Este o abureala totala cu LHc-ul asta
astea vor de fapt sa il foloseasca in scopuri militare acceleratorul(experimentul) pentru a descoperi antimateria=opusul materiei
Iulian, te inseli. In primul rand, antimateria a fost descoperita in 1932, adica acum 78 de ani. In al doilea rand, LHC este un experiment cu totul si cu totul civil, iar cercetarile sunt publicate si pe internet, incat orice om (inclusiv teroristii) le pot citi. Tu de unde ti-ai format aceasta opinie? Pe ce informatii te bazezi?
si din cate stiu eu antimateria este cea mai puternica sursa de energie cunoscuta de oameni
Apare deseori la tine expresia "din cate stii tu". Pai uite ca iarasi stii gresit. De unde stii astea?
din cate imi amintesc(poate gresesc) randamentul de eliberare a energiei este aproximativ in proportie de 100%
Sigur, materia si antimateria se anihileaza, aici ai dreptate, numai ca ... {vezi mai jos}
Din ea se poate fabrica arme incredibil de distructive
daca mai retin eu bine o cutie de chibrite de antimateerie poate distruge 2 orase ca bucuresti
Numai ca nu poti fabrica arme cu antimaterie, pentru ca ar trebui sa tii antimateria intr-o cutie ca sa faci arma, nu? Si cutia e din materie. Si atunci antimateria s-ar anihila cu peretii cutiei, care sunt din materie, si ar elibera energie si nu ai face arma.
ea se mai poate folosi si in scopuri economice adica 2 linguri mari de lemn de antimaterie poate alimenta cu energie o tara ca romania timp de o saptamana
Insa acum sa scoatem la iveala lucruri periculoase legate de antimaterie:
La fel, da, daca ai antimateria si o poti stoca intr-o cutie, da, poti obtine energie iarasi. Dar intervine intai problema obtinerii de energie in mod controla, iar nu ca o explozie mare. In al doilea rand, ca sa produci si sa stochezi antimateria iti trebuie energie. Deci consumi energie ca sa faci antimateria ca apoi sa o folosesti. Asadar prin metoda asta nu poti produce energie mai multa decat ai bagat.
1.Este extrem de instabila,de exemplu ea explodeaza cu orice intra in contact,sa dovedit ca explodeaza chiar si la contactul cu aerul(asta ar insemna sinucidere curata pentru intreaga lume)
La LHC cand se ciocneste un proton si un proton este vorba de energia ciocnirii dintre o libelula si o alta libelula. Chiar daca se produce animaterie (si se produce), se dezintegreaza imediat, iar particulele produse sunt "fotografiate" de detectorul de particule. Animateria produsa nu are deci cum sa aiba energie mai mare decat cea pusa in reactie, anume cea a ciocnirii dintre doua molecule. Deci nu este nici un risc pentru umanitate.
Inca o data subliniez, intrebarea: De unde ti-ai format tu parerea asta? Nu este o intrebare retorica, chiar sunt curios si chiar este important pentru noi ca profesori ai tai sa intelegem cum de ti-ai format imaginea asta (de la ce surse si cum ai rationat pe ele) ca sa stim cum sa te facem sa vezi adevarul.