In principiu reactia ta ar fi fost asa cum ti-a explicat profesoara de chimie daca foloseai marmura in loc de creta. Creta este de fapt un amestec de substante continand pulbere de carbonat de calciu si unul sau mai multi lianti (in unele cazuri contine si glicerina iar creta colorata are fireste si coloranti), de obicei se foloseste silicatul de sodiu (sticla solubila) pe post de liant. Otetul nu contine antioxidanti (deoarece acidul acetic este produsul final al oxidarii biochimice al etanolului nu prea mai are la ce sa se oxideze in continuare, mai ales in solutie diluata - aprox 5%) insa contine toate minunile rezultate din fermentarea vinului...
Eu ti-as recomanda sa cauti niste carti de chimie experimentala, unele contin retete diverse si sfaturi practice referitor la ce si de unde poate fi procurat.
Referitor la naftalina trebuie sa te asiguri ca nu este altceva, de cele mai multe ori poti cumpara p-diclorbenzen ca bile antimolii iar vanzatoarea de la chimicale o sa te asigure ca este naftalina...
Daca ai intr-adevar naftalina poti sa o purifici prin sublimare sau prin recristalizare din alcool etilic (poti sa folosesti alcool rafinat) dupa care poti sa o sulfonezi (daca ai de unde sa faci rost de acid sulfuric concentrat) sau sa o nitrezi (cu acid azotic concentrat si acid sulfuric concentrat), daca gasesti permanganat de potasiu poti sa faci anhidrida ftalica, din acizii naftilsulfonici poti sa faci naftoli prin topire alcalina, din alfa-nitronaftalina poti sa faci alfa-naftilamina prin reducere cu Fe, Al, Zn si HCl sau ce acid tare gasesti etc.