Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: Ce parere aveti de aceasta tehnologie a campului unificat?  (Citit de 3209 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

radical-din-1%

  • Vizitator
Ce parere aveti de aceasta tehnologie a campului unificat?
« : Februarie 27, 2009, 10:55:46 p.m. »
EFECTUL MAHARISHI

  UN REZUMAT AL CERCETARILOR

Aceast text insumeaza constatarile si procedurile cercetarilor experimentale asupra  Efectului Maharishi in legatura cu influenta de armonie si progres in societate care rezulta  din practica Tehnologiei Maharishi a Campului Unificat. Efectul Maharishi apare atunci  cind o mica parte a membrilor unei societati participa la aceasta tehnologie - Meditatia  Transcendentala (MT) si programul MT-Sidhi ale lui Maharishi Mahesh Yogi.

Efectul Maharishi este o tranzitie de faza spre o stare mai ordonata si mai armonioasa a  vietii asa cum a fost masurata prin scaderea criminalitatii, violentei, accidentelor si  imbolnavirilor, si imbunatatirea conditiilor economice si a altor indicatori sociologici.  Oamenii de stiinta care au descoperit acest efect l-au denumit astfel in onoarea lui  Maharishi Mahesh Yogi, care a prezis cu 30 de ani in urma ca numai o mica parte din  populatie participind la programul Meditatiei Transcendentale poate fi suficienta pentru  imbunatatirea calitatii vietii intregii societati. In timpul ultimilor  ani, aceasta  transformare a societatii a fost documentata stiintific, la inceput la nivelul orasului si apoi  la nivelul statal si national, si cel mai recent la nivel global - Efectul Global Maharishi.

S-a descoperit ca proportia membrilor unei societati necesara pentru a genera Efectul  Maharishi este un procent (1%) care sa practice Meditatia Transcendentala sau numai  radacina patrata din 1%  care sa participe la practica de grup a programului  MT-Sidhi. Aceasta proportie este atit de mica incit efectele benefice ale Efectului  Maharishi asupra societatii nu pot fi puse pe seama interactiunilor comportamentale ale  participantilor cu alti membrii ai societatii.

Rezultatele indica mai degraba un efect de cimp, prin care o influenta de coerenta  produsa de participanti radiaza in intreaga societate. John Hagelin (1987), un fizician in domeniul teoriei campului unificat, a atras atentia ca registrul mare de distante al  Efectului Maharishi poate fi inteles numai ca fiind produs la nivelul campului unificat al  tuturor legilor naturii, recent identificat de fizica moderna.

Descoperirea campului unificat al legii naturale este probabil cea mai profunda dezvoltare  a fizicii moderne. In timpul ultimilor ani, fizicienii au avut capacitatea de a uni  una dupa alta cele patru forte fundamentale ale naturii. Adincindu-se in  functionarea legilor naturii, fizicienii au descoperit ca fortele si particulele care apar ca  fiind foarte diferite pe scalele de timp si spatiu cu care noi sintem de obicei familiari,  sint in realitate unificate la nivele mai profunde ale naturii. Acest progres a culminat in  formularea recenta a teoriei superstrunelor, care ofera o descriere matematica  completa a campului unificat al legii naturale (Hagelin, 1989). Lagrangianul campului  unificat identifica matematic diversele simetrii ale naturii care unifica toata diversitatea  legii naturale si descrie modul in care campul unificat da nastere tuturor fenomenelor  naturale, prin propria sa dinamica autointeractiva.

Campul unificat este un camp de inteligenta pura al naturii; nu este inert ca materia, ci mai  degraba exprima calitati care in mod obisnuit sint asociate cu constiinta (Hagelin, 1987).  Aceste calitati ale campului unificat pot fi descoperite in Lagrangianul campului unificat.  Acest lucru este indicat de exemplu de superstrunele campului unificat (vezi figura 2) si  este de asemenea adevarat pentru teoriile anterioare ale campului unificat (Hagelin,  1983).

Maharishi Mahesh Yogi (1986) a evidentiat faptul ca timp de mii de ani campul unificat a  fost inteles in traditia vedica a cunoasterii ca un camp de constiinta autoreferential.  Conform lui Maharishi, care a revitalizat aceasta invatatura, Stiinta sa Vedica, indivizii  cistiga experienta directa a campului unificat prin constiinta transcendentala in timpul  practicii Meditatiei Transcendentale si a programului MT-Sidhi, si prin aceasta activeaza  calitatile evolutive si armonizeaza calitatile in individ si in constiinta colectiva. Aceasta  este baza efectului Maharishi. Asa cum a fost descris de Stiinta Vedica a lui Maharishi,  Tat sannidhau vairatyagah - “In vecinatatea acestui Yog [constiinta transcendentala],  sint eliminate tendintele ostile.”

Studiile raportate aici au aparut in multe publicatii de cercetare incluzind: The Journal of  Conflict Resolution, The Journal of Mind and Behavior si Social Indicator Research, si  ele sint republicate in Scientific Research on Maharishi's Transcendental Meditation and  TM-Sidhi program:

Formula pentru crearea coerentei in societate

In 1960, Maharishi Mahesh Yogi a prezis ca atunci cind doar un procent din  populatia unui oras va fi instruita in programul meditatiei transcendentale, va exista o  imbunatatire masurabila in calitatea vietii intregului oras. Primele cercetari stiintifice  asupra acestui efect au inceput in 1974. Acest studiu a descoperit reducerea ratei crimei  in acele orase din S.U.A. in care un procent din populatie a inceput programul MT  (Borland & Landrith, 1976). Cercetari ulterioare au raportat acest efect in numeroase  locuri si el s-a extins si asupra altor indicatori ai imbunatatirii calitatii vietii, controlind  intre timp variabilele demografice si alte posibile ipoteze alternative.
In 1976 Maharishi a introdus programul MT-Sidhi, o practica avansata care accelereaza  dezvoltarea constiintei ce apare in tehnica meditatiei transcendentale. Cercetarea a  demonstrat ca indivizii arata o coerenta sau o integrare mai mare a functionarii creierului  pe durata practicii meditatiei transcendentale si in mod particular in zonele frontale ale  creierului si ca aceasta coerenta este chiar mai mult accentuata pe durata programului  MT-Sidhi. Maharishi a anticipat ca programul MT-Sidhi ar putea avea de asemenea o  putere de influenta mai mare asupra coerentei societatii. Bazindu-se pe discutiile cu  fizicienii, el a prezis ca doar radacina patrata dintr-un procent din populatia societatii  care sa practice impreuna in grup de doua ori pe zi programul MT-Sidhi ar fi suficient  pentru a crea un efect masurabil al coerentei in societate, efectul Maharishi extins.

Formula pentru efectul Maharishi extins, radacina patrata dintr-un procent din populatie,  isi are bazele sale teoretice in principiile fizicii ce descriu cum se combina influentele  coerente pentru a crea o tranzitie de faza la o ordonare sau coerenta mai mare in intregul  sistem. Dintr-o perspectiva a teoriei campului, suma coerenta a amplitudinilor conduce la  o situatie in care sursa individuala contribuie non-liniar la o influenta totala, pentru ca  puterea totala sau intensitatea campului este direct proportionala cu patratul amplitudinii  (Hagelin, 1987).
De exemplu, in sistemele coerente, sa zicem laserii, elementele de coerenta din sistem au  o influenta care este direct proportionala cu numarul lor la patrat, pe cind elementele  incoerente au o influenta proportionala doar cu numarul lor. Ca rezultat, cind un subgrup  proportional cu radacina patrata din totalul elementelor creaza o influenta coerenta,  atunci aceasta depaseste influenta incoerenta a tuturor celorlalte elemente si coerenta  este exprimata in intreg sistemul. In cazul practicii de grup a programului MT-Sidhi,  participantii creaza o influenta coerenta proportionala cu patratul numarului lor. Ca  rezultat, dintre participantii grupului la programul MT-Sidhi, sint necesari doar radacina  patrata din numarul ce participa individual in tehnica de meditatie transcendentala - un  procent - pentru a crea efectul Maharishi.
« Ultima Modificare: Mai 26, 2012, 03:50:08 p.m. de Scientia »