexandruLazer pe pagina trei a acestui topic , mi se pare ca mi-a ramas ultima adresare ne citita?     

AlexandruLazar

Adevărat -- bine că mi-ai adus aminte, o citisem dar imediat înainte să plec la muncă şi când m-am întors am uitat să mai răspund :).

Citat din: Anatol din Decembrie 09, 2010, 04:38:01 AM
Eu consider ca intre soare si planete se face schimb de gravioni. -De ce planetele se rotesc in jurul acselor sale ?

Ce-i drept, din câte înţeleg, cam asta e ideea pe care se pedalează acum, deşi sucitul ăsta de graviton încă n-a fost detectat. Totuşi e cale lungă de la schimbul de substanţă până la gravitoni. Pe de-o parte, fiindcă ei nu au masă deci ne pune ceva probleme referitoare la ce înţelegem prin schimbarea proprieţăţilor; pe de altă parte fiindcă, dacă doar asta ar fi mecanismul pentru asemenea catastrofe şi schimbări climatice, nu e clar de ce gravitonii de pe vreun obiect de la mama naibii ar fi mai altfel decât cei de aici.

CitatAtomii au valenta, valenta e un fenomen mult mai complicat decat cunoaste stiinta, ei pot schimba valenta particolelor ce vin de la soare spre pamant

Dacă te referi la schimbarea valenţei gravitonilor, asta e destul de puţin probabli să se întâmple fiindcă ei nu au aşa ceva :).

Citatcand e eclipsa de luna se intalnesc niste fenomene fara raspuns(Nu le mai tin minte)

Da, n-ar fi rău să încerci să ţi le aminteşti -- eu n-am auzit încă de vreunul :).

Edit: referitor la celălalt post al tău recunosc că n-am înţeles mare lucru :). Sigur că în mintea noastră putem "creea" orice, inclusiv câteva sute de particule care să să aibă proprietatea de a se atrage între ele. Asta nu e neapărat ceva revelator cu privire la lumea înconjurătoare.

Anatol

 In acest topic mai sus Radhoo a propus de a crea un univers virtual pentru lucrari de laborator. Cunoasteti programe unde se pot face lucrari de laborator la calculator, la chimie de pilda, acolo este prevazut totul ca in realitate,se fac experimente chimice de laborator pentru elevi, numai ca la  calculator. Nu  se vorbeste in mintea noastra sa creem un univers virtual, ci la calculator.
Mai revin la celelalte discutii.
 

Anatol

Ce voi spune eu de graviton , Electron le numeste fabule, deci ipoteze.
Planeta se roteste in jurul axei sale fiindca face schimb de substante, dati sa cautam  planetele merg ca niste roti pe soare ci nu merg ca niste roti perpendicular fata de soare? Unde de gasit aciasta informatie?
Aciasta trebue sa se petreaca fiindca concentractia fluxului se mareste si ea tinde sa se indeparteze,dar din cauza gravitatiei ea se roteste  fiindca cade,  in directia ceia de rotatie ,isi gaseste loc gol ,mai este si enertia acum.
Adi a raspuns in alt topic , despre orbite dar nu au fost date care sa contrazica 100% probabilitate, ca planetele se mentin pe orbite plutind pe fluxul ce se degaja din ele.

Incalzirea globala,a sistemului solar, este probabil  legat de efecte de catalizator pentru termo reactiile de pe soare, se refera probabil la locul unde sistemul nostru solar se afla in galaxie. Si asteroidu acesta cu orbita ovala cum se formeaza aciasta orbita oare???. Dar el are nucleu?



AlexandruLazar

CitatPlaneta se roteste in jurul axei sale fiindca face schimb de substante, dati sa cautam  planetele merg ca niste roti pe soare ci nu merg ca niste roti perpendicular fata de soare? Unde de gasit aciasta informatie?

Când vorbim de gravitoni, aşa cum credem noi că ar trebui să fie, trebuie să înţelegi că nu vorbim de nişte particule în sensul uzual, ca o particulă de praf, ci în sensul fizicii particulelor. Gravitonii nu au nici masă nici întindere fizică (lungime, lăţime) şi nu creează gravitaţie împingând corpurile, ca un motor cu reacţie, ci mediind interacţiunile dintre ele.

CitatIncalzirea globala,a sistemului solar, este probabil  legat de efecte de catalizator pentru termo reactiile de pe soare, se refera probabil la locul unde sistemul nostru solar se afla in galaxie

Reactiile din soare nu sunt reacţii termonucleare.

CitatSi asteroidu acesta cu orbita ovala cum se formeaza aciasta orbita oare???.

Nu este o orbită ovală ci eliptică, şi din fericire cu privire la felul cum ea se formează ne-a luminat taica Newton în urmă cu multe secole.

Anatol

Eu gasesc pe internet  , ca pe soare este si reactie termonucleara,
Referitor la gravitoni raspuns nici stiinta inca nu are, si cand cauti raspuns poti sa mai faci si greseli. Dar sant unele lucruri interesante cum ; planetele aviau viteza de miscare si trecand pe langa soare , datorita interventii gravitatiei au capatat orbite, iar stelele in galaxie ca se roteste tot se abat de la linia dreapta de miscare, si toate galaxiile se tor rotesc.
Dar mai caut pe net si mai revin .
  Referitor la universul virtual, am sa caut singur un programist, sa facem ce nu ma inteleg cu fizicienii de aici, si o sa mai discutam.

AlexandruLazar

CitatEu gasesc pe internet  , ca pe soare este si reactie termonucleara,

Corect -- încâlceala de aici e de terminologie. Într-o vreme ştiam că termenul se foloseşte exclusiv pentru reacţiile de fisiune, nu şi pentru cele de fuziune. Greşeala e în terenul meu ;D.

Anatol

Este deosebire dintre "Forta superficiala" si "Modelul universului" . Aviam critici ca eu am dat denumirea de forta superficiala. Si universul si picatura de apa si protonul si gravionul, toate stau la baza legilor forta superficiala. In topicul "Modelul lui Croitoru Anatolie" de mai jos, eu am incercat sa dau raspuns la fenomenul "forta superficiala". Adi era de partea mea de la inceput , iar comunitatea la atras de alta parere.Intelegenta si intelectul pot fi diferite la om.
http://rusnauka.narod.ru/lib/phisic/super/superforce.htm

Referitor la universul virtual, mai departe ce am propus mai sus. De fapt eu propun de a face un model de univers virtual, prin intermediul fortei superficiale virtuale.

De la inceput se poate de creat doar cateva sute de particole virtuale doar cu proprietatea de a se atrage intre ele(cu o oarecare putere de atractie), care ar trebui sa formeze sfere automat, chear in spatiul cela virtual.?
Asemenea istorie este la picatura de apa , ia singura capata forma sferica, 
asemenea sa format si primile sfere, cele mai mici particole a naturii noastre.

Daca se primeste acest mic experiment mai este probleme cu timpul virtual,viteza lor  de miscare, poate mai trebue ceva,?.
Se poate de ajuns la cele trei particole elementare ce formeaza atomul dar  trebuesc un numar fantastic de particole virtuale.
In acest spatiu virtual particolele vor capata forme sferice, unele sfere vor dovedi sa acumuleze necesarul,iar unele nu, si vor incerca sa se alipeasca de alta sfera, va fi in miscare. Unele vor fi cu putin mai multe particole in sfera formata iar altele cu putin mai putine, cele sfere cu mai putine particole vor forma sfere formate de acum din sfere, vor incepe sa circule cautandusi locul,. Vor vi impulsuri, activatii a mai multor sfere,care se vor incepe a deplasa. Aici e mult de lucru cu circulatia  fluxurilor de particole ,formate de sffere din sfere din sfere... din particole ca sa se ajunga sa se  formeze particolele elementare virtuale, sa fie asemanatoare cu cele din realitatea noastra.
  Dar pentru mine este o realitate la 99%,fiindca nu se poate de stiut de unde sau format anumite activatii, precum marea explozie ce a format universul nostru. Chear si fortele electromagnetice,gravitonii trebue sa fie de natura aciasta a fluxuriloer de sfere degajatoare , ia trebue sa reprezinte un colb(cu orientatie) de anumite particule(de asemenea sfere degajatoare) mult mai mici, care in urma factorilor care da nastere a acestor forte electromagnetice, isi incep a cauta locul.
  Interactiunea dintre micro cu macro fizica ne arata ca totul este format din aceleasi particole ce formeaza fizica particolele elementare.
Daca nu este sustinut de fizicieni, desigur nu pot apela la Radhoo, ca este un raspus la propunerea lui ca programist. Dupa cum am spus am sa caut singur un programist, in Basarabia sant de trei ori mai eftini, eu,aici, cu Radhoo pot numai conlucra.

Si inca ceva, nu mai primesc nici o critica ca fabula mea referitor la fenomenul forta superficiala, nu coincide cu realitatea, desi este interesant, si constructiv si caile  altilor


Anatol

http://www.forum.santamia.ro/showthread.php/despre-gravitatie-861.html?s=84c24311028dc11d4efe4bd80cd9a8f5&p=12630

Aici si in mai multe locuri pe internet, se pune intrebarea referitoare la orbitele eliptice, pe cand ele trebue sa fie in forma de cerc. Si vad ca raspunsurile oricum sant de genul fabulilor:

De ce elipsoid? Daca este elipsoid atunci gravitatia nu este uniforma in toate directiile. De ce nu este uniforma? Tine cumva de structura interna a materiei din care este format Pamantul? De densitatile diferite ale materiei? 

Când într-un nor cosmic se manifestă forţa atracţiei gravitaţionale se obţin după o vreme corpuri care pot să aibă forme ciudate. Şi unele chiar aşa şi sunt. Dacă corpul depăşeşte o anumită dimensiune atunci intervin şi alte proprietăţi ale materiei, iar dacă mai există şi altceva decât forţa atracţiei universale cu atât mai complicate devin lucrurile, pentru că este vorba de o problemă de echilibru dinamic al forţelor care acţionează. Dacă există posibilitatea ca forma să se schimbe ea se schimbă. Principiul călăuzitor este cel al minimului energiei. Aproape peste tot în fizică acest principiu se verifică: lăsată în pace, materia "se aranjează" astfel încât consumul de energie să fie minim, indiferent de natura forţelor care se manifestă.
Chiar dacă forma este elipsoid în exteriorul lui forţa de gravitaţie datorată exclusiv lui este aceeaşi. Influenţele de la Lună şi Soare, în principal, sunt cele care duc la distorsiuni dinamice ale câmpului gravitaţional terestru.


AlexandruLazar

Anatol, motivul pentru care orbitele sunt eliptice, parabolice sau hiperbolice se poate demonstra destul de uşor pornind de la legea gravitaţiei şi folosind matematică de nivel nu mai mare de clasa a 11-a. Nu se studiază la şcoală dar e prin primele zeci de pagini ale oricărei cărţi de astrofizică sau mecanică celestă. Faptul că unii se apucă de făcut filosofii abstracte pe seama formei orbitelor nu arată că e ceva în neregulă cu ideea noastră despre univers, ci numai ca nu s-au deranjat nici măcar să studieze bazele mecanicii şi astronomiei.

Anatol

Pai cand sau facut formulele sa luat in consideratie ca egzista masa, forta de gravitate,... fara ca sa dee raspuns ce reprezinta acest fenomen de masa,... Pentru aplicare e normal, dar multi cand studiaza simt acest nedeajuns de informatii. Eu cu 7-9 ani in urma cand am prezentat teoriile mele la Chisinau aviam dictionarul de fiziica cu mine, si la convorbire mi-a fost usor sa arat ce vreau eu sa spun.
Orbite eliptice este clar, mai intervine influenta altor planete, numai soarele e.
Dar daca cineva crede ca dintr-o sfera ca planeta se degaja gravitoni , si se mai uita ca o particula poate parasi atomul numai daca capata aproximativ viteza luminii, si aceste teorii nu sant de ajuns se pot face si greseli, cum ca sferele plutesc pe fluxul de gravitoni .  Daca planetele plutesc pe fluxuri de gravitoni, ele se pot si misca intr-o careva directie, si aparea si tot felul de forte ca centrifuga,...
Eu consider ca gravitonii nu pot fi doar ca unda , energie,... ci acel colb cosmic in care se transforma toata materia.